Отговори
# 315
  • в страната на чудесата
Досега също не беше приемливо кашлящи и сополиви в училище.
При нас не идват болни

# 316
  • Варна
Да бе... Особено пък за сопол как ли не се спира от училище. Моля ви. Училището не е детска градина, и кашлящи, и кихащи и сополиви си ходят.

# 317
При нас ходят и сополиви, и кашлящи.
Понякога се звъни на родител да дойде да си вземе детето. Въпросът е, ако при първи симптоми детето ще остава вкъщи, как ще се оправят родителите на малките? Нали тях няма кой да ги гледа. От друга страна, една кашлица и сополи могат и две седмици да продължат. Децата ще искат от съучениците материалите всеки ден? От опит в 4-5 клас много трудно ставаше, защото децата са малки и забравят да снимат, не носят тетрадките вкъщи и т.н. При нас и телефоните не бяха позволени в 4ти клас, та всичко оставаше за уикенда, когато вече никой не помнеше какво са учили през седмицата, а не всички учители изпращаха инфо. До 3ти клас беше ок, защото бяха с две учителки и те изпращаха всичко.
От трета страна, бележките как ще се издават?

# 318
Кашлицата не е това, което беше. Преди по месец-два са кашляли, без друг симптом, остатъчна. Ама сега? Дистанционно ли? PCR?

# 319
  • Варна
Е, а де? Чисто практически искам да чуя как си го представят. А не да ми развиват общи теории.

# 320
https://edition.cnn.com/2020/08/13/us/schools-quarantined-corona … gIT1LPbQjz0GWs_iU
https://edition.cnn.com/2020/08/12/health/covid-kids-school-gupt … -essay/index.html
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/mm6931e1.htm
Положението в САЩ след отваря на училищата не е никак розово!
Т.е. отново се е наложило да бъдат затворени много училища!

"До първата седмица на август 90 деца в САЩ са починали от Covid-19, което представлява по-малко от 1% от всички смъртни случаи, показва анализ на Американската академия по педиатрия и Асоциацията на детските болници."
Всеки човешки живот е ценен!

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 16:50 от Spring again

# 321
И мен ме вълнува въпросът за бележките на учениците, но не чувам някой нещо да мисли.
Трябва да има повече дни с бележка от родител, ако родителят сметне, че детето не е за училище, но не е и за лекар в началните дни на неразположението.

# 322
  • в страната на чудесата
В Щатите децата са много дебели. Ако тук имаше толкова дебели деца и възрастни щеше да е по-притеснително. Дебелите деца имат по-висока експресия на АСЕ рецептори. Ако искате да направите наистина нещо добро, погрижете се децата ви да нямат нито грам наднормено тегло.

# 323
В Щатите децата са много дебели. Ако тук имаше толкова дебели деца и възрастни щеше да е по-притеснително. Дебелите деца имат по-висока експресия на АСЕ рецептори. Ако искате да направите наистина нещо добро, погрижете се децата ви да нямат нито грам наднормено тегло.
Нали не намекваш, че причината да имат толкова нови случаи с ковид на деца е наднорменото тегло, а не контактите в училище?

# 324
  • в страната на чудесата
Напротив, ра2, знаеш чудесно какво имам предвид.

# 325
Аз те разбирам, но някой може да го изтълкува по другия начин, та затова, да е напълно ясно за всички.

# 326
Не може да се сравнява сега- лятото с престой в затворено помещение през зимата, където не се проветрява толкова често. Несравнимо е!
Сега в заведенията има  много хора, но на вън
Също така децата играят, събират се, но пак на вън
Аз разбирам, че за родителите с по малки ученици е трудно, защото трябва да се осигури възрастен с децата. За първи, седми и дванадесети клас е важно да са в училището, въпреки че като гледам резултатите от НВО децата се справиха много добре и в ДО. Те школите така или иначе си вървят. Така че оправданията за ощетяването от обучението и риска за здравето поставени на една плоскост.....мисля здравето ще има превес.
Много АКО има, а министерството не дават конкретни отговори и това притеснява родителите които са За ДО.
Според МОН ще заровим глави в пясъка като щрауси и ще се правим, че всичко е наред.
Според мен ще се започне присъствено и октомври пак ще мине на ДО, както се говори и за затваряне на границите. Просто зимата пак ще ескалират нещата. Дано не е така.

# 327
Днес чета ,че за германските туристи по северното черноморие сезонът приключил с месец по-рано принудително понеже сме влезли в черен списък с много заразени. Руските пък изобщо не дошли. Та седя и си мисля ,че решенията за децата нямат нищо общо нито със здравето им ,нито с качеството на обучението им ,а най-малко пък с грижа за психиката им.
Гонят се чисто икономически интереси, а ние търсим логиката и разума.
Има ги ,ама  като се гледа от друг ъгъл.

# 328
Днес чета ,че за германските туристи по северното черноморие сезонът приключил с месец по-рано принудително понеже сме влезли в черен списък с много заразени. Руските пък изобщо не дошли. Та седя и си мисля ,че решенията за децата нямат нищо общо нито със здравето им ,нито с качеството на обучението им ,а най-малко пък с грижа за психиката им.
Гонят се чисто икономически интереси, а ние търсим логиката и разума.
Има ги ,ама  като се гледа от друг ъгъл.
Точно това си го мислех и аз.
Ако оставят децата ДО-заради здравето им, ще се вдигнат и родителите които нямат кой да им помага с децата. Достатъчни са им тези на палатките сега.
Те и заради това в последния момент ги мислят нещата и хъкат и мъкат.

# 329
  • Варна
Ами да дадат право на избор, вместо да изправят родителите едни срещу други! В една Македония успяха да организират и двата варианта, на нашите тук им е невъзможно.  Ама то цяло лято като хъмкаш и мънкаш много ясно, че няма да се получи. Три месеца имаха да мислят как да се случат нещата!

Общи условия

Активация на акаунт