Отговори
# 285
  • Варна
Ако пак се обяви извънредно положение или учениците отидат вкъщи за дистанционно обучение, ще има помощи за родителите на малките, които не могат да ги оставят сами. Споменати са някакви критерии, които вероятно ще се променят, ако се наложи отпускане на пари. На мен ми намирисва да е като с безлихвените кредити - бият се в гърдите как ще помагат, но като опре ножа до кокала, може да се окаже, че малко хора ще отговарят на условията. Ще видим...

# 286
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И ще се дава с подоходен принцип  (в някаква статия го четох сутринта) ... като детските 🙁 ...т.е. пак за някои ще има, за други ... повечето - не ...

# 287
  • София
И ще се дава с подоходен принцип  (в някаква статия го четох сутринта) ... като детските 🙁 ...т.е. пак за някои ще има, за други ... повечето - не ...
Да, и на мен ми направи лошо впечатление - т.е. ако тричленно семейство са получавали повече от 1800-1900 лв. за няколко месеца назад, няма да вземат нищо. А тези, които крият доходи, ще получат.

# 288
Да, не е редно и защото са ги получаваЛИ. А оттук нататък няма да са толкова с едната заплата по-малко.

# 289
Така е, за съжаление. Аз винаги съм била в графата на „богатите”.

# 290
  • Варна
Божа работа е какво ще стане. Тия мерки се предвиждат, АКО се обяви пак извънредно положение и децата минат на дистанционно. Може и да не се стигне дотам. А дойде ли време да се отпускат тия помощи, бас хващам, че още условия ще изникнат. Не е доизпипано още според мен.

# 291
Божа работа е какво ще стане. Тия мерки се предвиждат, АКО се обяви пак извънредно положение и децата минат на дистанционно. Може и да не се стигне дотам. А дойде ли време да се отпускат тия помощи, бас хващам, че още условия ще изникнат. Не е доизпипано още според мен.
И зависи кой ще е на власт...

# 292
Всъщност, пределно ясно е, че обещанията и "мерките" са както винаги празни приказки и всеки се и ще се оправя сам, както намери за добре. Нищо ново.

# 293
  • Варна
Аз ненапразно дадох пример за безлихвените кредити. Много тръбяха как ще се помага с тях ама като започнаха хората да искат, оказа се, че условията са неизгодни и целта май не е да се помага ами да се рекламира правителството. После промениха нещата, сега по-лесно се теглят ама в началото беше манджа с грозде.

# 294
Добре, взето е решение за присъствено обучение.... Който е против присъственото обучение ....
Открива се дискусия за маските и мерките за дистанция.
https://www.actualno.com/politics/mangyrov-idejata-decata-v-uchi … news_1490310.html
Имам усещането ,че се подготвя експеримент с деца.

# 295
Добре, взето е решение за присъствено обучение.... Който е против присъственото обучение ....
Открива се дискусия за маските и мерките за дистанция.
https://www.actualno.com/politics/mangyrov-idejata-decata-v-uchi … news_1490310.html
Имам усещането ,че се подготвя експеримент с деца.

Остана ли още някой да се връзва на безумиците на Мангъров?
Нали щяха да му търсят отговорност от БЛС?

Какво са ги заприказвали тези умивалници - хепатит ли ще борим или ковид?

# 296
  • София
А, маски най-вероятно ще имат. Как ще ги носят е отделен въпрос. Но и в ДГ не носят, така че... За хигиената е прав, разбира се, но това важи винаги.

# 297
Ще изпуснат субсидията за ученик, и затова ограничават алтернативите, тяхната лакома майка!
Няма ли вариант за частно ДО? Ще се изпозапишем масово. Или и те са длъжни да се съобразят с присъственото?

# 298
Остана ли още някой да се връзва на безумиците на Мангъров?
От средата на май насам решенията на кабинета относно мерките и препоръките на Мангъров до момента  съвпадат.
Случайно или не ,но е факт .

# 299
  • Майничка
Субсидия могат да изпуснат само училищата. Не те са тези, които определят формите на обучение в началното и средното образование, правят го субсидиращите.

Общи условия

Активация на акаунт