Паническо разстройство - 45

• 44 246
  • 734
  •   2
Отговори
# 360
Е чакайте де, при мен отне година и половина, и то аз още не смятам, че съм се оправил особено. А постоянно търся провокационни ситуации. Хич не се щадя. То в тоя живот така и така ще се мре, та междувременно в страх ли да седя? Опитайте с психолог, който е наясно с когнитивна поведенческа терапия. И експозиция на страховете
Моята психиатърка ме изпраща точно на когнитивно поведенческа терапия,каза че с нея много ще си помогна

# 361
Е чакайте де, при мен отне година и половина, и то аз още не смятам, че съм се оправил особено. А постоянно търся провокационни ситуации. Хич не се щадя. То в тоя живот така и така ще се мре, та междувременно в страх ли да седя? Опитайте с психолог, който е наясно с когнитивна поведенческа терапия. И експозиция на страховете
Моята психиатърка ме изпраща точно на когнитивно поведенческа терапия,каза че с нея много ще си помогна
Tочно така, това много помага, докато се пият хапчетата. Просто терапията лекува, а медикаментите дават спокойствието на мозъка, което е нужно за да се научи наново да работи. Синапсите се препрограмират. Както и преди бях писал, ние всички сме като хора след инсулт, които наново учат мозъка да използва поразените пътеки, т.е. да изгради нови.

# 362
Сега съм в друг филм. Постоянно ме е страх, че като излезна навън и ще ми стане лошо. А не ме е страх да седя вкъщи. Щурава работа.
Сара, миличка, внимавай с този страх от излизане. Да не се превърне в агорафобия. Аз едва се измъкнах от нея миналата година. Агорафобията при някои хора се явява, като съпътстващо заболяване (ако може да се нарече така) на ПР , но повярвай ми няма по-гадно нещо. Ставаш доброволен затворник в къщи. Излизай всеки ден, на допускай да се задълбочи.

# 363
Първо да Ви  благодаря!

Демонче, пет пъти го чета поста ти и все си мисля, че не съм аз!
Стига се до там!

Някой да дойде да ми помогне с чистенето от смяната на дограмата в петък!?

И без това съм на тема оставяне!

# 364
Джери, не исках да кажа че при теб е така, нито си те представям по този начин.... Просто дадох пример докъде се стига. И беше много интелигентен, с възможности и тн.. Последните години пиеше само бира, но какво от това.... 3-та го докарваше до същото положение.Аз разбирам, че проблема е на физиологично ниво и ген, но все пак има хора, които осъзнават проблема и не пият никога, щом не могат с 1-2 питиета. Извини ме, ако съм те оставила с погрешни впечатления. Много е тъпо-все едно някой да ми каже да спра да пуша цигари🙃

# 365
Демонче, че не искам много да раздувам! Аз стигнах до там!
Изходът е, че не трябва да се почва!

Споко, ще откажем и цигарите, като аз онази.... на  бизнесмена от горното село!

На 07.09 се падат 13 години, откакто ги отказах!
И лафът, щом ги бройш още и твоята не е лесна!

Айде, кой кого има да гушка да е на ход!
Аз минах набора на сина ми!

# 366
Джери неуморна си. Завиждам ти за това че не ти пука кой какво си мисли и какво ще каже за теб. И живееш така както ти душа иска. Всички трябва да сме така. Какво са страховете ни? Спирачки , които сами си поставяме и ни пречат да се разгърнем, да се чувстваме щастливи, да летим. Аз така и никога не можах да се отърва от притесненията си кой какво ще каже за мен. Данък обществено мнение си плащам яко. Не мога да се променя, опитвам се , но не се получава.
Тези дни съм в дупка. Нормално е , имам ПМС. Нервна съм и ми се плаче. Но не плача. Чакам и всичко ме дразни. 😀 Лека нощ!

# 367
Какво мислите за добавката Ашваганда. Вчера си я купих и се чудя да я пия ли

# 368

Ашваганда е адаптоген.Влияе върху нивата на кортизол.
https://jiveda.wordpress.com/2017/09/30/%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B8 … 1%80%D0%BE%D0%B1/
Ако имате често киселини след хранене, Ашваганда трябва да се комбинира с Амалаки.Имайте предвид, че трябва да се започне с много малка доза, която постепенно да се увеличава. Максималната доза е по 500 мг сутрин и вечер, задължително след храна, в която има мазнина.

https://ayurveda.newage.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8A% … D0%BE%D0%BD%D0%B8

Правила съм си консултация при Аюрведик и от него знам

# 369
Днес ми изписаха Клонарекс.Това с натрупване ли действа или трябваше да ме успокои веднага,защото определено не ме успокои.

# 370
Днес ми изписаха Клонарекс.Това с натрупване ли действа или трябваше да ме успокои веднага,защото определено не ме успокои.
Веднага. Няма натрупвания.

Ашваганда има няколко форми, като само една е добра за нас. И тя е KSM66. Другото е изсушена смес, която няма ефект върху кортизола.

# 371
Е сега до ривотрил ли стигнахме!
Много е говарен! Ксанаксът му е по-добра версия!

Сали, аз от снощи съм се записала!
Нещо все се мотая! Ааа, не ми пука!
Добре, че съм последна къща тук и не се вижда кой идва!
Във фейса ще се видим!

Седя си аз тук и прелиствам на райдера еднин роман. И към мен един 89 набор, ало много си зле, да четеш книги!

Айде аз да обръщам внимание на вокала от първата страница. Не, че не му отделих двадесете си години!

# 372
Здравейте! От 20 г. съм в играта 😊. Но бях доста добре последните години. Пиех си Анафранил 25 мг и бях добре. До малко преди пандемията. Майка ми се разболя тежко. Гледах я на легло. После пандемията и още малко лични проблеми. По принцип като имам проблем си увеличавах Анафранил и бързо се възстановявах, но сега не подейства това. Отидох при невроложката ми и тя ми изписа Аритави 30 мг и Бриека 150 мг. Не искам да ви казвам в какво състояние съм след месец и половина на това лечение. Страничните ефекти са много, а и усещам, че се засилват- може би с натрупването в организма. Тъй като не мога да посетя скоро невролог, съм в дилема кое от двете да предпочетат, за да продължа лечението. Бихте ли ме посъветва ли? Тук всички сте страхотни 😍
Да дам отчет какво се случва при мен. Посетих психиатър преди три дни, който си ми върна Анафранил 25 по 2 и добави Грандаксин 3 по 1. Днес се чувствам много по- добре и физически, и психически. Надявам се лечението ми да продължи все така добре. И си позволявам един съвет- невролозите май нямат особена полза за нас!  Ходете на психиатър! Бързо да се справяме с проблемите пожелавам от сърце ♥️

# 373

https://jiveda.wordpress.com/2017/09/30/%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B8 … 1%80%D0%BE%D0%B1/
Ако имате често киселини след хранене, Ашваганда трябва да се комбинира с Амалаки.Имайте предвид, че трябва да се започне с много малка доза, която постепенно да се увеличава. Максималната доза е по 500 мг сутрин и вечер, задължително след храна, в която има мазнина.

https://ayurveda.newage.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8A% … D0%BE%D0%BD%D0%B8

Т.е. намалява кортизола ли? Какво означава адаптоген? Аптекарката ми каза че се пие по две таблетки на ден - сутрин и вечер. Не знам как да започна. Първоначално с едно но колко дни. После на 2. Колко дълго може да се приема и може ли да се пие с АД.
А Габа за какво е? Някъде бях чела че е добро за нашите състояния. Вече се чудя какво да изпия, та да се разкара тъпата тревожност и неадекватност

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 21:46 от Danjelita1

# 374

Т.е. намалява кортизола ли? Какво означава адаптоген? Аптекарката ми каза че се пие по две таблетки на ден - сутрин и вечер. Не знам как да започна. Първоначално с едно но колко дни. После на 2. Колко дълго може да се приема и може ли да се пие с АД.
А Габа за какво е? Някъде бях чела че е добро за нашите състояния. Вече се чудя какво да изпия, та да се разкара тъпата тревожност и неадекватност
Аптекарката е шматка и гледа да си продава боклуците. Тая ашваганда няма да ти свърши работа. 2 на ден е дозата, но няма да усетиш нищо от добавката. Адаптоген значи най грубо, че помага на организма да се адаптира по бързо към резки промени. А габа няма да помогне никак, не преминава кръвно мозъчната бариера и е безмислено. Тъпата тревожност не се разкарва с хапчета, а с психотерапия.

Общи условия

Активация на акаунт