СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 054
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
  • София, Лагера
Хубавото при тези фестивали е, че вървят с брошури-книжки. На място може да се вземат. Така имаш някаква представа какво представлява всеки филм. Разбира се на навсякде има обозначение за възрастовите ограничения. Досега не съм попадала на нещо драматично неподходящо за деца (тийнове). Етествено на филм като "Нимфоманката", "Пианистката" и др. няма да го заведа . Говорих по-скоро за филми на социална тематика и по-скоро за далечните култури - Корея, Япония, Арабски страни, Африкански.

Друго нещо, което ни е интересно е да посещаваме Клуба на пътешественика. Много интересни презентации правят.

Аманда, щом  хлапето има интерес към европейско кино, пробвай го с някакъв по-различен филм от тези фестивали. Може да му хареса! Нищо не губите.

# 271
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ноеми, тази змия е водна и е отровна. Имах "удоволствието " да засека такава, докато шнорхелувах при едни корали.

# 272
И ние попътувахме този уикенд. Само гущерче и бръмбари видях, не ги снимах Simple Smile. За първи път съм "куфар" на междуградски път. Доста по-добре се чувствам да шофирам. Брат ми, който трудно прие напускането на смг (за него има само 1 училище и това е смг) беше подготвил диск с френска музика. Дойде ми вповечко Simple Smile.

Да ви питам: има ли някоя девойка с боядисана коса? Ния много иска едно нежно розово, стои хубаво и младежко. Аз съм ок с това, но дали би се приело зле в новото училище? Това пусто първо впечатление ме притеснява, не друго.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 16:34 от maria77bg

# 273
Има един месец до училище. Пробвайте с някоя не толкова трайна боя.
При нас преди няколко години имаше някаква мода за шарени коси - зелени, лилави, червени. Тогава бях обещала на младежа, че ще му позволя да се боядиса следващото лято, но пък и модата отмина май, той забрави и се разминахме с боядисването.

# 274
  • София
Мария, девойка с боядисана коса нямам, за сметка на това имам 2бр младежи, които правят различни експерименти с косите си. Като начало бих ти казала да погледнеш в правилника на училището- примерно в този на 73то изрично пише, че не може с ярки цветове, което аз бях пропуснала, та имахме преговори за един зелен перчем. В сегашното училище на набора също изрично му забраниха всякакви своеволия, включително по- дълга коса. Затова и вече правим щуротиите през лятото. Различни цветове сме правили, също и плитки. Имай предвид, че не са особено трайни, така че вероятно ще се отмие до началото на учебната година. При моите се налага и предварително изсветляване, за да са хубави цветовете.

# 275
Миналото лято се боядисваше с нетрайните шарени. Те много цапат дрехите, но се пере. Сега за истинска боя след изсветляване мечтае. Не е ярък цвят, но си е розавко Simple Smile. Като стигна до компютър ще погледна правилника, не се бях сетила, благодаря!

# 276
  • София
Мария, едно приятелско девойче напоследък е с много приятен розовеещ цвят на косата.
Ето това са ми пуснали:

Къна, но половин час се стояло с нея. Като гледам по девойката, е трайно.

# 277
Да, къната по принцип много трудно с е отмива( личен опит от ученическите години).
Мария, ние правихме преди време консултация за ягодово розово за Моника. Отказа се, след като фризьорката каза, че заради обезцветяването косата става като слама след известно време, а и цветът губи интензитета си . Да бъде подготвена за сериозно подстригване.

# 278
И ние попътувахме този уикенд. Само гущерче и бръмбари видях, не ги снимах Simple Smile. За първи път съм "куфар" на междуградски път. Доста по-добре се чувствам да шофирам. Брат ми, който трудно прие напускането на смг (за него има само 1 училище и това е смг) беше подготвил диск с френска музика. Дойде ми вповечко Simple Smile.

Да ви питам: има ли някоя девойка с боядисана коса? Ния много иска едно нежно розово, стои хубаво и младежко. Аз съм ок с това, но дали би се приело зле в новото училище? Това пусто първо впечатление ме притеснява, не друго.

Мария,
Може да рискувате с 2 кичура ако косите се разделят на път. Миналата година сред девойките имаше мода да се боядисват със Степ (тези напитки на прах). Наистина страхотен цвят става. Страшна химия е това нещо...
Моята в края на годината я заведох на фризьор. Да не правя щуротии аз.
Направи и нещо като вишнево, след няколко измивания стана точно нежно розово. С времето ще стане сребристо. На 15.09. Режем по-голямата част от крайщата.
Аз също като теб държа на първото впечатление и не искам да я нарочат за бунтарка.
Но до началото на новата учебна година има цял месец, така че може да зарадваш детенце. Малко суета не е излишна...

# 279
Аз мисля, че с какъвто и цвят на косата да е Ния, винаги ще направи добро впечетление. С това нежно и интелигентно излъчване, цветът на косата е без значение.

# 280
Прочетох правилника на ФЕГ - изискването е за "приличен външен вид".
Реших, че има символика Ред да ми препоръча червен цвят и още със слизането от колата влезнахме в Лили и купихме 2 тубички вишна. Пък каквото ще да става. Детето наистина заслужава да му угаждам, никога за нищо не настоява, все ме слуша и отстъпва. Пък ако с първото впечатление се провали, ще има да се доказва. Тя в СМГ започна с оценка слаб 2 по бел (за направен преразказ за домашно на друго, а не зададеното произведение), рева много, сама се бори (не съм се намесвала въобще), изкара 5 за първи срок и продължаваше да се доказва. В края на седми получи съобщение от учителката ѝ, че се надява да си остане в смг и куп мили думи.
Скрит текст:
Единственото колебание да остане в смг беше точно за тази учителка, толкова много я обичаше. Дори януари от Прага ѝ хареса нещо лично и мило и го купи, искаше да ѝ го даде като завършат, но така си остана вкъщи, защото не се видяха на връчването на дипломите. Ще измисли начин да ѝ го даде. Обаче, добре, че не остана в смг заради нея, защото тази учителка се оказа, че няма да води на 8 клас.

# 281
  • София
Ах, Мария! 😊❤️
Стискам палци да се получи добре и най-вече Ния да се хареса.

# 282
Мария,💜само така!
И да покажеш сники после:-)

# 283
  • София
Моята е с два обезцветени кичури отпред, които досега бяха сини, а от 2 дни са розови.

# 284
  • у дома...
Аз бях обещала на Ани синьо омбре. Заведох я на фризьор преди месец. 45 минути стоя с блондор (или там както се казва) и косата ѝ изсветля съвсем леко. Два пъти я маза жената, вторият - с двойна доза. И не! Айде нещо там изсветля и после още 45 минути със синия оцветител. Ма то и боята и обезцветителя се мажеха като сапун по косата ѝ. Фризьорката каза, че структурата на косъма ѝ прилича на конски. И да забрави въобще за къдрене. В крайна сметка се получи някакъв сурозеленичкав цвят. В момента е съвсем леко нещо като лешниково... Мислехме да правим втори опит, ама в правилника на училището пише, че не може с ярки цветове и се отказахме.

Общи условия

Активация на акаунт