Априлски мами 2021 ❤️

• 48 889
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Привет и от мен!
С термин втори април съм, така като гледам, май ще съм първата от групата, живот и здраве Blush
Предстои ми фетална морфология след 10тина дни в МЦ Фемина. Някой има ли скорошни отзиви от там? Всичко, което намирам в интернет е от преди години.
Лека бременност на всички! Hug
Здрасти, лека бременност ти желая, но само да питам не е ли рано за морфология в коя седмица ще я правите?

# 376
Хехе, благодаря ви момичета, доста кураж ми вдъхнахте. Hug Ще ми е по-спокойно докато пътувам. Blue Car
За всичките ограничения ще питам все пак и  във Фемина, да видим какво ще кажат от там, може моята да е видяла нещо в мен и затова да ми забранява всякакви работи, а може и да си пада по превантивните мерки. Ще видим след 10тина дни Blush

Момичета, аз в тази връзка искам да добавя нещо за пътуванията със самолет/кораб и тн. Преди години работех в туристическа агенция и имаше компании, които имаха в условията си правила до кой месец бременни могат да пътуват. Това се прави с цел да не се води съответната компания отговорна, ако недай си боже нещо стане на борда с мамчето. По спомен важеше за международните полети, но е хубаво да го проверявате предвително.

Поздрави!

# 377
Здрасти, лека бременност ти желая, но само да питам не е ли рано за морфология в коя седмица ще я правите?
Ами началото на 12та се падам тогава. Питах като си записвах час дали е рано, казаха че не е. Simple Smile

# 378
Ами началото на 12та се падам тогава. Питах като си записвах час дали е рано, казаха че не е. Simple Smile

Вероятно става въпрос за БХС? Понякога я бъркат и ѝ казват ранна морфология доколкото ми е известно на мен.

# 379
Може и така да е, не съм твърде запозната. Досега мислех, че скрининга включва взимане на кръв и изследвания, а отделно вече е морфологията. Даже ми казаха 2 отделни цени за двете неща Flushed

# 380
Здравейте, днес бях на първия си преглед. Видяхме плоден сак с ембрионче, което отоворя на 5г.с.-2,2 мм е и няма още пулс. Според АГ съм била с късна оволация, т.к. и цикъла ми е доста нередовен. След 10 дена пак съм на преглед и дано да чеум пулс. ❤

# 381
2 неща са, не са ви объркали. ФМ се води ранна. Около 20гс се прави фетална ехокардиография, или просто отново ФМ.

Може и така да е, не съм твърде запозната. Досега мислех, че скрининга включва взимане на кръв и изследвания, а отделно вече е морфологията. Даже ми казаха 2 отделни цени за двете неща Flushed

# 382
Здравейте! Днес  бе първия ми преглед. Бременна съм в 6 г.с. Малко се изненадах, защото имам дълъг цикъл 40 дни. Последна менструация 18.07.20. 5 дни. Излиза, че съм забременяла мн по- рано т.ст точно след менструация. Това възможно ли е или аз нещо се бъркам?  Извинете за дългия пост или глупав въпрос! Доктора ми нямаше мн време за въпроси.

# 383
Здравейте! Днес  бе първия ми преглед. Бременна съм в 6 г.с. Малко се изненадах, защото имам дълъг цикъл 40 дни. Последна менструация 18.07.20. 5 дни. Излиза, че съм забременяла мн по- рано т.ст точно след менструация. Това възможно ли е или аз нещо се бъркам?  Извинете за дългия пост или глупав въпрос! Доктора ми нямаше мн време за въпроси.
Възможно е, като бях бременна със сина ми, стана на третия ден след цикъла

# 384
Здравейте Мами:) Следя ви от доста време, но не смеех да пиша. Имам 2 неуспешни бременности. Сега отново съм бременна с термин към 20 април. Не можете да си представите колко бях щастлива като видях сърчицето на бебо. За сега съм на утрогестан за задържане и лежа, но имам проблем с болничните. Може ли да ми кажете кой ви дава болничните? Личната лекарка вече отказва, а е рано за ЖК. Благодаря и нека всички се радваме на пухкави бебоци другия април ❤

# 385
Моли, аз прокървих много в 6 г.с. и ме приеха по спешност в болница. Дадоха ми 30 дн, болничен, който най-вероятно всеки месец ще се продължава, тъй като не е желателно да се връщам на работа. Ако отидеш в АГ отделение на някоя болница ще имат ЛКК от трима гинеколози.  И ще ти дадат такъв болничен . Не е задължително да си се записала на ЖК. Аз още не съм. Всеки случай е едновременно специален и индивидуален. Лека  и успешна бременност на всички Simple Smile

# 386
Моли, имаш ли някакъв проблем. Прочетох, че приемаш Утрогестан и лежиш, но са ти го изписали заради предишните неупешни опити или защото сега е имало прокървяване или нешо друго? Питам, защото ако имаш някакъв проблем сега, както вече са ти написали, ЛКК ще ти даде болничен и няма да има проблем да си ги продължаваш до края. Има определени дни,  който можеш годишно да ползваш болничен, но ти така или иначе няма как да ги навишиш, ако не си ползвала дълги болнични преди да забременееш, защото до края на тази година осават 3 месеца и вече започва периодът за следващата година. Не виждам проблем, че да не ти дадат болничен. Ако си се ориентирала към лекар, който ще ти следи бременността може да го обсъдиш с него. Винаги има начин.

# 387
Здравейте Мами:) Следя ви от доста време, но не смеех да пиша. Имам 2 неуспешни бременности. Сега отново съм бременна с термин към 20 април. Не можете да си представите колко бях щастлива като видях сърчицето на бебо. За сега съм на утрогестан за задържане и лежа, но имам проблем с болничните. Може ли да ми кажете кой ви дава болничните? Личната лекарка вече отказва, а е рано за ЖК. Благодаря и нека всички се радваме на пухкави бебоци другия април ❤
Мен миналият път ме хоспитализираха за една вечер, след което автоматично ми издадоха болничен лист за 30 дни, без ЛКК.

# 388
Моли, аз няколко страници назад описах как седи положението с болничните от комисия. Имаш право на 180дни от тях и 45-дневния преди раждане е отделно. Сметни си ги от термина назад и виж откога можеш да взимаш от комисия. Мисля, че ако терминът ти е на 20ти значи се пада, че от вторник-сряда другата седмица вече можеш да се ориентираш към комисия.

# 389
Здравейте! Аз май нещо се разболявам. Отпаднало ми е цял ден, от снощи ме боли глава и ми е студено, направо усещам, че си се разболявам. Дали мога да изпия някакво прахче, или...?

Общи условия

Активация на акаунт