Отговори
# 195
За други неща ама все свързани. Вижда се, че има хора на двата полюса и ще има определено много стес за част от родителите. За кои предстои да видим. Затова питах, как се справяте вие.

# 196
Днес са 3,16%. През цялата изминала седмица се движеха между 3 и 4%. През юли процентът беше 5-6%.

Относно временното явление, то и две-три години са нещо временно. Мерси.

# 197
По отношение на вируса нямам стрес който да боря. Да мисля за неща които ще се случат въпреки мен отказвам.

# 198
Днес са 3,16%. През цялата изминала седмица се движеха между 3 и 4%. През юли процентът беше 5-6%.

Относно временното явление, то и две-три години са нещо временно. Мерси.
Това са проценти заразени от бр. направени тестове. А спрямо цялото население заразените на ден в страната са 0,00...процента. Или греша в сметките? 😉

# 199
Относно стреса и боренето му ще дам пример с първия ми съпруг. Десетина години преди да почине му откриха тумор в мозъка. Оперираха го, оказа се доброкачествен. После на контролните прегледи всичко беше чисто. Един ден той почина внезапно от остра сърдечна недостатъчност, без никога да е имал нито едно оплакване в тази обаст. Представяте ли си през всичките тези години да се бепе стресирал от тумора, а да умре от нещо съвсем друго? Толкова от мен за стреса от вируса и борбата с него. Сигма го каза много точно - отказвам да се стресирам за неща, които не зависят от мен. Ако ми е писано да се удавя, няма да ме обесят.

Warwick, права си за сметките, да.

# 200
  • Варна
За други неща ама все свързани. Вижда се, че има хора на двата полюса и ще има определено много стес за част от родителите. За кои предстои да видим. Затова питах, как се справяте вие.

Върша си работата и задълженията, опитвам да не влизам във филми, дезинфекцирам разумно без да изпадам в крайности, нося маска на работа и в магазина, гледам да избягвам струпвания на хора, когато е възможно, пак без да изпадам в крайности, опитвам се да укрепя имунитета. Водя нормален живот с някои ограничения. Общо взето това е. Но и аз съм си темерут донякъде, не съм от изпадащите в истерия.

Уиш е права. Временните мерки стават постоянни без да се усетим.

Утро, временна ама докога? Затваряме ги, нещата затихват. Пускаме ги, пак се разгарят. Това е омагьосан кръг, на който не му се вижда краят. Аз затова написах, че ако е случай да се затворим за месец-два-три и да знаем, че с това ще се свърши, вярвам всички ще стиснем зъби и ще издържим. Но не става така. Издържаме и после всичко започва наново. Нещата не се решават, само се отлагат. Един ден ще се адаптираме или ще се намери ваксина, не знам кое. Но вероятно ще минат години. Аз лично не съм доволна от дистанционното обучение и не искам следващите години да минат така за детето ми. Вредите и липсите в образованието й за мен са по-голям риск отколкото шансът да се разболеем. Всеки знае себе си и това е моето виждане.

# 201
И това докога? Като гледам вирусът скоро няма да си тръгне. Да си стоим вкъщи по второто причастие.
За мен не се безпокойте. Нямам никакво намерение да умирам.

# 202
То никой няма май, ама...
Иначе има новини от руснаците за ваксина. Дано е истина.
И с личен опит, еми не препоръчвам загуба на родител. Травмата остава за цял живот. Може  би нямаше да имам този страх за децата ако не знаех какво е загуба на близък. Останах без майка на 11, така че не ми хвалете този вариант... Бог да пази всички деца и родители от загуби.. Случват се, но ако можем да го предотвратим и то с превенция за някакъв период?!
Грозно е репченето Ви. Особено след като децата ви са губили родител... 😕
Пък кажете ни след като знаете, барем дадете кураж, как се минава без срив в психиката и травма през това...

# 203
  • Най-красивата страна
Вени, защо смяташ, че това е най-лошият вариант? Питам добронамерено. Мисля, че така ще стане.

Смятам,че това е най-лошия вариант-децата да започнат присъствено,да пламне заразата в училищата и пак да минат ДО.

Защото става въпрос за здравето и живота на децата.Не мога да забравя онова 19 годишно момче ,което почина в Търново.
И защото накрая хем няма да учат присъствено,а пак дистанционно,хем много от децата ще са болни .

Много се надявам да греша.

# 204
  • София
Каква е смъртността при децата от ковид?

П.П. Когато се интересувах повече от въпроса, децата с астма не бяха рискова група, това променило ли се е?

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 21:49 от Не се сърди, човече

# 205
Смъртността е като при грип. Говорим за това, че вируса масово ще се разпространи, че има деца, родители и учители в рискови групи...

# 206
Само да попитам- как учителят ще се разкъса да преподава и дистанционно и присъствено?

# 207
Валерия, вярно, че езикът ми е повече от пиперлив. Но това, което се опитвам да кажа, е, че няма нужда да се довършваме сами с истерия в очакване да ни сполети коронавирусът. Аз не изключвам вероятността да се заразя и да умра, както и не изключвам вероятността някой идиот да се забие в колата ми, докато шофирма всеки ден. Но здравият ми разум говори, че тези вероятности, макар и да ги има, не са особено големи, така че няма нужда да се самоубивам със стрес заради наличието им.

# 208
  • София
При много съществуващи заболявания е така.

Сигма, и аз не си го представям това. Освен това, досега поне, и в детската, и в училище, винаги има по някой и друг родител, който отказва детето му да бъде снимано.

Обаче си мисля, че за бъдещите първокласници, а в голяма степен и за бъдещите второкласници, едно ДО също ще бъде много лош вариант.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 21:52 от Не се сърди, човече

# 209
Разбирам сериозността на ситуацията, Матилда, но съм наясно, че истерията или затварянето в бункер (фигуративно казано) няма да ни помогнат, а може само да навредят. Каквото зависи от мен, правя - от години работя хоум офис, не се събирам с групи хора, не ходя по заведения, примерно си нося маската и мия ръцете, спазвам дистанция. От мен, толкова. Но да седна да треперя какво ще стане, ако незнаен вирус зарази филанкишията и той го лепне на мен, мерси, ще пропусна.

Общи условия

Активация на акаунт