СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 090
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
С образователната система ме свързва единствено любов в най-чист вид. Joy Въпреки че често ми намекват, че съм част от нея.

# 166
  • София
Мхм, и министърът на образованието лично проверява автентичността на гласовете. Joy
На бас, че има гласували, които дори нямат деца.
Една наскоро ми дърпа ушите ( не само моите), че смешният ми родителски опит нищо не значи пред прочетените от нея книги.
Ако си прочела поне Винету, достатъчен опит имаш! Всякакъв! Joy

# 167
С образователната система ме свързва единствено любов в най-чист вид. Joy Въпреки че често ми намекват, че съм част от нея.
В този форум си министър, в реала не знам 😜

# 168
Моята равносметка: бях изключително притеснена от всичко неизвестно. На мен това ми е слабото място, чувствам се зле при неизвестности.
ДО беше голям плюс за Ния. Мисля, че ако не беше ДО щеше да бъде ад, изобщо нямаше да се справи, както се справи. Мисля и, че научи по всички предмети много повече, отколкото щеше да научи присъствено.
Но си мечтая за спокойна и присъствена учебна година, въпреки наличието на притеснение от пустия ковид. ДО е идеално за превантивни мерки в сезона на грипа или вместо "дървени ваканции", въпреки, че честно казано си е много радостно събитие да ти отпуснат дървена ваканция и бих предпочела да не ги заместват с ДО.

# 169
Всичките томове, плюс Говорящата кожа и още избрани книжки от творчеството на Карл Май. Като бонус ще добавя и Синовете на Великата мечка ( на мадам Велскопф-Хенрих).
Чела съм и ЗПУО, наредби от номер едно до....където свършват - по много пъти.
За форумски министър ( по Warwick Joy ) мисля, че покривам критериите.

# 170
  • София
Спри с изреждането на литературата, че ще се окажеш твърде квалифицирана.

# 171
  • София
Високо квалифицирана си! В управлението няма такива! Joy

Тази година ми е толкова сюреалистична,че все си мисля, че някой ден ще се случи и да се събудя... Smirk

milasara Grinning

# 172
Високо квалифицирана си! В управлението няма такива! Joy

Тази година ми е толкова сюреалистична,че все си мисля, че някой ден ще се случи и да се събудя... Smirk

+1
И за двете.

# 173
Мечтая да се въведе някакъв образователен минимум за депутатски и министерски постове, вкл. за зам.министри. И който не знае език да е длъжен да ползва преводач или да се запише на интензивен курс поне по АЕ.
Но подозирам, че тази ми мечта би довела до бум на пазара за дипломи.

# 174
  • София
Бе, аз и за правото да се гласува си мечтая да се въведе образователен ценз, ама няма да ми се сбъдне. Smirk

# 175
Започни с мечти за министър-председател, че зам. министрите не ни излагат толкова по света 😉Ама друго си е да си прост 😜

# 176
Равносметка, викате....
Лично на мен ДО ми скъса нервите! Със седмокласник и с второкласничка у дома стана много "весело". И двамата направо се разплуха. Това писане на домашни... кви глупости искат от тях? Второкласничката си пишеше бавно и лежерно - изпращах ги винаги на следващия ден. След седмокласника вървях като черна станция и отривисто го ръгах в ребрата да се подготвя по-сериозно. След виковете ми покрай ДО съседите вече ме гледат със страхопочитание...
Иначе на учителите и на двамата - шапка им свалям и за търпението, и за професионализма. На госпожата на второкласчиката мисля, че трябва паметник да ѝ бъде издигнат! Железни нерви! Моите не издържаха, докато ги слушам как се надвикват едно друго. А така са си и в час, присъствено по принцип.

Седмокласникът рече, че за ДО не иска да чуе вече - изнесъл целия клас на гърба си, щото всички се правели, че не им работят микрофоните и нямат нет. Учителите работеха предимно с него.

Въпреки тези мъки, съм готова да стисна зъби и да понеса още ДО, само и само да се нормализира по-бързо ситуацията и да се ограничи пренасянето на вируса. Защото няма гаранция, че ще се разминеш леко. И аз и баща им сме с автоимунни заболявания, отключили се след довлечения от училище грип през 2014. Не ща и да си спомням ужаса, през който минахме и двамата и продължаваме да си живеем с последствията.

Живи и здрави да сме да преборим и идната учебна година. Simple Smile

Още не е свършил деня - честит рожден ден на лъвиците, здраве, късмет и много усмивки! Flowers Four Leaf Clover

# 177
  • Sofia
Равносметка не съм правила, годината ще ни поднесе още изненади от всякакъв род.
От една страна ДО не се отрази добре на моята девойка - учеше много повече, и то по всички предмети. Въпреки че повтарях да се съсредоточи върху БЕЛ и математика, но кой ли ме послуша - перфекционист... С БЕЛ без проблеми при онлайн уроците от школата, но с математиката й беше доста по-трудно. Помощ предлагах, но не искаше. От друга страна, не бързаше за училище сутрин, наспиваше се нормално, което е много важно за нервната система като цяло.
Започнахме основен ремонт и още довършваме.
Прочетохме много дълго отлагани книги, изгледахме доста филми, наспахме се😃 Рядкото неврологично заболяване, което имам, ме остави на спокойствие 😘
Още съм хоум офис,  но ми е добре. Не бързам сутрин, не губя време в ГТ, работата ми е свързана със срокове, но ми дава възможност да я разпределя през деня по мое усмотрение, а не от 9 до 18 часа. Което за мен е преимущество.

# 178
  • Пловдив
За мен ДО беше кошмар. Набора, ако не беше то, щеше да е с поне 10% по-високи резултати. Точно се беше стегнал и взе да се отнася по-отговорно към НВО и прас. ДО му дойде супер, беше спрял да играе, беше започнал да свършва някакви неща из къщи, всичко спря. На 2,на 3 училище пред компа и после игри цял ден и това е. Всички деца си повишиха успеха, което също изкриви резултатите. Той не. Е, може би по химия, да речем, си е вдигнал с половин единица и това е. Малките ми момичета се пристрастиха към таблети за това време, второкласничката още не знае таблицата, много нови неща в българския не съм сигурна, че е възприела. Първокласничката се научи да чете и да пише и до там. Единственото, което на мен ми помогна да не полудея е, че бях почнала временна работа декември месец, та слава богу, не спряхме пов темето на ИП. Това даде възможност да влизам в града всеки ден, да пазаруваме и да не седим само вкъщи. Но беше ад всеки ден измислянето на причина да може мъжа ми да влезе в града и да ме вземе от работа. От друга страна, поне имахме възможност да ходим в гората и планината до нас, а и живеем в къща, та сме били в пъти по-облагодетелстване, отколкото хората в града. Селския ни магазин беше добре зареден и така и никога не свърши ни хартия, ни брашно, нито е имало опашки. Но ИП беше кошмар, сега всичко, свързано с вируса ми е кошмар и не искам да продължаваме така. ДО ще доведе до образователна катастрофа, това дори ООН го е осъзнало. Лошото е, че ходя с детето на училище и ме притеснява вариант да не пренеса нещо на майка ми, с инфаркт, или свекъра, който е с всички рискови фактори. Но, въпреки това, трябва да се учи в училище. Иначе, загубихме си децата. От 1 до 4 клас и 8 - 10 клас е просто задължително да ходят на училище присъствено. И никой вирус не оправдава това какви плодове ще берем след години.

# 179
Учителката на малкото се справи перфектно с ДО, направи чудеса. При голямото повечето задания бяха по Вайбър- прочетете урока и за домашно  направете хиляда неща. Разказвателните предмети са пълна дупка, добре е, че в осми клас няма да ги учи. В девети не знам какво ще прави. Ще трябва да преговаря лятото.
Изобщо не се случи слушането на тишината, обръщането към вътрешния мир, изчитането на любими книги, слушането на ценна музика. Напротив- беше шумно, всички крещяха по някакъв начин.

Последна редакция: сб, 08 авг 2020, 08:51 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт