Априлски мами 2021 ❤️

• 49 001
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, здравейте!
Знаете ли какви са нормалните стойности на тсх по време на първи триместър (имам предвид информация от лекар, не от интернет)? Увеличават ли се или намаляват стойностите? Аз по принцип пия еутирокс заради завишени нива на хормона, днес (5 +6) си пуснах изследване и не знам как да разбирам резултата (TSH 2,31, FT4 14,23). Имам записан час за ендокринолог за утре, ще се радвам, ако до тогава някой може да ми даде обратна връзка Simple Smile
 Здравей,нормалните стойности са от 1.5 до 2.0,максимум 2.5,доколкото знам за първи  триместър.2,31 не ми изглежда нещо фатално.Увиличаването или намаляването не е нещо гарантирано.Зависи от организма,както и преди да си бременна.

# 106
Здравейте и от мен.от днес официално се водя бременна.Видяхме сакче и нямам търпение вече за пулса.Имам разлики в настроението си и леко гадене в следобедните часове.Доста често ми се доспива по никое време,но четох че поради високите нива на някой си хормон било нормално.

# 107
Момичета, здравейте!
Знаете ли какви са нормалните стойности на тсх по време на първи триместър (имам предвид информация от лекар, не от интернет)? Увеличават ли се или намаляват стойностите? Аз по принцип пия еутирокс заради завишени нива на хормона, днес (5 +6) си пуснах изследване и не знам как да разбирам резултата (TSH 2,31, FT4 14,23). Имам записан час за ендокринолог за утре, ще се радвам, ако до тогава някой може да ми даде обратна връзка Simple Smile
Ендокринологът следва да ти увеличи адекватно дозата Еутирокс, сега тепърва бебето ще харчи хормон (който произвеждаш+синтетичния) . Особено първия триместър не трябва да надхвърля 2 макс. Фт4 е важно също да ти е в горна граница. Аз бях на доза 110 средно седмично, сега вдигнахме на 137 (това е редуване на 125 и 150), но допускам, че е възможно и на 150 да ида.

# 108
Има ли мама която ще иде на преглед за пръв път,малко по- нататък? Като да речем вече е откриваем пулса?

# 109
Има ли мама която ще иде на преглед за пръв път,малко по- нататък? Като да речем вече е откриваем пулса?

Аз съм така, втора бременност и имам повече търпение, другата седмица ще ида да видим за пръв път. В момента съм 6+3. Чудя се дали ще стане с коремен ехограф?

# 110
Здравейте,следя ви от известно време...та и аз тихичко се записвам.
С две чертички ,ярко червени и вече всеки ден мисля за малкото му сърчице.Днес видяхме пулс.Термина ми е за последните дни на март,живот и здраве,но може и да е април по изчисления на бебето.Лека бременност на всички мами тук.

# 111
Здравейте момичета вчера ходих на преглед като имам късна овулация и по приложение ми изчислява че трябва да съм в 6,2г.с а реално и аз нз в коя съм. Лекаря не каза нищо след три седмици ме вика на преглед да чуем пулс и да определи термин. Аз съм сигурна кога е станало бебето на 20.07 има ли и друга като мен  с дата на зачеване 20.07 и в коя седмица реално се водим
Наистина ли??? 😍😍😍 И нашето бебе е заченато точно на 20ти със сигурност! В момента съм 5 седмици плюс 3 дена, термин 12 април.

# 112
Здравейте момичета вчера ходих на преглед като имам късна овулация и по приложение ми изчислява че трябва да съм в 6,2г.с а реално и аз нз в коя съм. Лекаря не каза нищо след три седмици ме вика на преглед да чуем пулс и да определи термин. Аз съм сигурна кога е станало бебето на 20.07 има ли и друга като мен  с дата на зачеване 20.07 и в коя седмица реално се водим
Наистина ли??? 😍😍😍 И нашето бебе е заченато точно на 20ти със сигурност! В момента съм 5 седмици плюс 3 дена, термин 12 април.

+1 за 20 юли Simple Smile На мен приложението ми показва 6 г.с. Разликата идва от датата на последната ни мс, моята беше на 02.07.  Утре ми е първия преглед при АГ, стискайте ми палци всичко да е наред Simple Smile

# 113
Здравейте момичета вчера ходих на преглед като имам късна овулация и по приложение ми изчислява че трябва да съм в 6,2г.с а реално и аз нз в коя съм. Лекаря не каза нищо след три седмици ме вика на преглед да чуем пулс и да определи термин. Аз съм сигурна кога е станало бебето на 20.07 има ли и друга като мен  с дата на зачеване 20.07 и в коя седмица реално се водим

+1 за 20 юли Simple Smile На мен приложението ми показва 6 г.с. Разликата идва от датата на последната ни мс, моята беше на 02.07.  Утре ми е първия преглед при АГ, стискайте ми палци всичко да е наред Simple Smile
Леле, колко бебета са направени на 20ти юли точно 😅 А иначе аз затова съм въвела дата на зачеване, а не дата на последна менструация, защото според мен тя има по-голямото значение. И съответно точната "възраст" на плода зависи от зачеването. Nina12, стискам палци! ❤️

# 114
Mimz13 , Nina12 супер не очаквах да се включи повече от една мама. Стискам палци всичко да е наред с прегледа ще чакам информация как е минал. Ще ми е интересно да си следим развитието

# 115
Здравейте и от мен. Вчера бях на доктор трябва да съм в 5с  и 2д. Но докторката каза че неможе да определи в коя съм но има сакче.

# 116
Mimz13 , Nina12 супер не очаквах да се включи повече от една мама. Стискам палци всичко да е наред с прегледа ще чакам информация как е минал. Ще ми е интересно да си следим развитието

Всичко е наред при мен, момичета Simple Smile Имаме си сакче, в началото на септември ще отидем за пулс. Малко разочарована останах тъй като целия преглед продължи не повече от 15 мин, но вероятно е нормално имайки предвид много ранния етап. Заради късната овулация и аз съм в 5 седмица + 2 дни.
Имам един въпрос към момичетата от София - къде ще се следите? Аз ходя в Щерев, но мисля, че искам да се запиша и по ЗК, но и държа да е добър специалист.

Последна редакция: пт, 14 авг 2020, 17:14 от Nina12

# 117

Всичко е наред при мен, момичета Simple Smile Имаме си сакче, в началото на септември ще отидем за пулс. Малко разочарована останах тъй като целия преглед се продължи не повече от 15 мин, но вероятно е нормално имайки предвид много ранни етап. Заради късната овулация и аз съм в 5 седмица + 2 дни.
Имам един въпрос към момичетата от София - къде ще се следите? Аз ходя в Щерев, но мисля, че искам да се запиша и по ЗК, но и държа да е добър специалист.
Много се радвам, че всичко е наред! Наистина е нормално да е толкова прегледа, то няма какво толкова да се гледа още 😁 при мен беше и по-малко. Само "ето го, всичко е наред!, добре, чао! 😅 Не баш, ама.. Прегледът да, пък после си говорихме за самата бременност, изписа ми неща в случай на гадене, съвети и тн. Аз се следя при гинеколожката, при която си ходя цял живот и следи и първата ми бременност. Доволна съм от нея, мога да ти пиша лс коя е.

# 118
Здравейте, мамчета!
Дойде и моят ред да се запиша с два положителни теста - на 06.08.(по-бледа втора черта) и  на 11.08.(наситена втора черта). На 32 години съм от Пловдив и живот и здраве това ще е първото ми дете. Според моето приложение днес в 5 с. + 5 дни и термин 11-12 април 2021. Все още не съм си записала час за преглед. Иска ми се да изчакам следващата седмица, защото се притеснявам, че ако е прекалено рано, няма да има голям смисъл от посещението при АГ.

# 119
Здравейте бъдещи мами! С голяма радост се записвам и аз в темата. На 24г от Пловдив. Последен цикъл 1 юли, овулация на 13.07.  и термин 7.04.21г.Днес бях на втори преглед, всичко върви перфектно, малката точица вече има и сърдечна дейност, всички изследвания като кръвна картина, секрет и цитонамазка също са добре. Желая успех до финал на всички и леко бременеене. 🥳

Общи условия

Активация на акаунт