'Февруарчето ми вече е голямо-за първи път устичката изрича-мамо,мамо'

• 10 336
  • 309
  •   1
Отговори
# 225
Привет на новите мами!
Честито на навършилите 7 месеца бебчета!
Дидунчо, честит рожден ден!Бъди най-щастливата мама и съпруга на света!

Момичета, нямам много време, но имам въпроси към вас:
- кърмещи мами дойде ли ви цикъла? (на мен все още не)
- колко пъти след раждането ходихте на гинеколог? (аз ходих веднуж - след първия месец на Тея)

# 226
- колко пъти след раждането ходихте на гинеколог? (аз ходих веднуж - след първия месец на Тея)

Същото положение и по двата въпроса. Grinning

# 227
  • Букурещ

И аз още съм без цикъл.
След раждането ходих 2 пъти на гинеколог: първият- 45 дни след раждането и втория- миналата седмица. Аз по принцип си ходя профилактично през 6 месеца.

# 228
Здравейте, маменца!  bouquet

Привет Тони  bouquet Радвам се, че почивката ви е харесала Laughing

Моят цикъл е идвал досега два пъти, идва, не идва и сега пак трябваше да ми дойде обаче май ще ме пропусне, вече си ходя с теста за бременност в джоба Wink

Черешка , Монката точна за два дни направи пневмонията, самият вирус явно беше много силен, защото и ние с мъжа ми не можахме да се оправим без антибиотик, а и Монката нали беше карал и варицела Sad

Рибче, аз лично и с двете деца никога не съм се цедяла, ама никога, така и не можах да се науча на този номер, и никога не съм имала проблеми. Понякога прави девет часа без кърмене, например от 9 до 6 - следобед, а на следващия ден го кърмя след всяко ядене или е само на кърма. Проблемът е, че когато на човека му се спи не ще да яде с лъжица и това си е  Rolling Eyes , та се принуждавам да го накърмя.

Аз пък още не съм ходила на гинеколог, не мога да намеря време. Не че това ме оправдава.

Лека вечер на всички  bouquet

# 229
Здравейте, маменца!
Аз не давам след пюренце кърма, защото беба повръща така. Хванах й цаката да не смесвам, че после са едни фонтааанииии, мани мани. Иначе последния месец сме наддали 800гр повечето на кърма, така чеее явно си зависи от бебенцето.  Wink
Цикъл нямам  Mr. Green  и не ща скоро да ми идва! А на АГ ходих веднъж досега, похвалиха ме, че не ми личат двете раждания /вътрешно съм си като момиче/ и аз се възгордях  hahaha
Днес пуешкото пюренце беше одобрено, така че смело продължавам напред.
Оооох, опитваме се да се изправяме доста настоятелно, но крачетата още не я държат и се клати милото и пада.  Joy  По тоя повод се нервя, че ми забавиха изпращането на проходилката от Видин, за да ми отпочинат ръцете най-накрая. Бабата вече 3-та седмица се бави, иначе за Сузи като казах да види за пижамка и на втория ден беше купена  Shocked  Crossing Arms  Не мога да я разбера тая жена, ще взема да пусна темичка за разделянето на децата  Crossing Arms  Те като са си и двете мои не мога да ги деля, затова много се нерва като усещам в другите такива помисли и действия!
Хубава нощ на всички, явно все повече ще се включваме покрай студеното временце!
П.С. Сузи ми я разболяха в детската /не знам дали ви писах за това преди/. Още първия ден си я взех Потна до безобразие, чак блузката й беше мокра, на двора, на вятъра  #2gunfire  На следващия ден беше без яке, наказвали са я, че се катери не там, където е позволено, и я оставят потна да стои на едно място!!!  #Cussing out  Та сега сме с кашлица и утре ще ходя да говоря с тия даскалици какво ще правим по-нататък, и съответно на доктор да я прегледат.

# 230
  • Габрово
   Здравейте, мами!
 Прибирам се от Свищов, но набързо да отговоря. За съжаление цикълът ми дойде още около 45-ия ден от раждането. Кошмар. А на гинеколог не съм ходила. Утре ще се включа за повече.
   Лека нощ!

# 231
Ха, добрутро!

Нашата кака ходи 4 дни на градина и се разболя, днес вече и Мони кашля, направо съм в шок Shocked Сега да видим новата докторица как ще се представи, дали ще дойде до вкъщи?

# 232

Моят цикъл дойде 4 месеца след раждането, а на гинеколог ходих на 3 месец.

# 233
Хайде и ние да се отчетем Wink
Моят малчо и той е леко болничък, благодарение на майка си - аз се разболях и тъй като по цял ден сме заедно и той само се гушка в мен резултата е - хремичка и лека кашлица. Днес го водихме на лекар оказа се, че не е нищо сериозно - лека форма на рино-фарингит - изписа му един билков сироп за кашлицата(с екстракт от мащерка), а за сополчите - Humex - това е разтвор от дестилирана и морска вода. Дано се оправи душичката, че това запушено носле много го мъчи Confused
Аз не съм ходила на гинеколог след раждането - може би не съм и имала възможност Rolling EyesЦикъла ми дойде 4 месеца след раждането и от тогава е много редовен и много на често - през около 19 дни Close
Исках да ви попитам - вие ще слагате ли противогрипни ваксини на дечицата? Нашето педи ни каза, че след 6-тия месец на бебетата може да се постави ваксина - имало някаква - "Хипа" се казва нея ни препоръча, струвала около 21-22 лв. Иначе и аз мисля да си сложа ваксина, че аз съм много податлива на настинки, а разболея ли се аз, това означава и Мити да страда Confused

# 234
здравейте и от нас.ние все още нямаме зъбчета,но марти е доста кисел напоследък та очаквам скоро изненада в муцката.хапваме пилешко месце от 3 дни(домашно приготвено със зеленчуци,от готовите не яде) и за сега му харесва.следобяд редуваме един ден каша,друг-кис.мляко с натрошени бишкоти плазмон,кисел или грис.на кухня мисля да не го записвам,ако успея да му смогвам с яденето,ще го запиша чак напролет.марти вече лази и го оставям на едно одеало на земята и започва да търси края и като стигне започва да лиже плочките pppужас вдигам го и след малко пак и като ми писне го слагам в кошарата ама там хич не му харесва,много му е тясно newsm45.днес сутринта ме изненада като се беше изправил в креватчето и ми се смееше 1crib

Последна редакция: пн, 25 сеп 2006, 14:51 от titiii

# 235
Лоша работа с тези градини Sad Сигурно и ние на 3-я ден ще сме болни, като знам каква е кекава. Нашата градина беше цяло лято в ремонт. Днес я отвориха, но се оказа, че трябва да й се прави още едно изследване, т.к. не е ходила от ноември месец. Утре ще стане готово изследването и мислех в сряда да я пращам. Едната госпожа ни е съседка и като се е прибирала от работа попитала свекърва ми, защо Маги днес не сме я пратили на градина и тя й обяснила, че не са ни готови изследванията. Госпожата й казала, добре че не сме я пратили, защото др.госпожа няма да я има цяла година и от др.седмица ще имат нова госпожа. Тази седмица ще ги разпръскват по др.групи  Shocked
Рибката, тези госпожи направо да ги застреляш #2gunfire Моята и тя много се изпотява, но кой ти ги поглежда. След пневмонията като я пуснах на градина, на 3-я ден е била цялата мокра, когато баба й отишла да я взема. Влязли 3-4 деца в тоалетнити и се мокрели на мивките. На следващия ден кашляше, а на по-следващия - гнойна ангина #2gunfire
Днес водих Стефко на лекар. Чисти са му гърдите, но кашлицата не спира. Изписа му друг сироп за кашлица АЦЦ Кидс. Поисках да му се вземе носен секрет, но трябва да изчакам 2 седмици, защото е пил АБ.
Не му е излязло нито едно зъбче още, но като гледам отгоре как са побеляли и си мисля, че скоро време и той ще се озъби Mr. Green
Не бях го извеждала на вън 2 дена, защото много духаше. Вчера го изкарах за малко. Голяма радост беше Wink Отива с паяка до входната врата и почва да вика "рррррррррррррр"/така прави като се радва/ и чака да излезе hahaha Или го държа на ръце и той направо ме побутва към вратата Joy Разбират тези малки мушмороци, че като се отвори вратата и ще бъде навън. Зимата какво ли ще правим по цял ден, как ще го удържам вкъщи - незнам Thinking

# 236
newsm59 ЧЕСТИТ РОДЖЕН ДЕН, CHDIANA!
БЪДИ ЖИВА, ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА!

# 237
Здравейте!
Вчера водих Сузи на доктор. Сега сме на два сиропа за кашлица, витамини и какво ли още не. Преди обяд минах покрай детската градина, бяха извели децата навън. Учителката си седеше на пейката, а всички щурееха като невиждали. Казах й, че Сузи кашля и няма да я водя на детска, а тя: "Еми, можеш ли да го вържеш!" Демек да го спреш и да не тича!  Close  Не ми се разправяше, щях да вдигна скандал.
Засега я спирам, пък ще видим кога ще я пусна пак.
Хайде доскоро, че ми дойдоха гости!

# 238
Цитат
- колко пъти след раждането ходихте на гинеколог? (аз ходих веднъж - след първия месец на Тея)
Игси, моята лекарка ми каза, че като спра да кърма до 15-20 дена ще ми дойде.
Аз кърмих само два месеца. След това пих хапчета за спиране на кърмата, защото поддържах висока температура и все на антибиотик. Наистина като ми спря, до две седмици ми дойде, така че ако кърмиш нормално е да не ти е дошло.
А за ходенето сигурно ходих поне 10пъти, но аз имах проблеми- бях с отворена епизитомия.
За щастие вече всичко си зарасна, не знам дали някой е преживявал това то направо е кошмар - на никой не го пожелавам. Раждането е цвете(при мен всичко продължи 8ч) пред този ужас който беше цели 4 месеца.
Добре е да се ходи на 6месеца или поне веднъж годишно.
Лека вечер

# 239
Здравейте и от на мамчета!
Аз пак се позагубих, но 100% от времето ми е заето с Яни. Не мога да го оставя и секунда сам. Такава щръклица е.  ooooh! Вчера пак щеше да падне от спалнята, хванах го в последния момент.
И все пак да се отчетем от консултацията за седмия ни месец - тежим 8440, а сме дълги 76,5 см. Май моя Калоян води класацията по дължина.  #Crazy
Иначе не може да пълзи, мята дупето и е като риба на сухо, придвижва се като оре по носле или се търкаля като пумпал, но за сметка на това стои доста стабилно на краката си /т.е. на пръсти/  и подскача ли подскача. Горе-долу може да седи, но все още се клатушка като пиян морков.
За цикъла вече имах "удоволствието" за трети път, а на гинеколог ходих на 6-я ден след раждането и 3 месеца след това.
Добре дошли на новоприсъединилите се мами, а на празнуващите  newsm51   love001
Ами това е за сега от нас. Лека нощ

Общи условия

Активация на акаунт