Имам енергия само с ниско тегло

• 13 548
  • 241
  •   1
Отговори
# 60
Авторке, прекалено много драматизираш. Голяма жена си, вземи се в ръце и стига си мрънкала вече.

# 61
Ама то е по-лесно да мрънкаш и нищо да не правиш. Аз от 5 години не съм се спряла, интересувам се, ходя, пробвам, не чакам да ми мине просто ей така. Най-после за щастие съм на прав път.

# 62
Dez, не мисля, че досега съм залитала в екстрем, нали точно това обяснявам в цялата тема. А да продължа с преяждането и пълното спиране на спорт (защото намаляване на това, което беше, си е спиране, понеже няма накъде по-малко) - знам, че е екстрем.
labrex, и да имам психични проблеми, комплекси и т. н., от това не спира цикъл.
_limonche_, извинявам се за мрънкането, спирам. Не си първата, която ми казва това нещо. И все пак искам да кажа, че не съм от хората, които постоянно се оплакват, ако така си мислиш. Точно обратното съм по принцип. Полза не съм имала никаква от това. Просто исках да го кажа, но спирам, щом дори и рядко да "мрънкам", пак е проблем.

# 63
Щом и други хора ти казват, че си мрънкалник явно има защо.

# 64
Аз не разбрах какъв е проблема да продължиш да спортуваш. Мисля, че това имат предвид под "екстрем". Или не ям много, спортувам и съм с по-малко кг или ям много, много кг съм и не спортувам.
Спокойно можеш да спортуваш и да си на повечето кг и да изглеждаш по-добре. Хапвай си доволно (здравословно) и си спортувай. Ще се стегнеш, ще изглеждаш добре.

# 65
Искаме само да ти кажем, че става дума за собственото ти здраве и че ти трябва да действаш. Поинтересувай се и намери подходящ лекар, който да ти помогне. И друго ми прави впечатление. Сякаш си убедена, че психическото ти състояние не може да влияе на физическото (например на цикъла), а въобще не е така. Ако имаш психологически или емоционален проблем, не го игнорирай.

# 66
Щом и други хора ти казват, че си мрънкалник явно има защо.
То са ми казвали и че твърде много търпя и приемам неща, които не заслужавам (демек - точно обратното). Така че - все тая...
Аз не разбрах какъв е проблема да продължиш да спортуваш. Мисля, че това имат предвид под "екстрем". Или не ям много, спортувам и съм с по-малко кг или ям много, много кг съм и не спортувам.
Спокойно можеш да спортуваш и да си на повечето кг и да изглеждаш по-добре. Хапвай си доволно (здравословно) и си спортувай. Ще се стегнеш, ще изглеждаш добре.

Точно това правех. А отслабването - то в крайна сметка става (или не става) от самосебе си.
Искаме само да ти кажем, че става дума за собственото ти здраве и че ти трябва да действаш. Поинтересувай се и намери подходящ лекар, който да ти помогне. И друго ми прави впечатление. Сякаш си убедена, че психическото ти състояние не може да влияе на физическото (например на цикъла), а въобще не е така. Ако имаш психологически или емоционален проблем, не го игнорирай.
Реално точно преди спирането на цикъла беше най-спокойния период в живота ми (то и затова успях да спра емоционалното хранене и преяждане, да тръгна на фитнес и т. н.).

# 67
Добре, но сега не си спокойна, което е естествено предвид ситуацията. Това безпокойство има принос, за да не може да ти се нормализира състоянието. Търси добър ендокринолог, във форума може да те насочат към някого, зависи откъде си.

# 68
На мен ми е интересно авторката как е преяждала точно. Едно примерно дневно меню. Аз познам хора, които ако ги питаш се тъпчат цял ден и много хапват, пък са на супа със солети цял ден.
Според мен няма как метаболизма да ти е наред и да отслабваш, ако се храниш здравословно и в норма. Нормалният организъм при спорт и правилно хранене градира, а не обратното.
Намалянето на въглехидратите, често води да сваляне на мазнини и отслабване.

# 69
И аз знам, че само със спорт не се свалят кг.
Трябва да има калориен дефицит.

И под спорт какво имаш предвид?
Една тренировка с разнообразни упражнения от 20-30 мин гори малко калории.
Може да забърза метаболизма евентуално.

# 70
Е, моето е много далеч от супа със солети... Но не ми се говори и задълбава в темата за преяждането. Ще кажа само, че след като спрях да преяждам, ми се бяха оправили много стомашни проблеми. Само това мисля, че говори достатъчно.
Да, от намалянето на въглехидратите се отслабва, защото панкреаса вече не произвежда твърде много инсулин. Какво лошо има? Това е превенция на диабет тип 2. Метаболизма ми се забърза, определено. И това означава здраве.
Просто тая аменорея прецака всичко хубаво...

# 71
Затова намери лекар, с когото заедно да откриете причината за аменореята и да се опитате да я отстраните. Ние тук не можем да помогнем, колкото и да искаме.

# 72
Ще попитам нещо, за което вероятно ще бъда изядена с парцалите, нападната, че гледам в чужда паничка или се държа като дете от детската градина. Не ми пука честно казано.
Искам да съм като всички останали. Да си ям каквото искам, да спортувам колкото искам, да тежа колкото искам, а не всеки път когато ям или реша да спортувам да мисля за този проблем.
По принцип избягвам да чета теми за здравословно хранене, отслабване и тренировки, защото много ме разстройват, но тази вечер отворих една такава в този форум. Там много младо момиче, с ИТМ колкото беше моя на 48кг, постигнала го с гладуване и тренировки, получава коментари как да приема малко калории и да тренира по-усилено, повечето коментари са подкрепящи на желанието й да си запази килограмите или да отслабне още. Само защото няма моя гаден късмет.
Да, сигурна съм, че цикъла ми спря от спорта и храненето. Защото метаболизма ми без спорт и тъпкане се забавя, но и много лесно се забързва. Лято и жега е, но аз почти не се потя. Пролетта ми беше по-студено от зимата. Имам разлика и в пулса. Тогава беше по-бърз.
Хипоталамична аменорея се развива и от положителна промяна. Организма ми не е свикнал с бърз метаболизъм и енергия, защото преди никога не съм го забързвала. Ами да съм. Сега е по-бавен и от преди...
Имах нужда да помрънкам, който го дразни да не чете. Ако е чак такъв проблем, модератор да ми изтрие поста и толкова...

# 73
Добре де, като ти е важно да изглеждаш както преди, храни си се и си спортувай. Твоето тяло си е, прави с него каквото те прави щастлива.
Според мен си нарочила, че проблема идва от там. Не съм запозната с детайлите, но аз за един месец свалих 4 килограма и никога не съм имала проблеми с цикъла. Те са свързани с хормоните, не с храната и спорта. Ти все пак спортуваш любителски, не професионално.

# 74
Искаш да си като останалите. Ти си като тях. Всички имаме някакви несъвършенства и трудности, които ни тормозят. Всеки понякога има нужда да сподели и да се оплаче, нормално е. Но когато имаш проблем, не бива да прекарваш цялото си време само в оплакване, трябва все някога да потърсиш и решение.

Общи условия

Активация на акаунт