Априлски мами 2021 ❤️

• 49 064
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро,мами! Леко съм притеснена,тази сутрин се събудих с менструални болки за около 5 минути,нямам кръвотечение,но все пак съм притеснена.На някоя от вас случвало  ли се е?

Аз малко след датата на закъснение имах една вечер с ужасни менструални болки. Дори но шпа не ги намали. Накрая това, което ми помогна беше шише с гореща вода което поставих ниско долу, така и заспах и оттогава не се е повтаряло. Всичко продължи при мен към 2-3 часа, така че не се притеснявай.

# 136
Здравейте. Аз намерих темата и само ви четях до сега Simple Smile В 6 г.с. съм, ходих на един преглед, но не беше при моята гинеколожка, тъй като тя е в отпуск. И не ми хареса много лекарката, надявам се сега като отида при тази, при която съм си ходила, да мога да й задам всичките си въпроси относно това какво ми се случва като симптоми, дали е нормално и т.н.
Та сега прочетох за този тест, който сте споменали - пренатален? Това задължителен тест ли е, лекаря ли решава дали да се прави или ти трябва да си вземеш решение?
Здравей и успех и на теб !
Пренаталния тест се предлага от много фирми. Взимат ти кръв и се изпраща в Америка, Англия и др./ в зависимост от фирмата, която си избереш/
Обикновено пренаталния тест се използва за ранно диагностициране на плода със Синдром на Даун,Едуардс и Патау, както и други хромозомни аномалии.
Цената варира от 1200- до към 3000 лв,като зависи какво ще изследваш. Бонус е и разкриването на пола на бебешора.
Прави се след 10 седмица.
Моята доки каза, че се препоръчва за бременни жени над 30тте години, тъй като там рискът бил по-висок. Но, разбира се, ако имаш желание и възможност никой няма да ти откаже. Аз съм на 27г и със сигурност ще направя, живот и здраве.
Биохимичиният скрининг, който се прави в 3 месец може да ти даде отговор на същите въпроси, само че на по-късен етап и не толкова сигурен. ✌🥰
Много благодаря за изчерпателния отговор и успех и на теб, и на всички останали тук Simple Smile Аз съм на 28г, надявам се след прегледа при гинеколог вдругиден да ми се изяснят повече неща Simple Smile

# 137
Здравейте. Аз намерих темата и само ви четях до сега Simple Smile В 6 г.с. съм, ходих на един преглед, но не беше при моята гинеколожка, тъй като тя е в отпуск. И не ми хареса много лекарката, надявам се сега като отида при тази, при която съм си ходила, да мога да й задам всичките си въпроси относно това какво ми се случва като симптоми, дали е нормално и т.н.
Та сега прочетох за този тест, който сте споменали - пренатален? Това задължителен тест ли е, лекаря ли решава дали да се прави или ти трябва да си вземеш решение?
Здравей! Не, този вид тестове се правят или ако има някакви предпоставки за това, или ако жената иска да си купи сигурност (или и двете). Аз ще направя, защото имам лъчелечения и имам притеснения. Иначе стардартно имаш 3 фетални морфологии - подробни прегледи на ехограф, ако първият такъв се нарича биохимичен скрининг БХС и се прави 11-12 седмица, ако не се лъжа. Там освен че гледа лекарят на ехограх показатели за генетични изменения (Даун и други), се пуска и кръвно изследване. То е и статистическо обаче - напр.ако майката е в по-напреднала възраст, ще излезе автоматично по-голям риск за плода (аз съм в такава възраст и затова не бих инаправила този тест). С предната си бременност не съм правила пренатест, въпреки че бях на 35, но сега има други фактори.
Добро утро,мами! Леко съм притеснена,тази сутрин се събудих с менструални болки за около 5 минути,нямам кръвотечение,но все пак съм притеснена.На някоя от вас случвало  ли се е?
Нормално е. Освен това утре си на преглед, ще каже лекарят. Понякога изписват Но шпа в такива случаи.

Как са ви гърдите? Моите омекнаха... Знам, че може да значи нещо, може и да не значи, но търся някакво успокоение до прегледа утре...

Последна редакция: нд, 16 авг 2020, 12:04 от Anikka

# 138
Здравейте! Днес бях на преглед и съм във 2г.с. считано от зачеването. Последния ми МЦ започна на 09.07.според лекаря съм заченала между 20-25.07. Видя,че има плодно сакче 4мм и според това,което разбрах е малко по-нагоре от обичайното място.Откри,че имам и киста на десния яйчник. Каза,да не се притеснявам,но все пак съм адски притеснена. Има ли и други мами със случай като моя?

# 139
Моето кафяво течение премина в светла кръвчица въпреки дуфастона вече 3ти ден😫

# 140
Здравейте! Днес бях на преглед и съм във 2г.с. считано от зачеването. Последния ми МЦ започна на 09.07.според лекаря съм заченала между 20-25.07. Видя,че има плодно сакче 4мм и според това,което разбрах е малко по-нагоре от обичайното място.Откри,че имам и киста на десния яйчник. Каза,да не се притеснявам,но все пак съм адски притеснена. Има ли и други мами със случай като моя?

Аз имам киста на единия яйчник и когато ми я откриха ми казаха, че няма за какво да се безпокоя, просто да я следя. Мисля, че няма за какво да се тревожиш.

# 141

Чу ли се с АГ, какво казва? Най-добре е май да отидеш някъде по спешност да видят какво се случва.

# 142

Чу ли се с АГ, какво казва? Най-добре е май да отидеш някъде по спешност да видят какво се случва.
Да,приеха ме в болница.
С отлепване съм, но със сакчето всичко е наред. Ще си полежа 4 дена, дано се закрепят нещата.

# 143
Успех дано всичко да е наред и с теб и с бебчо

# 144
Здравейте мами ,записвам се и аз в групичката с първа много желана бременност ..❤ На 21.08 ще ми бъде първия преглед при АГ и нямам търпение. Имам един въпрос към всички работещи бъдещи майки,как ви се отразява бремеността за момента върху работния процес.? Аз лично все още нямам никакви проблеми ,въпреки че карам и нощни смени,но след прегледа съм решила да говоря с шефа си да ги спрем.✌🏻✌🏻

# 145
Здравейте, момичета. Аз не знам дали да се запиша все още, но ще "мина" от тук, за да споделя с вас, тъй като толкова рано освен на мъжа си и на мама, не искам да казвам на друг.
Току-що направих тест. Излезе втората черта, нищо, че е малко по-бледичка. От Плевен съм, на 24 години, втора бременност. Преди година и 3 месеца родих първото си дете в края на 8ми месец, за съжаление мъртво... Тромбофилия се оказа причината. 6 уж нискорискови мутации, но го убиха. Лекарят ми неглежираше симтомите и така се стигна до този изход... Отне ми време и все още не мога да кажа, че съм се "събрала", но се престраших. Сега не знам да се радвам ли, не ли...  Надявам се този път всичко да е наред. Успех на всички!

# 146
Привет, момичета!
Включвам се с риск да бъда нападната и не разбрана, но такова ми е усещането.
В периода на бременността всички ставаме особено чувствителни, някои от нас са такива и по принцип. В момента всяка една от нас е освен щастлива и малко притеснена - една тепърва ще чуе от лекар, че е бременна, друга ще чуе за първи път сърчицето на бъдещето си бебе... За някои от нас тази бременност е първа, дългоочаквана и носеща много надежда, радост, но и страх. Включих се във форума с идеята, че ще мога да обменят опит с бъдещи мами, ще научавам нови неща, ще събирам препоръки. За мое съжаление обаче, виждам, че масово по групите се коментират с подробности случаи на неуспешни бременности, раждания на мъртви бебета и други такива, от които на мен ми настръхват косите. Да, знам, че това са неща, които са част от живота и наистина много, ама много съчувствам на всички, преминаващи или преминали през това, но се чудя дали е възможно да ограничим тези дискусии? Да, нека коментираме разни особености, "проблеми", състояния... Никой не е застрахован. Но дали няма да имаме по-спокойно бременност, ако си спестим взаимно тези разкази? На мен лично ми действат много зле...
Очаквам коментари от сорта на "като не ти харесва, какво търсиш тук?" и това е ок 🤷, но наистина вярвам, че ще е за общото ни добро разположение на духа Simple Smile Бъдете здрави! ❤️

# 147
Привет, момичета!
В периода на бременността всички ставаме особено чувствителни, някои от нас са такива и по принцип. В момента всяка една от нас е освен щастлива и малко притеснена - една тепърва ще чуе от лекар, че е бременна, друга ще чуе за първи път сърчицето на бъдещето си бебе... За някои от нас тази бременност е първа, дългоочаквана и носеща много надежда, радост, но и страх. Включих се във форума с идеята, че ще мога да обменят опит с бъдещи мами, ще научавам нови неща, ще събирам препоръки. За мое съжаление обаче, виждам, че масово по групите се коментират с подробности случаи на неуспешни бременности, раждания на мъртви бебета и други такива, от които на мен ми настръхват косите. Да, знам, че това са неща, които са част от живота и наистина много, ама много съчувствам на всички, преминаващи или преминали през това, но се чудя дали е възможно да ограничим тези дискусии? Да, нека коментираме разни особености, "проблеми", състояния... Никой не е застрахован. Но дали няма да имаме по-спокойно бременност, ако си спестим взаимно тези разкази? На мен лично ми действат много зле...
Очаквам коментари от сорта на "като не ти харесва, какво търсиш тук?" и това е ок 🤷, но наистина вярвам, че ще е за общото ни добро разположение на духа Simple Smile Бъдете здрави! ❤️
И така да е, друго си е да видиш, че някой е преживял вече нещо,през което ти минаваш.
Споделяме опит и "в добро и в зло" както се казва на едно друго място 😀  На мен лично четейки за зацапването на Belle и други момичета тук, някак като видях моето зацапване бях една идея психически по подготвена, че и на друг се е случвало.
Не се знае кое,кога и на кого ще е от полза !

# 148
И аз съм на мнение, че това са нещата от живота и няма как всичко да е само розово. И на мен ми помага да видя как другите са се справяли или се справят с някои проблеми. Аз също се наплаших, като видях темите и мненията за двурога матка, но пък имаше и много положителни случаи. В крайна сметка реших, че ще правя, каквото зависи от мен и ще стане, каквото е писано.
Знам, че има хора, които са по-лабилни психически и е нормално негативните неща да им оказват влияние, но не мисля, че могат да се ограничават хората какво да пишат.
Все пак се надявам никоя да няма повод да пише с оплакване и всички да изкарате леки и безпроблемни бременности ❤

# 149
Привет, момичета!
И така да е, друго си е да видиш, че някой е преживял вече нещо,през което ти минаваш.
Споделяме опит и "в добро и в зло" както се казва на едно друго място 😀  На мен лично четейки за зацапването на Belle и други момичета тук, някак като видях моето зацапване бях една идея психически по подготвена, че и на друг се е случвало.
Не се знае кое,кога и на кого ще е от полза !

Да, ок съм когато е нещо не толкова фатално. Но наистина ми е много неприятно да говорим за мъртви бебета. Не мисля, че това помага на някого Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт