СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията!

• 33 330
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Аманда, това е в топ 10 на откачените причини да си избереш училище. Rolling Eyes

# 661
Не е откачено, а несериозно (по моите разбирания).

# 662
  • София
За съжаление тази причина е просто глупава. 🙄 Вероятно възрастово специфична глупост все пак.
Тържествено обещавам, че няма повече да мърморя срещу разни неща, които много не ми харесват у дъщеря ми.

# 663
Аз съм доста толерантна към всякакви чудатости в изборите на тази възраст. Сега това момиче е доста добре реализирано / то вече си е почти жена/.

# 664
  • София
Благодаря!
Сега погледнах, взимат се оценките по ИТ и География.
Защо се учудвате за това момиче? В предните теми някой бе споделил за близко дете с много хубав бал, което предпочита да остане в кварталното училище, за да не става рано и същевременно да има време да ходи в различни школи.
Ако моето дете има бал за НТБГ оперативно счетоводство (около 400), не бих се замислила да похаби 100 точки и да я запиша в 19то. Шарен свят.

# 665
  • София
И аз съм много толерантна, но ако става въпрос за суета в чак такива измерения и то при собствената ми дъщеря, ще си отрежа главата просто. 🤣

# 666
Аз отново споделих за такъв случай на съученичка на сина ми. Тя изобщо не се готви за НВО, а изкара доста приличен бал. До последно се чудеше какво да прави. Според майката е много притеснителна и трудно ще се адаптира в нова среда, а детето каза, че иска сутрин да се наспива.

# 667
Аз знам майка, която избра максимално близко училище и бала ( приличен) изобщо не я вълнуваше. Не искаше детето да пътува.
За съжаление имаше причина за страховете й и я разбирам.

# 668
  • София
В случая, в моите представи изобщо не става дума за толерантност. Деца на 14 години са вече юноши, чието възпитание и развитие трябва да върви в посока на възрастен, зрял и отговорен индивид.
Бих преглътнала доводи като "искам да уча танзанайски и нищо друго", "мечтата ми е да съм клоун в цирка" и разни такива, но да има време да се наконти...
Момиче е, нормално е, желателно е дори да има отношение към външния си вид, но не само към него. На тази възраст вече трябва да разбират, че бъдещето им зависи от тях и да имат поне идея някаква за това, че не всичко, което хвърчи се яде.

# 669
  • София
Аз пък да се оплача от първия сблъсък със задължителната литература.
Дадоха ми една съкратена версия на Библията, не за деца, издание на БПЦ. Абе ОК си е. Взела тя днес да чете, минала 30 страници и ме посреща втрещена какво е това нещо, което почти сектантски звучи. 😁
А аз хич не съм фен на каквито и да било религии и религиозни писания, и ето сега как ще си бера плодовете на това.

# 670
Добре че не са всички родители като тези в БГ мама, че ще останем без обслужващ персонал Grinning
Взех христоматия, друго явно няма да се чете вкъщи. Само ми докъса Старогръцката митология, а ми е толкова стара и ценна.

# 671
  • София
На сайта на НПМГ:
УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Днес, 06.07.2020 г. в 16.30 часа са изтеглени документи от профил Математически – Разширено изучаване на чужд език – Английски език.

По този начин незаети места след трети етап на класиране в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ в профил Математически с разширено изучаване на  Английски език са 2 /две/.

Датата е объркана. От днес е съобщението, тоест 06.08.

# 672
Някой се е пробвал в СМГ и ако не стане, ще се върне обратно.

# 673
  • София
Заби ми сърцето, викам си физика, но уви Simple Smile

# 674
  • София
Грийн, ако беше физика, пращах на лично! Wink

Общи условия

Активация на акаунт