ОКТОМВРИйки 2020 - тема 5

• 35 454
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
За хемороиди ми е предписан Неофитороид крем, купих го, но от само себе си минаха, не съм ползвала и не мога да дам отзив.
За отхрачване и болно гърло преди да съм бременна правех гаргата с половин чаша вода и една капачка кислородна вода разтворена в нея, но сега не знам дали е ок, трябва да каже гинекологът. Помага ми и Хексоралетен за смучене, мисля,ч е е ок при бременност, но пак да се пита д-р.
Киселини имам и аз яко от началото на 4 м. насам, но ги боря с газирана сода (купена, в зелените бутилки на Кока кола).

# 106
На мен изобщо не са ми пускали нито веднъж рубеола, цитомегаловирус и токсоплазмоза. Изобщо по каса ли са ?

Вие купихте ли си стандартни спални комплекти ? То е ясно, че калъфката няма да се ползва, но една позната казва, че пликът върши работа само в първите месеци, после трябвало чувалче, защото едва ли не ще се задуши бебето с тоя плик. С други думи да не си купувам повече спални комплекти (имам един само). На мен нещо не ми се вярва да е така, защо ги продават толкова тогава ? Излиза, че ми трябват само чаршафи и протектори ли ? И някакво одеялце на първо време...

# 107
И аз си мисля, че 4кг, ще ги изкарам някак, ама този ми изкара акъла. Да не говорим, че вече има и предизвикано нормално раждане, което нали не е много яко сигурно, но пък не е изключено. Аз не съм очаквала да е малко бебе, аз съм се родила 4.300, моя баща 5.100... Аз съм едра и високо, татенцето мъж като канара, е няма как детето да излезе като по учебник 3 кг.
Влизам в 33 г.с, сметнала съм че качваме по 200_220 гр. на седмица, но като сметнете че вече е и дълга 45 см са си бая, но да е жива и здрава.
А и имаме коса, което ми беше много страно и питам доктора дали е къдрава 😂😂😂
Любче, не се шашкай, накрая бебето маже да си е абсолютно нормално като кг и дори до термин да се стигне. Сума ти жени са родили естествено и безпроблемно деца над 4кг.

# 108
Имам едно комплектче, много ми хареса, затова го взех с идеята, че няма да ползвам калъфката за възглавница, а пликът ще го ползвам, за да покривам леглото. Отделно ще ми ушият чаршафи и обиколници, а ще си взема чувалче
Любче, съвсем нормално си е детето с тези гени Simple Smile на последния преглед и на моето се видя, че има коса (аз не я видях, че беше 2д, каза ми АГ) Simple Smile
Dagny, не съм ги пускала тези изследвания. Херпес никога не съм имала (не знам дали това е достатъчно успокоение), котка нямам, а рубеола и варицела изкарах като голяма. Не съм си замисляла дори за тези изследвания...
За тревожността, ако не помогне релаксация или отвличане на вниманието, може да пробвате това
http://www.rescue.bg/mimulus-%D0%BC%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%8 … 1%82%D1%82%D0%B0/
Зачела съм се сега за бахови капки като обезболяване при раждане. Препоръчва се rescue remedy и мимулус. Първото съм го пила в един период от живота си и ми действаше. А веднъж, като не успя да кацне самолетът и правеше рискови заходи, според мен заради него не получих инфаркт

# 109
  • Пловдив
На мен хич не ми се иска нищо да ми предизвикват нито естествено, нито секцио, заканила съм се, че ще стоя вкъщи докато контракциите не станат на 5 минути, дано ми се случат нещата и си остана за нормално.

Приятелка, която роди преди два месеца, изкара мома с толкова много коса, че ми събра погледа Heart Eyes

Мисля, че 3-4 спални комплекта събрах, всичко ще си ползвам, вкъщи ще е топло и нямам намерение към момента да взимам чувалче.

Относно дали са ми пускани показаните изследвания, не мога да кажа нямам никакъв спомен.

# 110
На мен изобщо не са ми пускали нито веднъж рубеола, цитомегаловирус и токсоплазмоза. Изобщо по каса ли са ?

И при мен не е ставало въпрос за тези изследвания, освен за токсоплазмозата. В началото АГ ме попита дали имам домашни любимци, казах не и приключи въпроса.
Имам два спални комплекта, с долен чаршаф и единия е с юрганче, а другия само с плик, който се закопчава със скрит цип. Не мисля, че ще се оплита в него. Отделно имам чувалче и няколко одеяла, за момента ми се струва предостатъчно.

# 111
Дунда, съвсем добре си спално оборудвана.
Миналият път имах няколко спални комплекта и обиколници. В торбата слагах едно по-плътно одеяло. Олекотена завивка не съм използвала. Струват ми се много обемни за малката кошара.
Сега ще заложа на чаршафи с ластик и ще завивам с дебелото одеялце, с което ще изпишем малкия и става на порт бебе-в спалнята ще ни е малко по-хладно.
Обиколници няма да ползвам. Миналия път останаха ненужни, само провиснаха като сополи след поредното пране и малката ги мъкнеше и дърпаше за забавление. Но сега има много яки обиколници, които стоят стегнато и изглеждат практични.
Ще стартираме без чувалче. Когато малчо започне да шава повече, сигурно ще взема да пробваме, защото мисля, че са много удобни за мама и бебе. Само се чудя няма ли да е голяма хамалогия с нощното кърмене това постоянно вадене и слагане в чувалче. Имам чувството, че ще го уморя от премятане това бебе.
И да попитам има ли някой впечатления от тези ергономични възглавнички с дупката по средата. Уж не трябва да се слага възглавничка пък... Иначе има логика в дупчицата.

# 112
Не съм ползвала чувалче досега, но по-скоро си го представям да не пречи на кърменето...възглавничка не мисля да ползвам

# 113
  • Бургас
Аз спалните комплекти все ги търся с по две калъфки, че малките бебета връщат по глътка две от изпитото мляко независимо колко добре ги уригваш. Ползвах калъфките като протектор под главичката да не сменям два пъти дневно чаршафчетата. Иначе възглавница не съм слагала, едва сега на година и 3 месеца взех да слагам възглавничка, но то с нея без нея все тая. Тя е толкова тънка, че Малчо едва ли я усеща дори.

# 114
Lyubka_89 и при мен в 32 г.с бебокът е 2450 гр, но док нищо за секцио не е споменавал. Просто ми каза да очаквам по-голямо бебе, но и при нас в семейството се раждат по едри бебета. Баба ми (да е жива и здрава) е родила майка ми и леля ми по 4200 и 5100 съответно, а аз съм била момиченце също почти 4 кг. Мисля, че просто ни трябва много добра и позитивна настройка и ще се случат нещата по най-благоприятен начин, надявам се 😅☺

Dagny, аз цитомегаловирус и рубеола не съм пускала. Рубеолата знам, че е иключително рядка вече и почти не се среща, а ЦМВ е опасен ако се заразиш за първи път по време на бременността, а така или иначе трябва да се пазим от настинки и подобни. За сметка на това обаче токсо пускам всеки път, понеже свекито има котки, а и ние се грижим за едно коте, което ни е на блока и общо взето за мое успокоение. Реално опасността да се заразиш от недобре сготвено месо е по-голяма отколкото от котка.

Аз все още чакам разни доставки и не съм започнала да пера и подреждам, а и идея си нямам какво ще ми трябва за родилното и като изляза вече в 45-дневния мисля да стягам някакъв багаж.

# 115
  • София
Мерси, че отговорихте. Значи ще трябва да си звънна на АГ-то да видя коя седмица ги иска. Тя явно или е имала лош опит, или просто е много про-западно настроена (там са задължителни), за да ми ги пуска. А може и кучето и лайфсайлът ми да я притесняват, хахаха Grinning

Аз освен пелени, още не съм купувала нищо за бебето и съм доста назад с материала. Дори ми е трудно да чета и да се фокусирам, докато обсъждате. А трябва.
Но пък ми подариха разни неща. Трябва да ги прегледам. Видях, че имам напълно запазени 4бр чувалчета, различни по форма и р-р. Ще ги ползвам с кеф. Аз така и така чувалчета предпочитах пред завивки.

# 116
Днес бях на ФМ 32+2г.с бебка е 1840гр. Доктора каза че ще е манекенка 😄. Обаче е много срамежлива и не може да видим личицето..... Обърната си е главично и се надявам да си остане така. Много е активна, при вас така ли е?
Киселини имах в 4ти месец и ги лекувах с Рение.
Качила съм 4кг засега и те са на корем само.
Изследвания освен стандартните ПКК и урина други не са ми пускани. Аз сама си изследвах вит.В12, Д, фолиевата и желязото. В началото ми пуснаха за сифилис, спин, кръвна група и това е общо взето.

Вече съм се снабдила с всичко за родилното и за бебка. Само трябва да пера и подредя дрешките. Получих доста неща от приятелки и купих останалите.
Възглавница не се слага на новородено, ако обаче повръща много се слага под матрака хавлия или възглавница против рефлукс.

# 117
Аз мога да се похваля,че си сглобих всичко от мебелировката,която си бях поръчала. Малко бавно,но като се има в предвид,че моя мъж е в някакви депресии, се наложи сама да си го сглобя. Добре,че съм заета с организацията около бебето, иначе да съм го изхвърлила до сега. Остана само кошарата, да пера и прибирам.
Вчера обаче какво ми се случи, направо се плаша от себе си. Паркирам си колата пред един гараж и влизам на маникюр. След 5мин идва един мъж и ме моли да си преместя колата. Аз естествено рипвам и се извинявам,че там съм спряла (изобщо не съм и видяла,че е гараж). Стигам до колата, отключвам и влизам в нея, след 3 секунди осъзнавам,че нещо не е наред. А аз съм се качила на задната седалка.😂 Излизам и започвам да се смея и да се чудя на акъла си ли или на хормоните ми. Не мога да ви опиша погледите на мъжа и жената,които ме чакаха да си изместя колата. Просто понякога се учудвам на себе си какви ги върша.

# 118
  • Пловдив
Sweet_Dreams@, поне не скучаеш Laughing

Някой да е поръчвал от този сайт?
https://www.miniti.bg/c/bebeshki-aksesoari/peleni-odejala-havlii

# 119
Sweet_Dreams, и аз съм го правила, но нямах преки свидетели 🤣
Много напредва темата, съвсем доскоро някои от нас нищо нямаха за бебето 🤣 Моят мъж почти оправи мебелите, но аз няма да го чакам, почвам да си пера бебешките неща. Баткото страшно много се вълнува. Засега всичко е в неговата стая, но някак свиква с бебешките неща в неговото пространство - леглото на бебето, гардеробчето, скринчето, вижда как се пълни с някакви неща и си им казва бебешките. Самият той вече спи на голямо легло и е много развълнуван, че е голям.
Аз съм върл фен на чувалчета, но се замислих, ако на Бебка не й хареса? Случи се с едно приятелско бебе. Ще пробвам с батковските чувалчета, ако й хареса, ще поръчам. Кърмене в чувалче е блага работа, няма нужда да се съблича. А и ако не е много студено, бебето е вътре само по боди и много по-лесно се сменя памперса, отколкото с гащеризонче или ританки.
Почва да ме обзема предродилна треска 💕
Хубава седмица на всички, и си чакаме добрите новини в мерки, теглилки и резултати 💕🍀🤞

Общи условия

Активация на акаунт