Априлски мами 2021 ❤️

• 49 180
  • 728
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте дами,тази сутрин към 03.00 ч се събудих с кървене . Сега ще тичам при АГ,дано всичко е наред..😭
Стискам палци всичко да бъде наред! ❤️

# 256
Здравейте дами,тази сутрин към 03.00 ч се събудих с кървене . Сега ще тичам при АГ,дано всичко е наред..😭

Спокойно, всичко ще е наред. И аз минах през това. Ходих на два спешни кабинета, консултирах се с наш близък гинеколог и се оказа, че често се случва. От петък до сега бях с кървене. Днес за първи ден няма нищо. Лежа, не ставам, само до тоалетна бавничко, бавничко. Дори ям в леглото. Ще полежиш и всичко ще е 6. Успех!!!

# 257
И аз да се включа по въпроса с кървенето, явно наистина се случва много често в ранна бременност, като гледам колко момичета минаваме през това. Опитайте се да не се притеснявате, правете, каквото казват лекарите, и почивайте много. Вярвам, че всичко ще бъде наред 😊.
Да попитам момичетата, които вече имат деца, с какво се мажехте против стрии и имаше ли ефект? Знам, че още е рано, но искам да започна да си създавам навик, защото по принцип не използвам нищо.
И още един въпрос мислите ли и кога да се записвате на ЖК по здравна каса? На мен ще ми се наложи по-рано, за да мога да взимам болнични. Моя АГ, при когото се следя на частно, ми препоръча такъв, та в понеделник ще ходя да се записвам. Дано да нямам проблеми с болничните и да е свестен.

# 258
Ох, аз имам малко особено мнение за стриите. Според мен и да се съдереш да се мажеш е все тая. Всичко зависи от кожата, килограмите, които ще качи жената. Но и аз за мое испокоение ще се мажа, както правех и с първата си бременност. Все пак имам няколко почти незабележими стрии, въпреки мазането. Кожата ми е суха и се мажех с кокосово масло. Според мен всичко по-мазничко- кокосово, бадемово...си е ок. Сега на пазара има страшно много продукти.

# 259
Редувах кокосово масло с олиото на Мустела. И пиене на мноого вода, минимум 2 литра на ден. Нямам нито една стрия,  майка ми има адски много, така че не е ген.

И аз да се включа по въпроса с кървенето, явно наистина се случва много често в ранна бременност, като гледам колко момичета минаваме през това. Опитайте се да не се притеснявате, правете, каквото казват лекарите, и почивайте много. Вярвам, че всичко ще бъде наред 😊.
Да попитам момичетата, които вече имат деца, с какво се мажехте против стрии и имаше ли ефект? Знам, че още е рано, но искам да започна да си създавам навик, защото по принцип не използвам нищо.
И още един въпрос мислите ли и кога да се записвате на ЖК по здравна каса? На мен ще ми се наложи по-рано, за да мога да взимам болнични. Моя АГ, при когото се следя на частно, ми препоръча такъв, та в понеделник ще ходя да се записвам. Дано да нямам проблеми с болничните и да е свестен.

# 260
Аз вместо запис, да споделя, че имах стрии само на гърдите и то когато започнах да кърмя. Не бях се мазала с нищо, но ги махнах много бързо още докато бяха червени, с едно кремче на Жоржея против стрии. Може да се ползва и по време на бременност, превантивно. Съдържа някакви билки и не остава мазно на кожата, което си е голям плюс. Даже не е и скъпо. 15-20 лева е и стига за много време. Има го в Лили.
И все пак да се представя.. от Плевен съм, с момченце на 3 и половина. Закъснява ми с 6 дни. В петък си направих тест с много бледа втора черта и утре сутринта ще направя пак. Но съм сигурна, че съм бременна, понеже имам всичките симптоми, а и никога не ми закъснява с повече от ден Simple Smile по сайтовете ми излиза термин 30.04.

# 261
Момичета, аз от два дни съм с гърлобол и лека кашлица. Имате ли идеи как да я боря тази настинка, за да не стане нещо по-сериозно? За сега съм само на чайове, един - два пъти със страх си пръснах гърлото със спрей (нали не е вредно?), изобщо не знам как да процедирам...

# 262
След посещението при АГ сутринта ,заради кървенето ми изписаха Утрогестан ..Имате ли някакви впечетление от това лекарство ...

# 263
Относно стриите..Аз имам мнооого по дупето и бедрата от преди още.. Като цяло кожата ми е изключително склонна към нацепване и поради тая причина бях супер стриктна с мазането първата бременност. Бях решена, че ще направя каквото зависи от мен и съм убедена, че в моя случай именно редовното и обилно мазане даде резултат и нямам нито една стрия по корема. Бедрата и дупето не ги мажех, защото те вече си бяха поразени, само корема отпред, отстрани и отзад към гърба и гърдите. Почнах края на втори месец някъде - около 9та седмица, много рано, за да подготвя кожата за бъдещото разтягане. Сутрин и вечер без пропуск, като 9ти месец се мажех 3 пъти на ден. Използвах следното, препоръчвам го с две ръце на всички. Кокосово и какаово масло в съотношение 50 на 50, разтопени и след това смесени на водна баня. Към тях добавях на око около половин шишенце бадемово масло. Бих казала че е доста икономично, тъй като маслата ги вземах в големи разфасовки, а като ефикасност по нищо не отстъпва на най-скъпата козметика за стрии. Плюс това са натурални масла, тоест максимално щадящо за плода, имайки предвид, че се втрива обилно баш в корема. Има един недостатък обаче, който няма как да не спомена - дрехите, които съм носила основно през бременността ми трябваше да ги изхвърля, тъй като постепенно, след месеци употреба, се появява един неприятен аромат на гранясало, който се пропива в тъканта и няма изпиране. Това е защото са естествени масла, няма консерванти и тн. Но честно казано си заслужава на сто процента за мен лично.

# 264
След посещението при АГ сутринта ,заради кървенето ми изписаха Утрогестан ..Имате ли някакви впечетление от това лекарство ...

Масово го изписват пеи кървене. В нормални дози мисля, че е окей, но има АГ-та, които го изписват в "конски" дози и тогава става опасно.

# 265

На мен също ми го изписаха,без кървене без нищо. Не ми каза причина,но явно има такава. Каза само за задържане,но с първата ми бременност не съм пила.

# 266
Здравейте, ще следя темата с удоволствие, термина ми е 30.04, надявам се да е априлче.
Кървене и аз имах за 2 дни в началото, даже помислих, че е цикъла, още не знаех, че съм бременна. От тогава не се е случвало, на прегледа ми казаха, че е често срещан симптом, но ако пак се случи веднага да отивам в болницата.
Желая лека бременност и щастлив финал на всички Simple Smile

# 267
Привет ,момичета 🤗! И моят първи преглед мина в петък ,имаме си сърчице❤! По ехограф и моята точица се разминава с термина по цикъл ,но АГ ме успокои, че няколко дни разлика на този етап не са проблем.  Може да е била по-късна овулация или просто да навакса по-късно. Относно стриите - на корема нямам ,но по бедрата и дупето се появиха . Аз обаче качих доста кг с първата бременност, а и към края доста задържах вода ,та не е само до мазането.  Стискам палци на мамите с кървене, дано всичко остане само спомен и на финала всички с пухкави бебоци  ❤!

# 268
Аз го пия 3×2 с комбинация от 3х1 дуфастон, 2х1 естрофем, 3×2 но шпа и 2×1 Алеракт. Утрогестан и дуфастон са "пазители на бременността" така че не се притеснявай. ✌

# 269
Момичета, аз от два дни съм с гърлобол и лека кашлица. Имате ли идеи как да я боря тази настинка, за да не стане нещо по-сериозно? За сега съм само на чайове, един - два пъти със страх си пръснах гърлото със спрей (нали не е вредно?), изобщо не знам как да процедирам...
Можеш да взимаш парацетамол, нещо за смучене на билкова основа- аз харесвам Хербитусин , не е грешка, че си си пръснала спрей. Разбира се пий си чай, мед и лимони. Бързо оздравяване😘

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 18:20 от Plamena Angelova 675083

Общи условия

Активация на акаунт