СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 036
  • 756
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм голям консерватор на тема коси, обеци, татуси. Но разреших на моята. Тя си направи отначало тъмночервени краищата на косата, като преди това се беше подстригала сама на черта. После беше леко розово, а сега е лилаво. Но не цялата коса, а отделни кичури. Самата тя каза , че има месец до училище и после не може. Купува на Престиж , че по-евтино. Облича се основно в черно за мой и на свекърва ми ужас.

# 286
  • София
Просто майка, сетих се за моя неуспешен опит за къдрене в началото на 90-те.
Баба ме заведе при нейната фризьорка, тя изхаби тройна доза къдрин, като малко се потюхка по трасето; накрая някакви леееки вълни се получиха (малко с лупа се виждаха 😁). Не била срещала такова чудо.
И моята коса е точно тип конски косъм. 🤣

# 287
  • София
Моята е тънка коса, но не става нищо при къдрене с къдрин. Леки вълни, които изчезват с първото измиване. С боята нямам проблем.

# 288
И аз съм с конски косъм. Никога не съм се къдрила, но пък миналата година се обезцветих, защото исках да я направя медено-червена. Стана хубаво като цвят, но косата изгуби блясък, жизненост и я усещах като метла. За няколко месеца я оправих с много маски с масла, но втори път сякаш не бих си го причинила.
И да продължа серията със снимки. Спретнахме огнището

# 289
  • София
Мария, какъв е основният цвят на детето? Ние преговаряхме за синя коса, аз се съгласих след всички изпити. Препоръчаха ми полуперманентна от Лили. Взехме я, пробвахме с няколко кичура, но не се получи цвят. На моята дъщеря косата е кестенява и явно си е тъмна основата и не става без обезценяване. Аз пък й обяснявам да не си гори косата все още.
Сега нова дискусия се върти у нас - девойката иска да си обръсне половината глава, а другата половина да си е с дължина до раменете. 😲И сега обяснявам за пустото първо впечатление, та може би ще се подстригва след 15.09.😎Това била адски модерна прическа в момента. Мислите ли, че този вид коса се вписва в "приличен външен вид"? За НПМГ?

# 290
  • София
Според мен не се вписва, но аз съм си доста консервативна в това отношение. Някак си тази обръсната глава никак не му харесва, пък нека си е модерно.

# 291
На мен ми харесва само при вариант пикси с леко обръсната коса от едната страна. При дълга- не. Важното е детето да се харесва, но надали е много подходящо.

# 292
Ния е с кестенява коса, едно такова като тъмен лешник. Но вече е вишна. Утре на дневна светлина ще снимам. Категорично седи естествено и не е фрапантно. Тя е доволна, защото е различно. Имаше моменти на желание на зелена коса, но розовата се задържа най-дълго. Като я намазах каза: ако не стане - ще се обръсна гола глава, и без това и това ми се ще да пробвам.... На такова нещо няма как да се съглася, поне не и на този етап. На половин гола глава също не бих се съгласила. Но не го намирам за "неприличен вид". Аз обаче съм безкрайно свободолюбива и толерантна към такива избори. Неприличен вид ми е огромни деколтета, изобщо всякакви разголени дрехи или аксесоари, които могат да притеснят някого при разговор с носещия ги, дрехи с неприлични надписи и т.н. Нечистоплътността също ми е неприличен вид.

# 293
  • sofia
Ники и Кати, аз съм за пълната женственост и без еманципация в прическите😉🙃 От друга страна, сега им е времето да пробват такива нестандартни неща, защото тези желания понякога се отприщват в зряла възраст и ми е малко странно, когато зрели жени се стремят да изглеждат като тинейджърки.
   Иначе много харесвам дълга коса, и за момче, и за момиче, но моето момче имаше такава само като беше малък.

Последна редакция: нд, 09 авг 2020, 23:17 от googlish

# 294
Аз с риск да прозвуча задръстено, но не ми се вижда нормално да се боядисва косата на тая възраст. Нито е красиво /ще ме прощавате,  но не виждам нищо естетично в синьозелена коса, която след няколко измивания е неясен цвят/, нито виждам смисъл в промяна цвета на косата на 13-14 год.. Освен че, ще си скапе косата, ще се ръся всеки месец и за нейната боя. Само след няколко години  боядисването ще е неизбежно и ще има да се боядисват...Но светът е шарен, всеки разбира нещата по свой си начин.

# 295
  • София
Аз лично бих позволила кичури, не цяла коса, но мъжът ми категорично не позволява подобни неща. С временни спрейчета може, но те падат много бързо и цвета при по-тъмни коси не е точно каквото се очаква.
В момента не разрешава и втора дупка за обица на Ваня. През лятото позволява да се лакира, но на училище не може да е с лак.
За прическите имат по-голяма свобода, стига да е в някакви нормални граници. Малката преди няколко години беше с почти мъжка прическа, много къса отзад и една идея по-дълга отпред, но обръсната половината глава например, няма да позволим.

# 296
Аз с риск да прозвуча задръстено, но не ми се вижда нормално да се боядисва косата на тая възраст.
И на мен. Боя, бръснене на глава, пиърсинг, татуировки, скубане на вежди не разрешавам.
Грим и лак - само през ваканцията.
Има време да са жени, цял живот.
Вместо да се опитват да изпъкват със стил (или с липсата му), по-добре да заложат, например, на добрата физическа форма. Тя ще им даде много повече самочувствие.
Добре, че моята е консерва и не иска такива неща. Залита по грим и разучава блогъри и продукти и това май и е най-голямата слабост.

# 297
Ми моето дете няма с какво друго да изпъкне, освен с липса на стил, и понеже спестих някой лев от уроци, реших да се изръся еднократно със 7 лв за къна, за да угодя на единствената прищявка, която някога е имала.
Нека не обиждаме децата. Нормално е някакъв външен вид от едни да се харесва, а от други - не; едни да го разрешават, а други - не; едни да го искат, а други - не. В крайна сметка с избора си да експериментират с цвета на косата си не нараняват и не обиждат друг човек. Децата са на 14г, във ваканция след тежка година, не са депутати в европейския парламент на по 50г, защо пък да не им се прииска да направят нещо щуро и безобидно с външния си вид.
Повдигнах темата, точно, за да разбера как би се възприела боядисана коса на 14 годишно от непознат (нов учител). Опасенията ми май са били основателни, но каквото - такова.

# 298
  • Пловдив
Мариа77, аз мисля, че учителите са виждали всичко и това изобщо не ги впечатлява. Иначе и аз съм консерва и не харесвам такива неща, но учителите в гимназията смятам, че са свикнали и надали си създават впечатление по една коса 😀. Имахме навремето в ОУ една учителка по математика, ужасна беше, мен специално много ме подценяваше, но, както и да е, една съученичка имаше 4 дупки на ушите с малки обеци. Михайлова всеки божи ден натъртваше, че не е трябвало да си ги пробива, защото е пробила точката, отговаряща за математиката. И момичето повече от 3 по мат не видя (заслужено, де). Ама това беше по комунизма още. Като стана дума за математиката и колко мислим, че е важна, все още съм в шок - един съученик, тройкаджия до 8 клас(после отиде в някакъв мъжки техникум), беше много зле по мат, едвам три  имаше, и по другите предмети също, де, и си беше откровено глупав. Сега ми попадна във фейса, костюмар, завършил висше тук после два колежа в ЮК, и го гледам работи нещо счетоводство там, с цифри, борси. И си викам как, по дяволите се случват тези неща... Изобщо живота е много интересен.

# 299
maria77bg, не се притеснявай за първото впечатление след като се харесвате! Седмица преди тръгване в новото училище /2АЕГ/се появява голямата с безумно розово-цикламен кичур и то отпред .Удар щях да получа точно защото се притесних за първото впечатление.Ако трябва да кажа добре стоеше,хареса ми ,но....първото впечатление .... чудихме се как да замаскираме изненадата,че да спасим впечатението.Връща се и аз питам....е,как мина......отговор - изобщо никой не обърна внимание и да знаеш какви има,поне 100 цвята в различни варианти ,особено в по-големите класове.В следващ етап отново се чудих на акъла на баща и ,защото сам беше обръснал половината и глава,но за щастие имаше слой коса,която като се среши по определен начин обръснатото не се вижда.Всичко това мина и замина...сега от време на време се боядисва руса,но тя си е светла и който не я познава няма да разбере,че е боядисана.
                        Сега гледам малката - по цял ден стои пред огледалото и експериментира гримове.До сега такова нещо не и е минавало през ума.Голямата обикновено и дава акъл ...та съм под напрежение да не им хрумне и ...боядисване,оцветяване или нещо ,дето не се сещам дори.Съвсем внимателно обяснявам за татуировките....има други възможности,които след време изчезват.С голямата преди 2 години бяхме на море и и показах един мъж /около 50/ татуираната русалка на дясната част на хълбока му така се беше разтегнала върху едно шкембе,че едва се сдържах да не прихна.Гледката поразителна и...дано я научих какво се получава,когато фигурата ти вече не е перфектна.Yum

Общи условия

Активация на акаунт