Отговори
# 645
А не се ли спарвате в тия жеги, какъв слинг използвате?

Момичета, след секцио, имате ли ужасно болезнени контракции, биха ми в дупето някакво обезболяващо, но никакъв ефект, дали свещичка не би помогнала повече, да взема да си поискам?
На родилите нормално искам да кажа, че сте героини с тези болки и напъвания и епизотомии..Евала!
С едната ръка помпя някой друг мл коластра за вечеря, с другата пиша тук - ей така съм.

Момичета, искам да ви кажа, че използването на слинг е чудо. Днес бебо - нахранен, сух, дундуркан, се скъса да плаче, ама на истерия. Мъжът ми сложи слинга и после бебето в него и за точно 10 сек. утихна, сгушен. Стоя доста време, спинка - пробвахме днес и аз и той отново. Установихме, че когато е на тъмно и е сгушен, близо до тяло, се чувства спокоен. И така, с това handsfree,  ще борим вече ние бебешката адаптационна криза, на която често казват колики.

# 646
Момичета, забравих ви... Нямам време за нищо.. Честито на всички нови мами! Да са ви здрави бебоците, а на вас бързо възстановяване 😊
Нас в събота ни изписаха. Обаче се почна с нов филм. Подуха ми се гърдите, станаха на буци. Отделно имах топчета под мишниците, които се оказаха допълнителни млечни жлези, те също се надуха и болят. Гърдите ми са като силиконени, ще се пръснат. Ходих до болницата вечерта, пробвах да се цедя, но голям зор. Буха ми окситоцин за отпушване, но уж били отпушени.. Цедях се цяла нощ на ръка, както едно време, защото така пуска повече. Направо 3 ден по цял ден цедене, цедене, рев и безсъние. Купих си хапчета за спиране на кърма и ги изпих с голям рев.. Много ми е тъжно и мъчно. Някои ме упрекват, други казват че това е по-добрият вариант вместо да стане по-зле. Имам приятелка която се мъчи 20 дни и акрая направи мастит, температура, антибиотик...
Та тея дни нямам време за нищо, защото по цял ден се цедя, докато не спаднат.. А за буците и топчетата не знам. Ще видя какво ще стане след като изпих днес 2рото хапче.
Относно секциото, вече съм пушка. Карам си колата, движа се, още на 3тия ден се оправих. Не съм вярвала, че толкова бързо и ще се чувствам така, а е само 6 ден откакто родих..

Пожелавам на всички, които все още чакат такова бързо възстановяване, но без тези екстри с кърмата. Ужасно е.. Тъжно ми е, рева вече 3ти ден, защото се чувствам все едно отнемам на детето си нещо важно, но това е убийствено

# 647
  • Denmark
Аз ще направя и следващите теми, макар и да не успея да ъпдейтна списъка веднага. Simple Smile

Споделям сълзите от хормони и безсънието Sweat Smile от най-малкото плача дори и само да си гледам бебчо колко е мъничък... Спи повече през деня, аз не мога, а през нощта яде на час, час и нещо и само придремваме.
Не знам за вас, но аз като видя тази малка шушулка и забравям, че ме боли, спи и т. н. Heart

И да споделя, че днес имахме домашно посещение от сестра и аз й споделих мъките с кърменето. Каза, че е важно бебето да захапва хубаво всичко, да го слагам на едната гърда и малко на другата на едно ядене и после да започвам с втората от последния път. Че съм малко разранена не било проблем, скоро ще свикнат гърдите. Като цяло търпение ми пожела и ще станат нещата. От снощи яде много пъти и гърдите ми днес няма да избухват, само нормално подути са си, но след ядене почти не.

Надявам се това кървене да приключи скоро... Тук е страшна жега, кървене, превръзки и шевове е просто ужасна комбинация. Мрън...

bebiflebi, тъкмо си мислех да ходя до аптеката и се случиха нещата само с помощта на топло кафе с мляко Sweat Smile изненадващо нямаше болка, просто страхът беше повече Sweat Smile

S_Petrova, леле милата.. Звучи ужасно наистина. Мислех, че аз снощи съм се измъчила... Бебчето не помогна ли малко с хапване? 😔

# 648
Честито на всички нови майчета! Да са ви живи и здрави бебоците, а на вас бързо възстановяване. Blue Heart Purple Heart Sparkling Heart

# 649
И аз за мрън... Последните няколко часа я хванаха колики...реве милата, на мен гърдите ми като я слушам текат и се лее мляко....матката се спуква да контрахира....а с този рев още повече. Преди малко реши ,че иска двойна доза кърма... дано поне се успокои корема и да не търси мляко  до сутринта.....но едва ли.

# 650
Да са живи и здрави всички “нови” бебчета. За останалите - не остана Simple Smile
Нашето момче от вчера се свива много и видимо го боли коремчето, плаче повечко, но в рамките на нормалното. Започнах да му давам инфакол от днес. Храни се смесено. Почти не захапва гърда, ама аз все му бутам. Цедя с триста зора по 60-70мл няколко пъти в деня, Та давам АМ, когато нямам кърма. Днес не е акал и се притеснявам да не се мъчи милото, но докторката каза на третия ден да се притеснявам.....
аз искам друго да попитам. Родих секцио миналия петък. Болките почти ги няма вече, но адски много ме болят скапаните стрии. Имам едни подути Та подути.  Много боли, като мърдам, като се навеждам. Дадоха ми в аптеката едно мазило, което май изобщо не е да ми върши работа, защото гледах кремчето, на което пишеше за белези и стрии, тя ми препоръча същото, ама гел и аз чак вкъщи видях, че пише само , че е за суха кожа. Не като крема... има ли други момичета с такива болки? То е ужас направо, ще мине ли това чудо?

# 651
Когато съм имала буци и не са се отпушвали след кърмене или цедене. Слагам листо от прясно зеле върху гърдата (буцата),  но без зърното! Не знам каква магия е това, но дори и температурата ми е изчезвала!
Масаж по време на кърмене, цедене, компрес (не помня дали не се редуваше топло и студено, но ще излъжа).

# 652
Относно носенето в слинг - да, еластичният (като моя на Боба) е по-плътен, но го сложихме вкъщи, а ние не поддържаме жега температури. Не разбирам хората, които мъчат децата си на задух и топлина, само и само да не ги простудят с климатик. Ще се носим навън, когато няма опасност да ни е жега и на двамата. Толкова ни хареса, че ще си вземем и други видове слинг, не толкова плътни.

# 653
Хариста, бебетата се раждат с един сукателен рефлекс и инстинкт да търсят майчината гърда и реагират на всяко дразнение, което усещат, със сукателен рефлекс. Това, че търси непрекъснато да яде, не означава на всяка цена, че бебето е гладно, особено щом виждате, че става въпрос за колики. То реагира на болката така и чрез рев. Ако прехранвате детето по време на колики, защото виждате, че търси гърда, то най-вероятно влошавате проблема.

# 654
Алетея, абсолютно съм съгласна. А и ревът от болка ,глад ,умора....се различават, макар и да трябва малко време , за да се свикне да се разпознават. Тя сама даде всички признаци ,че иска още....Предполагам е имала нужда от малко повече кърма, защото целия рев я измори повечко. Странното е ,че с баткото ми беше трудно да разгранича на моменти кога иска да яде и кога просто иска да има нещо в устата. Тя е категорична Simple Smile
Тази вечер повечето бебета в отделението реват здраво....

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 04:09 от Harista

# 655
Моето май вече няма толкова изразени колики. Но драмата тук е друга. И тя не е по- цветна- запек. Май наистина тази БиоГая го запича. Днес вече ще взема Про комбо бейби. В него ми е надеждата. Правя масаж, сгъвам крачета, няма и няма . Рев! Sad

# 656
Ама то БиоГая-та не я ли изписваха точно при запек 😐 Аз до сега съм давала само ПроКомбо и никога не сме имали запек, а редовно давам Еспумизан, за който твърдят, че запичал. Но от вчера започнах с БиоГая, защото ми казаха, че била по-ефективна срещу колики.Но сега като каза и съм пред дилема дали да продължа...

# 657
Момичета, приготвихте ли предварително “аптечка” за бебчето или изчакахте педиатъра да назначи нещо? Чудя се за витамин Д и пробиотик?

# 658
И аз си го мислех вчера. Нищо не съм взимала и ще чакам да ми кажат какво точно, да го обсъдим кое е по-добро и тогава ще вземем

# 659
Момичета,
Аз тази нощ съм спала общо 2часа и малко, направо ме хванаха лудите и не, нищо не ме боля, просто не ми се спеше.
Бях се притеснила явно, тъй като все ми беше задушно и само се разхождах из апартамента. Бебето отново беше полудяло.
Никога не съм мислила ,че ще се зарадвам на такова нещо и че ще споделям 😂, но всичко си има първи път.
Ставам си сега и отивам до 00 и жестока диария, чиста вода. Далииииии да се радвам 😁?

Общи условия

Активация на акаунт