Имам енергия само с ниско тегло

• 13 550
  • 241
  •   1
Отговори
# 75
Ще попитам нещо, за което вероятно ще бъда изядена с парцалите, нападната, че гледам в чужда паничка или се държа като дете от детската градина. Не ми пука честно казано.
Искам да съм като всички останали. Да си ям каквото искам, да спортувам колкото искам, да тежа колкото искам, а не всеки път когато ям или реша да спортувам да мисля за този проблем.

Защо да те ядем, че и с парцалите.....

Ти сякаш искаш да те нахока някой....
Сама  го търсиш, но ние ти предлагаме разбиране и подкрепа. Много сме недосетливи, значи.

# 76
С ММ се борехме за дете 5 години. Аборт, извънматочна, инвитро... Дали пък не исках и аз, като много други жени да забременея и родя безпроблемно? Е, не се получава понякога. Борих се, обикалях лекари, пусках си хиляди изследвания докато не открих проблема. Всъщност проблемите, и при ММ и при мен не беше един. Успях да си подобря показателите. Цикълът ми започна да идва редовно и забременях с дъщеря ми . Ако само мрънках нямаше да стигна до никъде.
След раждането нещата пак се объркаха. Няколко месеца се мъчех с кръвоизливи, които не се повлияваха от нищо. Нито дуфастон, нито кюретаж. Като говоря за кръвоизливи имам предвид, обилно кървене, което не спира няколко месеца. Сега вече няколко месеца нямам цикъл. Опитвам се да оправя нещата. Без да се депресирам и да се чудя защо не съм, като другите, защото знам, че има много по-зле и от мен.

# 77
Dez, някои хора се мотивират от критика, не от подкрепа и разбиране. Не знам кое работи при нея. Разбирам я, знам, че боли да виждаш как други успяват в това, в което и ти искаш, а не можеш. Но идва момент да приемеш, че това просто не е твоето нещо и да си преразгледаш приоритетите.

# 78
Как други успяват в кое?  В това да са 48кг? Joy 🤣🤣🤣
Ако това е успех, тогава не знам какво да кажа.
Успехите са на други фронтове. Килограмите и външния вид не са "успех", а личен избор.

# 79
Представи си, че си на предишните кг. Спортуваш, имаш много енергия. Изглеждаш и се чувстваш добре. И имаш цикъл!
Какво би изгубила тогава?

# 80
Да, но на нея това й е важно сега, дори на нас да ни се струва незряло например.   

# 81
Щом ѝ е важно да се бори. Да търси варианти и решения. На никоя възраст не е опция просто да се тръшнеш и да мрънкаш.

# 82
Dez, някои хора се мотивират от критика, не от подкрепа и разбиране. Не знам кое работи при нея. Разбирам я, знам, че боли да виждаш как други успяват в това, в което и ти искаш, а не можеш. Но идва момент да приемеш, че това просто не е твоето нещо и да си преразгледаш приоритетите.

Има борбени жени и .....онези другите. Никой не се променя с критика.

Освен това девойката страда от липса на внимание. Може и да си е измислила липсата на цикъл. Синдром на Мюнхаузен се казва.

# 83
Не всеки е борбен.  Някои се отказват лесно, защото могат да си го позволят. Аз съм родена с недъг, дори един ден в живота си не съм била напълно здрава. Ако в някакъв момент се бях отказала, сега можеше и да не съм жива.

# 84
  • София
StrangeRose, щитовидна жлеза изследвала ли си?  Тази зиморничавост може да е от хипофункция. Ниските въглехидрати не са добре за проблеми с ЩЖ. Ти така и не каза колко въглехидрати поемаш. Може да има връзка между отслабването и спирането на цикъла, но ние все още не знаем всички факти по този процес. Ако кажеш, че като дебела и летаргична си яла по 3 мазни банички, 2 торти, пакетче чипс и си преглъщала с голяма Кола, а сега ядеш пилешки гърди със зелена салата и десерт боровинки, можем да предполагаме нещо. Без факти ще те пращаме на лекар или психо.

И много стрес си причиняваш. А инсулинът със сигурност се вдига от стреса.

# 85
StrangeRose, щитовидна жлеза изследвала ли си?
Да, първо преди години точно заради "мързела". Здрава е.
Миналата година заради ускоряване на пулса. Било е от ускоряването на метаболизма, но тогава не знаех.
Нали тироидните хормони участват в метаболизма. Пазя си изследванията отпреди и там ТСХ е 2,55, а когато спортувах и се хранех нормално е 1,15. Това ясно показва разлика в метаболизма. Зиморничевостта се върна постепенно след спирането на спорта. Не съм го изследвала, но при тия симптоми на бавен метаболизъм... е ясно. Може това забързване на метаболизма и свързаните с него тироидни хормони да е разбутало цикъла. Но забързването дойде и си отиде със спорта и здравословното хранене... пак същия извод, организма ми не приема бърз метаболизъм.

Защо постоянно ме питате за храната, все едно не ми вярвате. Това ме демотивира ужасно, дори е една от причините да ме е страх да го кажа на лекуващ лекар. Защото ако и той не ми повярва, как ще ме лекува като не вярва на предисторията.

# 86
Питаме те защото храната е много важна за здравето. Не защото не ти вярваме, а за да знаем как се храниш. Освен това промяната в ТСХ съвсем не индикира разлика в метаболизма. Ако си от по-голям град според мен потърси второ, че и трето мнение. На мен са ми съмнителни тези диагнози.

# 87

Защо постоянно ме питате за храната, все едно не ми вярвате. Това ме демотивира ужасно, дори е една от причините да ме е страх да го кажа на лекуващ лекар. Защото ако и той не ми повярва, как ще ме лекува като не вярва на предисторията.

Не е нормално да се влияеш от хорското мнение до такава абнормална степен. Като листо във вятъра си.

Лекар ще ти назначи изследвания, освен че ще зададе и правилните въпроси. Широката публика е без значение.
Т3 и Т4 си изследвай. Едно голо ТSH не е достатъчно. И кръвна захар не е достатъчно. Инсулин на гладно си пусни.

На колко си години? Майка имаш ли? Баба, леля?

Говориш наизуст, филмираш се, и си правиш свободни съчинения губейки нерви излишно.
Или си Многострадална Геновева и искаш да се вайкаш публично, без да правиш реално нищо.

# 88

Не е нормално да се влияеш от хорското мнение до такава абнормална степен. Като листо във вятъра си.

Не знам дали е нормално, обаче е пълно с такива около мен. Все едно само за другите живеят, не за себе си, все чакат одобрение от някой външен човек.

# 89
  • София
Тук в този раздел голяма част от момичетата си логват храната в приложения и знаят какво точно ядат - калории, макроси. Следят, променят, наблюдават какво се случва, пак напасват и т.н.
След като си пуснала темата в този раздел, значи разчиташ на обяснение в тази област. Тук медицинско мнение не можеш да намериш, а и не трябва.

Общи условия

Активация на акаунт