Отговори
# 300
Остана ли още някой да се връзва на безумиците на Мангъров?
От средата на май насам решенията на кабинета относно мерките и препоръките на Мангъров до момента  съвпадат.
Случайно или не ,но е факт .
Е , кой го назначи този в контращаба?Кой му изпълнява желанията?Толкова му е удобен, че няма накъде.После ще има”-Аз ви казах, но вие не слушкахте.Не ми вярвахте.”
Поне да се даде шанс на хората, за СФО без да намаляват субсидиите на училищата.Откъде да знам, какво да се прави.Това е поредното безобразие, на цялото напрежение в обществото , още едно.
А и учителите и тях ги хвърлят, като.........
Срамота е!

# 301
  • в страната на чудесата
Субсидията не е обвързана с присъствено обучение

# 302
Джуди говори за самостоятелна форма на обучение ,при която детето не посещава редовни занятия ,а евентуално само консултации и се явява на изпит. Права е! Не е редно държавата да се възползва и да спестява  на гърба на децата и учителите. Имаме две годишен личен опит с такова обучение принудително ,защото държавата не осигуряваше задължителните минимални температури в местното основно училище. Нещо обичайно бе температури от  5-10 градуса в класните стаи през януари ,а в месеците  ноември, декември ,февруари и март тя никога не е надхвърляла 15 градуса. За проблема лично и съвсем официално бях сигнализирала всички отговорни институции без успех .Две години! 
Бяха ощетени ,децата, учителите ,училището , но държавата спести.
Тези същите хора днес решават кое е безопасно за децата. Изобщо не им вярвам ,че ги е грижа.

# 303
  • София
И аз не разбирам защо веднага дават направление на родителите от типа - като не щете присъствено, отивайте на индивидуално и се оправяйте както си знаете. явно е по-лесно, така се оттървават от тези, които не им играят по свирката.

# 304
Това и мен много ме дразни. Който не е с мен, е против мен!
А хубаво е да кажем и кои са тези "те".

# 305
Джуди говори за самостоятелна форма на обучение ,при която детето не посещава редовни занятия ,а евентуално само консултации и се явява на изпит. Права е! Не е редно държавата да се възползва и да спестява  на гърба на децата и учителите. Имаме две годишен личен опит с такова обучение принудително ,защото държавата не осигуряваше задължителните минимални температури в местното основно училище. Нещо обичайно бе температури от  5-10 градуса в класните стаи през януари ,а в месеците  ноември, декември ,февруари и март тя никога не е надхвърляла 15 градуса. За проблема лично и съвсем официално бях сигнализирала всички отговорни институции без успех .Две години! 
Тези същите хора днес решават кое е безопасно за децата. Изобщо не им вярвам ,че ги е грижа.
Доколкото знам,  училищата са задължени да поддържат температура зимата минимум 16 градуса. Дори има проверки за това.

# 306
Доколкото знам,  училищата са задължени да поддържат температура зимата минимум 16 градуса. Дори има проверки за това.
16 градуса, СУПЕР , в клас със якета, а прозорците няма да се отварят, за да не станат под 15 градуса. ИНКУБАТОР за зарази

# 307
  • София
тъкмо да им протекат носовете.

# 308
  • в страната на чудесата
тъкмо да им протекат носовете.
И като им протекат носовете ще има апокалипсис. Нормална температура през зимата вътре е 20-22 градуса. Може да се проветри.
Някой беше постнал статия в Монитор - май обсъждат училища само с ДО и децата, чиито родители не искат да ги пускат в присъствие да се обучават там. Но стана ясно, че бразилците са проблемът Simple Smile

# 309
  • София
Не за друго, а ще започнат чуденки какво става - дали е обикновен сопол, дали е нещо друго. Предполагам, че с наближаването на първия учебен ден все повече родители ще започнат да мислят как да сведат рисковете за собствените си деца и ще започнат да ги изпращат с маски на училище, защото това е единственото, което могат да направят. Както се видя всяко училище се се оправя както си знае, пък каквото дойде.

# 310
  • в страната на чудесата
Е още нищо не е видяло, имат си обсъждания и план. Закъде си се разбързала? Решиха, че ще карантинират клас с учителя в началното, ще има указания за поведението на учителите в основното.
Пък ако настъпи апокалипсис, той ще е за всички.

Сополите не са симптом на ковид Simple Smile
А пък и само сополи не е драма каквото и да е.

# 311
  • София
Каквото изкараха до момента са едни общи приказки. Като да чуеш  гаджето да ти казва, че някой ден всичко ще се нареди. Какво ще се нареди, как ще се нареди, за кого ще се нареди - не казва, но те уверява, че всичко ще се нареди. Wink

# 312
  • Варна
Ще се спасяваме сами, това е ясно.

# 313
  • Най-красивата страна
Хрема,кашлица,температура са обичайните симптоми на гнойна ангина например или вирус или бронхит ....
И как ще се процедира?
Който има температура и кашлица ще си прави тест за корона вирус или....?

Иначе съм съгласна,че трябва да има по-строг медицински контрол и деца с кашлица и температура да не се допускат в училище.
Без значение дали има корона вирус или не.,

# 314
  • София
И в това също е голяма питанка - какво ще се прави, когато едно дете е сополиво и кашлящо примерно, както се казва със симпоми на респираторна инфекция? Ще си ходи на училище да си киха и кашля на спокойствие или ще трябва да си остане вкъщи?

Общи условия

Активация на акаунт