Качване на кг при отслабване

• 3 984
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Сподели снимки на порцията ти ядене на обяд например както и твои снимки с изрязана или скрита глава.Според мен ядеш твърде малко инигранизмът ти се е включил в режим бедствие ,но така на изуст не може да каже човек.
За закуска ям някакви бисквити (белвита) ,защото ги харесвам с кафе, за обяд - ориз,месо, картофи или яйца (за друго в момента не се сещам) с някакъв зеленчук, за следобедна закуска винаги плод и за вечеря - каквото е стотвено, (порция колкото една нормална чиния), понякога си взимам и малко сладолед вечер, но избягвам,когато е вечер.

Храниш се безразборно. Мускул с ходене не се прави. И с кардио не се прави дори, така че не е това.
Готвено (което не е сготвено от теб, и не знаеш колко мазнини поемаш), сладолед, 3 плода на ден, бисквити всеки ден (омг!).  Маммма миа!

Нищо против ориза и картофа, но в комбинация с бисквити, сладолед, 3 плода + "мазна" манджа, коня замина отдавна в реката. Не са 1500калории това. Кой знае какво още не се вписва.

Мляко в кафето? Захар? Сокове?
Първо, не ям всяка вечер сладолед, а веднъж на две седмици, може и да не е вечерта,дадох пример, второ, защо да е безразборно храненето? Не разбирам. Готвеното не е мазно,защото майка ми не слага много сол, както и много мазнина. Не ям пържено, не ям джънк фууд. Не ти разбирам логиката. За мускулите съм напълно съгласна.
Много е права Дез. Наистина е безобразно. Послушай я има опит в правилното хранене. Спортист е със супер тяло.
Приемаш прекалено много въглехидрати, захар, плодове, манджи с мазнина, която най-вероятно не е най-здравословната. За сметка на това протеините са ти малко. Хубаво е когато ядеш въглехидрати да не ядеш мазно. Ти си мислиш, че не е особено мазно, но си в грешка. И пак да кажа в бисквити белвита няма нищо полезно.Това, че ги рекламират, като диетични, не значи, че са такива.
Можеш ли да ми предложиш някакво примерно меню, за да се опитам да го приложа (задържане на килограми)?

# 31
Михаела, по-добре специалист да ти изготви менюто.
На твое място бих махнала бисквитите изцяло (само понякога, не всеки ден), а сладоледа просто не го яж вечер.

Не разчитай на ходенето като енергоразход. Не че не е полезно, просто не означава, че може да си "позволиш" h, y, z защото си ходила (примерно).
Иначе си добре.
За изчезналия цикъл виж специалист непременно.

# 32
Бих ти предложила сутрин да закусваш нещо друго. Тези и които и да е други бисквити ги забрави. Може да хапваш варени яйца, кисело мляко със семена и овес или трици, малко плод. Ако ще ядеш въглехидрати на едно ядене то гледай да няма много мазнина. Примерно пилешко филе с гарнитура малко варен, най-добре кафяв ориз без мазнина. Гледай обаче въглехидратите да не присъстват всеки ден в менюто ти в големи дози. Най-елементарно е да ядеш месо на скара, фурна или варено със салата. Приема на сладолед го разреди до не повече от веднъж на 1-2 седмици и то до обяд. Плодовете също ги премести до обяд, но не след ядене. Приемай само полезни мазнини- животински, студено пресован зехтин, краве масло, кокосово масло.

Последна редакция: ср, 05 авг 2020, 10:14 от _limonche_

# 33
Аз виждам много въглехидрати и почти никакви зеленчуци и млечни продукти, които са много важни за един подрастващ. Особено сега в сезона на зеленчуци една салата с пържола е перфектно ядене, става и за обяд и за вечеря. Плодовете имат много захари и с тях трябва да се внимава.

# 34
Без да разтягам лукуми и без да чета какво са те посъветвали другите веднага ти казвам, че тези калории са ужасно малко. Здравословното хранене е не само каква храна консумираш, а и в какво количество!

Висока съм 173 и тежа 60,5кг. и съм с почти 10г повече от теб. Свалям от седмици на приблизително 1700 kcal. Имала съм няколко дни с 1400, явно от горещините. Тренирам от много години и се интересувам от хранене. Направих си труда и сметнах, че при 56кг, 175см и 18 години при заседнал начин на живот за поддържане на тегло ти трябват към 1700 kcal.  При умерена физическа активност - около 2200 kcal. За здравословно сваляне си сметни 10-15% дефицит максимум. Ще имаш енергия, ще оформиш тялото с тренировки и няма да си просто някакъв слаб отпуснат сопол. Не ми се навлиза в подробности какви здравословни проблеми можеш да си навлечеш в дългосрочен план с твоя режим. Вкарай малко силови тренировки. Така хем ще си по-стегната, хем мускулите ще горят повече мазнини.

Само да добавя, че последните 10 дни нямам ден без парче плодов сладкиш/сладолед/шоколадова торта. Просто се вписват в калориите ми. Имам и преса. За да изглеждаш добре, не е достатъчно просто да си слаба. И мисли на първо място за здравето си. Слагам снимка как съм изглеждала на 62кг със активно трениране. А съм по-ниска от теб. https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.18173-12/12380447_102 … c&oe=5F2C366E

Ако имаш нужда, търси съвети. Във фейсбук има няколко групи за хранене и тренировки, в които има мног отзивчиви и образовани по темата хора. Възползвай се. Но имай предвид, че не всеки, който ти дава акъл, има такъв. Подбирай си източниците на информация. И започни да се храниш достатъно!

# 35
Без да разтягам лукуми и без да чета какво са те посъветвали другите веднага ти казвам, че тези калории са ужасно малко. Здравословното хранене е не само каква храна консумираш, а и в какво количество!

Висока съм 173 и тежа 60,5кг. и съм с почти 10г повече от теб. Свалям от седмици на приблизително 1700 kcal. Имала съм няколко дни с 1400, явно от горещините. Тренирам от много години и се интересувам от хранене. Направих си труда и сметнах, че при 56кг, 175см и 18 години при заседнал начин на живот за поддържане на тегло ти трябват към 1700 kcal.  При умерена физическа активност - около 2200 kcal. За здравословно сваляне си сметни 10-15% дефицит максимум. Ще имаш енергия, ще оформиш тялото с тренировки и няма да си просто някакъв слаб отпуснат сопол. Не ми се навлиза в подробности какви здравословни проблеми можеш да си навлечеш в дългосрочен план с твоя режим. Вкарай малко силови тренировки. Така хем ще си по-стегната, хем мускулите ще горят повече мазнини.

Само да добавя, че последните 10 дни нямам ден без парче плодов сладкиш/сладолед/шоколадова торта. Просто се вписват в калориите ми. Имам и преса. За да изглеждаш добре, не е достатъчно просто да си слаба. И мисли на първо място за здравето си. Слагам снимка как съм изглеждала на 62кг със активно трениране. А съм по-ниска от теб. https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t34.18173-12/12380447_102 … c&oe=5F2C366E

Ако имаш нужда, търси съвети. Във фейсбук има няколко групи за хранене и тренировки, в които има мног отзивчиви и образовани по темата хора. Възползвай се. Но имай предвид, че не всеки, който ти дава акъл, има такъв. Подбирай си източниците на информация. И започни да се храниш достатъно!
Благодаря! Притеснявам се,че ако кача на 1700 или 2000 калории, ще напълнявам постепенно и няма да спра, тъй като досега съм била на по-малко калории като прием.

# 36
Качвай ги постепенно. Например по 50 калории на всеки 5 дни. Ще качиш, но ще е временно. И здравословно. В момента тялото ти мисли, че си болна. Това, което сваляш, е предимно мускул. Т.е. омекваш, докато губиш най-стегнатото от тялото си. Прецени колко си активна физически и си сложи здравословен дефицит. Със силови тренировки се горят много мазнини и без да се става прекалено здрав. Просто при жените не работят така тия неща. В комбинация с кардио и хубаво хранене е невъзможно да не изглеждаш добре.
И още един съвет - тренирай с удоволствие, а не по задължение. Пробвай различни спортове и групови занимания, докато намериш нещо, което не чувстваш като тренировка, а забавление.

# 37
Ако качиш над 1700 калории и нямаш активност ще качиш кг., да, щом за поддържане са необходими ок. 1700.

# 38
А може би момичето/авторката все още расте, евентуално не много на височина но при развитието си тялото и натрупва някой и друг килограм, така че изчисленията и диетите не са много точни в случая.
И да, поддържам мненията че трябва да се консултира със специалист, който ще и предложи диета/и, и ще следи развитието

# 39
Качвай ги постепенно. Например по 50 калории на всеки 5 дни. Ще качиш, но ще е временно. И здравословно. В момента тялото ти мисли, че си болна. Това, което сваляш, е предимно мускул. Т.е. омекваш, докато губиш най-стегнатото от тялото си. Прецени колко си активна физически и си сложи здравословен дефицит. Със силови тренировки се горят много мазнини и без да се става прекалено здрав. Просто при жените не работят така тия неща. В комбинация с кардио и хубаво хранене е невъзможно да не изглеждаш добре.
И още един съвет - тренирай с удоволствие, а не по задължение. Пробвай различни спортове и групови занимания, докато намериш нещо, което не чувстваш като тренировка, а забавление.
Ами изминавам по 15км на ден, като 8-9 от тях са бърз ход, останалите - за удоволствие вечер. А относно покачването - да кажем 5 дни приемам 1250, след това качвам след тези дни на 1300 и така на следващите пет - 1350 (примерно), така ли?

# 40
Точно така : ) А това с ходенето си е редовна физическа активност. Имаш нужда от енергия за нея Simple Smile

# 41
Точно така : ) А това с ходенето си е редовна физическа активност. Имаш нужда от енергия за нея Simple Smile
Благодаря ти наистина много!❤ Ще започна да ги покачвам постепенно, а дори да кача кг, то ще е защото тялото е складирало всичко, но после би трябвало да ги сваля, ако въобще кача, тъй като и ще ставам на 19 и вървя към излизане от пубертета. А вярно ли е,че като съм навлизала в него, се покачват някакви килограми за период от 1-2 г. заради хормоните и развитието на тялото(наедрява)?

# 42
Това трябва да го прецени човек, който разбира ( твоята физика, телосложение и т.н. ), по принцип за твоите мерки и начин на живот качване или сваляне на 1-3 кг. примерно не е от значение. А как ще се развиваш не можем да преценим, някои отслабват, някои наддават през този период, вече диетите и физ. активност променят нещата, но както ти казаха по-горе не се вторачвай много в мерките, мисля че още ти е рано за драстични неща.

# 43
  • София
Качвате килограми, защото тялото е минало в спестовен режим заради малкото калории. Паднал е базовия метаболизъм - в някои случаи тялото свиква до степен, в която успява да си спести по 500-800 ккал, накрая метаболизмът може да се увреди и за постоянно.

Кардиото е много лош вариант за вас - ще губите много мускулна маса с него. Трябва да започнете силови с тренировки. Ще качите с тях поне малко от загубената мускулна маса, ще се оформите и ще ядете повече (над 1500 ккал!!!) и ще сваляте мазнини в същото време. С кардио нищо не се постига с тяло, което изначално не само че не е с наднормено тегло, а дори е под нормата!

# 44
Качвате килограми, защото тялото е минало в спестовен режим заради малкото калории. Паднал е базовия метаболизъм - в някои случаи тялото свиква до степен, в която успява да си спести по 500-800 ккал, накрая метаболизмът може да се увреди и за постоянно.

Кардиото е много лош вариант за вас - ще губите много мускулна маса с него. Трябва да започнете силови с тренировки. Ще качите с тях поне малко от загубената мускулна маса, ще се оформите и ще ядете повече (над 1500 ккал!!!) и ще сваляте мазнини в същото време. С кардио нищо не се постига с тяло, което изначално не само че не е с наднормено тегло, а дори е под нормата!
А ако вдигна постепенно калориите,които приемам,като между другото имам движение, ще се свалят ли временн качените кг(ако реално има такива)?

Общи условия

Активация на акаунт