Априлски мами 2021 ❤️

• 48 870
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, момичета, малко късно ви откривам. Присъедниявам  се към отбора, на 27 години съм с нередовна менструация, с ММ никога не сме се пазили, защото знаехме, че няма да в лесно, но, ето че след повече от 5 години опити- чудото се случи. Вече съм в 10г.с с термин 1-5 Април, а от няколко дни гаденето и повръщането премина. Желая на всички лека бременност и с най-голям интерес ще следя темата!

# 436
Здравейте, момичета, малко късно ви откривам. Присъедниявам  се към отбора, на 27 години съм с нередовна менструация, с ММ никога не сме се пазили, защото знаехме, че няма да в лесно, но, ето че след повече от 5 години опити- чудото се случи. Вече съм в 10г.с с термин 1-5 Април, а от няколко дни гаденето и повръщането премина. Желая на всички лека бременност и с най-голям интерес ще следя темата!

Честито и безпроблемна бременност! Simple Smile ако искаш ми пиши на ЛС да те добавя във фейсбук групата ни Simple Smile

# 437
Здравейте,момичета! При мен вече втора седмица гаденето и повръщането са ужасни. За това време 3 кг имам свалени, добре,че имам доста запаси. Лекаря ми беше изписал Антиметил ,но от него няма никакъв ефект. В понеделник съм на преглед и силно се надявам да има спасение различно от болница и системи😒 Вода даже не мога да пия,събира ми се може би една чаша на ден.
Тези от вас, с втора бременност, казахте ли на дечицата, че ще стават кака/батко? Ние още не сме,чудим се кога е най-подходящо.

# 438
Здравейте,момичета! При мен вече втора седмица гаденето и повръщането са ужасни. За това време 3 кг имам свалени, добре,че имам доста запаси. Лекаря ми беше изписал Антиметил ,но от него няма никакъв ефект. В понеделник съм на преглед и силно се надявам да има спасение различно от болница и системи😒 Вода даже не мога да пия,събира ми се може би една чаша на ден.
Тези от вас, с втора бременност, казахте ли на дечицата, че ще стават кака/батко? Ние още не сме,чудим се кога е най-подходящо.
Съжалявам за повръщането...аз си мислех, че само с гадене ще размина, но денят ми започва едва след като 🤮 🤮🤮 ! След това до следващата сутрин ми се гади.
На синът ни ( на 6г) казах на следващия ден след като видях положителния тест. Обясних му всичко- от това че сигурно ще се чувствам зле от време на време до това, че може да загубя бебето ( да вметна само, че последните 2 години загуби скъпи хора и мога да говоря спокойно на тези теми с него). Радостта му е голяма, толкова е нежен с мен, гали ми корема, говори на ембриона, е сега вече на фитуса и чака с нетърпение да стане истинско бебе Simple Smile каза ми че иска да е с мен на всеки преглед и всеки ден прави нещо, което щяло да го подготви да е батко. Очаквах такава реакция, защото иска бебе още откакто беше на 3, но чак толкова признавам не очаквах.
Не знам на колко е детето ви, но всяко време е подходящо ако прецениш, че е готово, а и както казваш, че повръщаш може би е добре да знае причината.

# 439
Здравейте, присъединявам се и аз с първа бременност на 26г., последен цикъл от 04.07, ембрион със сърдечна дейност от 20.08 (7 седмица) и термин от приложение 09.04.21г. Прегледите ми бяха доста къси, някак набързо и без особена информация кое е нормално, кое не е. Казаха ми след 11г.с. да направя БХС и това беше. Запазих час за БХС за 01.10, но се притеснявам от факта, че навсякъде се говори за рисковия първи триместър, а от мен се очаква повече от месец да не ходя на прегледи... Вие колко често ходите на преглед в първия триместър? Обмисляли ли сте пренатален тест, и, ако да, спрели ли сте се на някой определен?
Много неща изчетох и имам чувството, че колкото повече чета, толкова повече не знам и аз къде се намирам... Confused
Здравей, Ели и добре дошла в отбора Simple Smile

Моят термин е определен за 8-ми Април. Относно ходенията при доктор, аз до момента съм ходила три пъти - за установяване на ранна бременност в 4-тата седмица, след това след месец да чуем сърчице и сега отново ще ходя в края на септември, когато реално ще съм в 12-та. Аз се ровех и четях доста като теб, но гледам да не си вкарвам излишни филми. Слушам доктора и сега в 12 г.с ще направим ранен БХС.

Поздрави,
Здравейте на всички, не знам дали съм споменала но съм с хашимото и следя ТСХ сега видях, че е 3,2 утре ще звъня на ендокриноложката да видим, какво ще каже дали ще увеличава дозата, до сега все казваше, че трябва да е под или около 2 малко ме притеснява, някой от вас има ли подобен проблем
Здравей Вени,

С хашимотото при всеки е различно. Аз съм със същата диагноза, но последния път лекарката ми каза, че съм се “излекувала” и в момента съм в ремисия. Също така ме информира, че при бременност е важно да съм в нормата.
Всеки месец си пускам TSH и забелязвам лек спад, в момента съм 1.41,  а преди два месеца бях 1.74,  но тя каза, че това е добре. Аз лично не пия нищо от повече от 2 месеца, усещам напрежение, но се доверявам.
Генекологът ме наплаши, че е изключително важно да са ти добре хормоните, че детенцето можело да остане умствено недоразвито, но аз винаги гледам да избягвам тези лошо мисли и черни прогнози и да мисля положително.  🌻

Вярвам, че всичко ще е наред при теб!

Поздрави

Последна редакция: ср, 16 сеп 2020, 10:27 от AnMary

# 440
Здравейте на всички, не знам дали съм споменала но съм с хашимото и следя ТСХ сега видях, че е 3,2 утре ще звъня на ендокриноложката да видим, какво ще каже дали ще увеличава дозата, до сега все казваше, че трябва да е под или около 2 малко ме притеснява, някой от вас има ли подобен проблем

Здравей Вени,

С хашимотото при всеки е различно. Аз съм със същата диагноза, но последния път лекарката ми каза, че съм се “излекувала” и в момента съм в ремисия. Също така ме информира, че при бременност е важно да съм в нормата.
Всеки месец си пускам TSH и забелязвам лек спад, в момента съм 1.41,  а преди два месеца бях 1.74,  но тя каза, че това е добре. Аз лично не пия нищо от повече от 2 месеца, усещам напрежение, но се доверявам.
Генекологът ме наплаши, че е изключително важно да са ти добре хормоните, че детенцето можело да остане умствено недоразвито, но аз винаги гледам да избягвам тези лошо мисли и черни прогнози и да мисля положително.  🌻

Вярвам, че всичко ще е наред при теб!

Поздрави
Най-много се притеснявам от това което казват за интелекта на детето, че може да не се развие и от спонтанен аборт, моята ендокриноложка пък с това ме държи под напрежение и аз се опитвам да не мисля и си мисля, колко много хора има който дори незнаят, че имат повешени хормони и всичко им е наред та и при мен ще е наред, успех и на теб Simple Smile))

# 441
Здравей, все едно чета нещо писано от мен.... Същото и с цикъла, с пазенето, с менструацията и с термина 😃❤️
Лека и безпроблемна бременност и на теб ❤️

# 442
Здравейте, момиченца!
Обещах да пиша след скрийнинга в МЦ Фемина Simple Smile Преглежда ме доктор Икономова, много мила и добра, обяснява подробно, закача се с бебчо и ме разсмива през цялото време. При нас всичко е наред и ме успокои доста. Вече за голямата морфология пак ще отида, въпреки че до преди прегледа мислех само това да ми е пътуването до София, но наистина докторката ме впечатли много с доброто си отношение. Лошото беше, че заради Ковид ситуацията не пускат придружители и таткото само снимки и диск ще гледа.
Весела вечер на всички Hug

# 443
Здравейте момичета, съвсем случайно открих групата и реших да се присъединя към Вас:) терминът ми е на 27 април, влизам в 9 г.с и силно се надявам гаденето да отмине,защото последните седмици бяха кошмар. Не вземам за момента нищо освен неофолик мета и очаквам вече металната морфология в края на 3ти месец:) лека бременност на всички,ще следя темата

# 444
  • София
Здравейте момичета, съвсем случайно открих групата и реших да се присъединя към Вас:) терминът ми е на 27 април, влизам в 9 г.с и силно се надявам гаденето да отмине,защото последните седмици бяха кошмар. Не вземам за момента нищо освен неофолик мета и очаквам вече металната морфология в края на 3ти месец:) лека бременност на всички,ще следя темата

Здравей и моят термин е 27ми април, но съм в 7ма г. с. Ти как си изчисли седмиците и термина?

# 445

Здравей и моят термин е 27ми април, но съм в 7ма г. с. Ти как си изчисли седмиците и термина?
Здравейте! И аз горе долу съм така. Явно зависи от последната менструация и колко е дълъг цикъла. Аз съм с термин 24.25.04. Последен М 18.07. И аз вече се обърках 🤷‍♀️

# 446
Здравейте. Бях на преглед всичко е нормално, в 9 г.с. съм. Бебчето вече си има ръчички,крачета,даже и сърчицето чухме. Дълго е 2.4 см 😊

# 447

Здравейте! И аз горе долу съм така. Явно зависи от последната менструация и колко е дълъг цикъла. Аз съм с термин 24.25.04. Последен М 18.07. И аз вече се обърках 🤷‍♀️

Не зависи от дължината на цикъла , а от това кога ти е дошло , така го смятат аз съм в 9 седмица и съм с термин 13.04 , няма как да сте 9 и вие .

# 448

Здравейте! И аз горе долу съм така. Явно зависи от последната менструация и колко е дълъг цикъла. Аз съм с термин 24.25.04. Последен М 18.07. И аз вече се обърках 🤷♀

Не зависи от дължината на цикъла , а от това кога ти е дошло , така го смятат аз съм в 9 седмица и съм с термин 13.04 , няма как да сте 9 и вие .
И аз не мисля, че е възможно да сте в 9. Терминът ми е 14/04 и съм 9, скоро даже в 10 г.с. Как определиха седмиците при вас?

# 449
Здравейте! И аз да се включа към групичката на бъдещите априлски мами. Видях двете чертички на 21.08 и сега съм 7г.с+6 с термин 27.04. До сега освен леко гадене други неразположения нямам. На 30 год. съм като това е първа успешна бременност, т.к. предишната беше извънматочна.
Пожелавам на всички леко бременеене!

Общи условия

Активация на акаунт