Неозаглавена за "майка" ми

• 8 417
  • 196
  •   1
Отговори
# 45
Знам и азп следно й казах, че тя пази жилището от мен самия.

# 46
  • София
Аз не мога да повярвам че здрав прав мъж десетки години ще се занимава с наследствено половин жилище, пък ако ще и биде от злато да има вътре.
Ако сестра ти иска АП и половина, делегирай й и жилото и да се спасяват. Явно нямаш деца за разлика от нея и майка ти гледа да си осигури внучето, и не пуска скъпоценния апартамент при "чужд" човек. Това за стар човек бих го приела някак, възрастови изменения и тн.
Обаче млад здрав прав мъж да си подчини живота на половин двустайка, не мога да го разбера. Досега да си изплатил поне една ипотека за толкова години, вместо да се занимаваш с глупости.

# 47
Не приемай пари от нея. Да ходи сама да си направи  ремонта - има фирми, има интернет да се порови и да потърси, ще намери. Ако каже, че не може да се справя сама - да ѝ се припомни колко неща са свършени от твоя страна за апартамента и че сега е ред на съсобственичката да се погрижи. Ако се чуят думите "това е мъжка работа", да ѝ се припомни че обекта на мъжката работа в теоят случай е новото ти семейство.
Ако ти знае сметката, закрий и направи нова. За да не може пряко волята ти да преведе парите.
Грижи се за жена си, не мисли за майка си. Тя гледа в друга посока - гледай и ти.
Ако не се чувстваш силен да го направиш - трябва да знаеш, че силата ще дойде в момента, в който предприемаш стъпки да се опълчиш с действия или по правилното бездействие по нейните желания. Успех.

# 48
Бях излъган, че е мое. Аз случайно разбрах как стоят нещата.

# 49
И какво ти пречи сега да действаш?

# 50
  • София
Бях излъган, че е мое. Аз случайно разбрах как стоят нещата.
Подписваш сделка пред нотариус и след Х години случайно разбираш какво си подписал?!

# 51
А ремонта що не го направи внука? Явно е голям щом ще живее с гаджето. Голямо кътане на този апартамент...

# 52
Аз не мога да повярвам че здрав прав мъж десетки години ще се занимава с наследствено половин жилище, пък ако ще и биде от злато да има вътре.
Ако сестра ти иска АП и половина, делегирай й и жилото и да се спасяват. Явно нямаш деца за разлика от нея и майка ти гледа да си осигури внучето, и не пуска скъпоценния апартамент при "чужд" човек. Това за стар човек бих го приела някак, възрастови изменения и тн.
Обаче млад здрав прав мъж да си подчини живота на половин двустайка, не мога да го разбера. Досега да си изплатил поне една ипотека за толкова години, вместо да се занимаваш с глупости.
Не е точно така.
Ако беше само дете и майката да реши да не му оставя нищо, добре, честно е.
Обаче те са две деца, на него от баба и дядо му е оставено половин жилище и това, което прави майката, не е делене и предпочитане на едното пред другото дете. Много по-лошо е. Не ми идва наум защо майка би мразила толкова детето си и сестрата - брат си.
Жените явно искат да го накарат сам да се откаже от половината си, без да му дават пари. Съжалявам, но за мен не е честно и ако бях аз, щях да й стъжня живота, що се касае до този имот. Има много начини - къде подмолни, къде агресивни.

# 53
Не ми идва наум защо майка би мразила толкова детето си и сестрата - брат си.
Апартамент в София е достатъчно основание някой да мрази я майка, я дете, я роднина.... Доказано с времето, старо като света...

# 54
Племенникът ми е на 20 години сега.
Когато подписах нотариалния акт и аз бях на толкова. Не разбирах. Преди няколко седмици случайно показах нотариалното на приятел, който ме осветли и аз се допитах до нотариус, който потвърди.

# 55
Апартамент в София е достатъчно основание някой да мрази я майка, я дете, я роднина.... Доказано с времето, старо като света...
Сериозно? Че то тука всеки селтак псевдожълтопавейски има по 3 апартамента в кооперация, построена на мястото на наследствената му селска съборетина в някое жк, бивша кална поляна. Аз лично не познавам второ поколение софиянец с по-малко от 3 жилища - верно едното сам го обитава, ама все пак.

# 56
И? Не ми отговори на въпроса ми защо не действаш?

# 57
Сериозно? Че то тука всеки селтак псевдожълтопавейски има по 3 апартамента в кооперация, построена на мястото на наследствената му селска съборетина в някое жк, бивша кална поляна. Аз лично не познавам второ поколение софиянец с по-малко от 3 жилища - верно едното сам го обитава, ама все пак.
Сериозно е, разбира се Grinning В родата на мъжа ми за какви делби става дума и то за някакви села и средно голям областен град... Те не могат да разделят близалките между децата, какво остава за имоти... Има хора, дето като чуят имот и очите им стават на понички.

# 58
  • София
Не е точно така.
Ако беше само дете и майката да реши да не му оставя нищо, добре, честно е.
Обаче те са две деца, на него от баба и дядо му е оставено половин жилище и това, което прави майката, не е делене и предпочитане на едното пред другото дете. Много по-лошо е. Не ми идва наум защо майка би мразила толкова детето си и сестрата - брат си.
Жените явно искат да го накарат сам да се откаже от половината си, без да му дават пари. Съжалявам, но за мен не е честно и ако бях аз, щях да й стъжня живота, що се касае до този имот. Има много начини - къде подмолни, къде агресивни.
И аз бих стъжнила, спор няма че е отвратително. Обаче не и да се вкопчвам дотолкова, че това да ми влияе на целия живот, на избора на партньор и тн. Нездраво е и само подхранва "важността" на мама, да не говорим за пропиляното време и енергия.

# 59
Знам и азп следно й казах, че тя пази жилището от мен самия.
А на теб какво ти пречи да намериш читав адвокат, който да ти осветли как да изпратиш на майка ти нотариална покана да ти изплати твоя дял от апартамента?

Общи условия

Активация на акаунт