Неозаглавена за "майка" ми

• 8 425
  • 196
  •   1
Отговори
# 165
Да де, то и сестра му има дете пък той ялов, защо му е жилище...
Авторът не е в час, ама ме кефи и вие какви сте ларж на чуждо жилище и обяснявате на човека да не се занимава. Един вид, да го подари на алчна сестра и майка със старчески ментални отклонения. Спокойствие щял да си осигури. На мен лично хич няма да ми е спокойно, ако съм на 45, с такива животни за семейство и без жилище.

# 166
  • София
Не знам колко е негов тоя апартамент, всъщност. Никога не съм чувала да се дари половин имот.
Да не смята, че му се полага.....

# 167
Май-ужасното нещо..
Тънки сметки ..
Гледаш ли в своята паничка,все прекаран ще си!

# 168
Да, признавам, че е така. Бил съм лъган. Чувствам се употребен. Лъган да тегля заем и да обгрижвам баба и дядо през цялата ми младост за това жилище. Аз им пазарувах всака седмица и се грижех за тях. Разхождах и баба в парка. Помагах им за всяко нещо. А сега съм натирен боли ме.

Ай горканчо, жив да го ожалиш.
Гледала съм баба си цели 7 години. Говоря за жена, която е била със счупен таз, крак и няколко инсулта. Тоест напълно неподвижна и на легло. Напуснах си работата, гледах я ежедневно, сменяла съм памперси, къпала съм я, бърсала съм и лайната. Потроших си кръста, защото не е лесно ежедневно да вдигаш 70 кила. Първите 6 месеца сама я гледах. После работих почасово. После пак работих почасово и учих.
И това съм го правила защото ми е баба, а не за апартамент или къща.
Много си зле, ама много.

Един качествен мъж, отдавна би си купил жилище и не би разчитал на някакво наследство.
Качествения мъж ако си иска дела от имота, ще заведе дело и да се продава или другата страна да го изплаща.
Колко пъти това ти се написа тук и в другата тема.
Ти какво правиш?
Мрън, мрън, мрън.

Хора, аз искам да си порзвам жилището, но съм в съсобственост с нея и не мога. Аз от 5 години не зачитам нейните прищявки и живея на квартира. Дядо почина преди две години и тя не ми даде да почистя старите мебели и да се нанеса там. Сега отново не дава да живея там с жена. Как да го обясня незная вече. Не живия с нея. Тя живее в другото жилище, което е дарила на сестра ми. При нея няма никой сама е. Сестра ми живее с мъжа си при свекърите. Има един син на 20 г., който си има приятелка и искаше да живее във въпросното жилище. Майка него го пуска, а мене не ме пуска. До 39 годишен аз живях с майка в нейното жилище и чаках това да се освободи, за да си живея тук. Наскоро без да искам разбрах че не съм цял собственик. Бях употребен от майка да й плащам сметки и да ме ползва като мъж, защото тя се е развела с баща ми. Ревнуваме от всички жени. Не допуска никоя. Казва че не са достойни за мен. Аз избягах от нея преди 5 години. Е това е. Чаках жилището и накрая пак не мога да вляза.
Трябвало е сам да живееш след 18 си година, а не след 39-та. Това е жалко, тъжно и смешно.
Как да ти обясня да ходиш при адвокат, вече не знам.
Честно, локвай тая тема и бягай при някой адвокат.
И после при психолог.
Майка ти може да е луда, отровна, но нищо не може да ти направи без твое съгласие.
А ти отдавна си се оставил да те мачка.
Защото все още ментално си на 15 годинки.

Ако направя ремонт, вътре ще влезе племенника ми с приятелката си.
Моята жена я гонят по улицата и казват, че всичко нейно е боклук в жилището и че тя е мижитурка. Майка прави скандали и иска да изхвърлям всички нейни неща, защото са боклуци според нея. За улицата - срещна я два пъти и ми вдига скандали какво правила там и защо точно от там минавала. Ето това е.

И ти защити ли жена си?
Явно не.
Жена ти или ти е трябвало два шамара да и отвиете. Да и наместите чакрите и да не си позволява да си развява простотията.
Звучиш като мижитурка, не като мъж.
Само мрънкаш, нищо не правиш.

# 169
Всичко е казано многократно, но като четох, не мога да не взема отношение относно това, което мисля за случая.. Определено има уловка за превода на парите, уж за ремонт, в момент, когато и племенник ще се нанася. Предполагам,че е схема, с която да се дадат едни пари, уж за ремонт, а в основанието за превода върху преводното нареждане, кой знае какво може да пише, например заем. Той нека да влага парите в дограми, в един момент може да се окаже, че има да връща пари. Ако няма, иск срещу "длъжника", може да му изфабрикуват и фалшив договор за заем, току виж съда отсъди половината апартамент на автора да отиде на  публична продан.  Познай кой ще купи половин апартамент - другия съсобственику на цена доста изгодна при такива продажби. Втора схема, племенника, като живее необезпокоявано 10 години, ще поиска да го придобие по давност. Иди се разправяй после по съдилища и събаряй нотариален акт, ще ти доведат сто свидетеля в тяхна полза. Да добавя, че всеки от двамата съсобственика има право на 1/2 идеални части от целия апартамент, т.е. от всички помещения. Майката няма проблем да прехвърли собствеността си на внука, остава как вуйчото да бъде изигран, да му се вземе и неговата половина. Ами това е, настанява се племенника и след 10 г. си прави обстоятелствена проверка и се снабдява с нотариален акт, със свидетели, че е владял без проблеми- Нямат договор за наем помежду си, пари за наем се дават на ръка, владее необезпокоявано. Сигурно ще се плаща нещо, за да няма напрежение и да владеят цялото жилище до изтичане на давностния срок. Определено мисля,  че цялата история е  схема за придобиване в бъдеще на собствеността на жилището от племенника. Автора трябва да вкара двата крака на майка си в един ботуш и да сложи всеки друг на мястото му. Да не допуска да се правят неща, които идват като предложение от другата страна, колкото и добронамерени са и незабавно да се консултира с добър адвокат, защото нещо се крои.

# 170
  • София
Само с живеене нищо не се придобива.

# 171
Да не смята, че му се полага.....
Ами щом сестра му има, значи и за него трябва да има. 

Ай горканчо, жив да го ожалиш.
Гледала съм баба си цели 7 години. Говоря за жена, която е била със счупен таз, крак и няколко инсулта. Тоест напълно неподвижна и на легло. Напуснах си работата, гледах я ежедневно, сменяла съм памперси, къпала съм я, бърсала съм и лайната. Потроших си кръста, защото не е лесно ежедневно да вдигаш 70 кила. Първите 6 месеца сама я гледах. После работих почасово. После пак работих почасово и учих.
И това съм го правила защото ми е баба, а не за апартамент или къща.
Много си зле, ама много.
Тук не се говори за гледане, а че е дарено жилище отпреди гледането, което жилище авторът не получава.

Абе хич не обичам да се обещават разни неща, пък да не се дават. Деленето също не го обичам.

# 172
  • София
Понеже стана дума, че профилът първоначално е бил женски, моля авторът да уточни от чий профил пише.
Зачетох се и аз назад. Козметика, гинеколози, деца, нищо не се връзва с последната история.

# 173
Гал, аз доколкото разбрах това им е била идеята. Дават му го, а той ги гледа.
Иначе е така. Да се обещава и да не се дава е лошо.
Но и те меркантилни, и майката меркантилни, абе всички само аз пари и апартаменти мислят.
Това явно син, майка, баба, не будят никакви чувства.
Грозни отношения.

# 174
Няколко практически съвета, които съм убедена, че няма да послушаш, но все пак:
1. Спри да се оплакваш и обясняваш като девойка в пубертета;
2. Провери си всички документи, касаещи средствата за ремонт и може да претендираш връщане на половината от сумата от майка си. Може да я претендираш и като подобрения в имота.
3. Ако майка ти започне да обижда жена ти и/или теб, извадете телефон да я запишете и й кажете, че ще предявите иск за вреди от обида. Сигнализирайте полиция/прокуратура.
4. Ако ти преведе пари по сметка, ги върни с основание грешен превод.
5. За времето през което не ти е позволявала да ползваш имота, може да предявиш иск за наем на половината имот. На твое място бих се нанесла със съпругата си, направила ремонт, ще събера всички документи и ако си позволи да прави каквото и да било, ще я заплаша с всичко по- горе, респективно предявя насрещни претенции.
6. Последна стъпка е иск за делба. По- горе са ти обяснили процедурата.

Но на първо място, прекъсни токсичната връзка с майка ти. Започни да работиш върху себе си. Научи се да се уважаваш и ясно да изразяваш позициите си.

# 175
Хубав пост silan. Дано авторът проумее какво пишеш и вземе, че направи всичко.
Но това са само надежди.
Той ще продължи да мрънка, а след 3 месеца ще има нова тема за същия проблем и пак ще се сипят едни и същи съвети.

# 176
Абе, добре ли сте? Как ще се нанася и ще прави ремонти без съгласие и уредена собственост?

# 177
Всичко е казано многократно, но като четох, не мога да не взема отношение относно това, което мисля за случая.. Определено има уловка за превода на парите, уж за ремонт, в момент, когато и племенник ще се нанася. Предполагам,че е схема, с която да се дадат едни пари, уж за ремонт, а в основанието за превода върху преводното нареждане, кой знае какво може да пише, например заем. Той нека да влага парите в дограми, в един момент може да се окаже, че има да връща пари. Ако няма, иск срещу "длъжника", може да му изфабрикуват и фалшив договор за заем, току виж съда отсъди половината апартамент на автора да отиде на  публична продан.  Познай кой ще купи половин апартамент - другия съсобственику на цена доста изгодна при такива продажби. Втора схема, племенника, като живее необезпокоявано 10 години, ще поиска да го придобие по давност. Иди се разправяй после по съдилища и събаряй нотариален акт, ще ти доведат сто свидетеля в тяхна полза. Да добавя, че всеки от двамата съсобственика има право на 1/2 идеални части от целия апартамент, т.е. от всички помещения. Майката няма проблем да прехвърли собствеността си на внука, остава как вуйчото да бъде изигран, да му се вземе и неговата половина. Ами това е, настанява се племенника и след 10 г. си прави обстоятелствена проверка и се снабдява с нотариален акт, със свидетели, че е владял без проблеми- Нямат договор за наем помежду си, пари за наем се дават на ръка, владее необезпокоявано. Сигурно ще се плаща нещо, за да няма напрежение и да владеят цялото жилище до изтичане на давностния срок. Определено мисля,  че цялата история е  схема за придобиване в бъдеще на собствеността на жилището от племенника. Автора трябва да вкара двата крака на майка си в един ботуш и да сложи всеки друг на мястото му. Да не допуска да се правят неща, които идват като предложение от другата страна, колкото и добронамерени са и незабавно да се консултира с добър адвокат, защото нещо се крои.

Поздравления за поста! Много е точен Wink

Мисля, че ако племенникът се впише по адресна регистрация, че живее там и си смени адреса на личната карта с този на пребиваване - иди го изгони, нищо, че си собственик. Ще има и претенции, че живее там от Н години, със семейството си.

Според мен авторът не трябва да допуска племенника да живее там и да не получава никакви пари от майка си. Да бяга при адвокат и да стартира процедура по съдебна делба... Не искам повече да се повтарям.
Освен това е хубаво да се нанесе СЕГА и ДНЕС в апартамента (въпреки майка си) с жена си ... За да попречи на племенника да се възползва от ситуацията. Да и според мен това е схема за отмемане собствеността от автора.

Авторе, отговори как се движат нещата при теб и какво точно си направил до днес!

После ще е късно и ще ревеш Wink

Лично аз следя с интерес развитието на ситуацията.

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 11:18 от May Vlladimirova 635155

# 178
Абе, добре ли сте? Как ще се нанася и ще прави ремонти без съгласие и уредена собственост?
[/quote
Без да изпадам в подробности, има богата практика на ВКС по въпросите.
1. Всеки може да ползва съсобствена вещ по предназначение без да пречи на другия. Т.е. ако майка му се настани, не следва да й пречи на ползването.
2. Всеки съсобственик има право на подобренията, които е направил в съдобствения имот, дори и да са без съгласието на другия.

# 179
Да, да, ама как ще се настани с жена си в двустайката, без да пречи на другия съсобственик? И това за обстоятелствената проверка след 10 години няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт