СЕДМИ клас 2019/2020 - Ваканцията 1!

• 38 028
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И Рай има, че и Чистилище. 😀 Но тях ние поне не сме ги учили. На мен Ад не ми беше чак ад, но на младежа сигурно ще му е. Дон Кихот ми беше интересен. Сега децата са съвсем различни, направо не знам как ще го мъчим.

# 541
Здравейте, имам седмокласничка. Балът и не е много висок но не е прекалено нисък. За съжаление обаче се оказва че не и достига за нито едно от училищата в района. И трите класирания не беше приета като кандидатствахме онлайн. Сега е четвъртото и обикаляме по училищата - не само в района а и по далечни. Не само ,че няма почти никакви места, но изведнъж се появяват деца с огромни балове, които теоретично трябваше да са приети или на първо или на второ или на трето класиране... Но уви...

Вече започвам де се чудя - какво става ако не е приета никъде ? Какво трябва да направя ?

# 542
И ние имаме същото ученическо издание на Дон Кихот, но едва ли ще го чете. Ще купувам христоматия, ако каже учителката. Ако не, ще ползва стари христоматии, по старата програма. Сигурно не е по-различно. Просто не са събрани в една година произведенията. О да, прочете Антигона.
Да, съгласна съм, че е време за осмокласно заглавие, но пък някак ми се искаше и ваканция да имаме, та затуй... За следващата аз или zazu1 ще сложим вече новото заглавие.
Дъщеря ми вчера говорила с приятелка, която ще е 9 клас в новото училище, и от нея разбрала, че имали само 4 момчета в класа. Сигурно, вика, и в нашия клас ще е така. Само коментар, не че нещо се е развълнувала. Толкова й е далечно още...
Вчера разбрах, че една от близките й приятелки, и братовчедка, е пропушила. Тя дори е набор 2007. Съученички ще бъдат и в новото училище. Сега през лятото не общуват, че другото момиче се събра с някаква съмнителна компания, очевидно. Много често говоря на моето, дано нещо й влиза в главата.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 09:13 от Betty L.

# 543
Вижте тук за свободни места и по ред ги започвайте. Можете да я запишете до 10.09., има достатъчно свободни места, може и да не са Ви по район, но трябва все някъде да я запишете.

# 544
  • София
Христоматията е прочетена от моя, така че това поне е изпълнено. Друг е въпросът, че коментарът беше, че нищо не е разбрал Simple Smile Мен по-скоро ме притеснява, че разделът за успоредници, който отпадна от НВО не го е усвоил. В школата изобщо не го взеха, а и в училище прелетяха през него, та се чудя как да го накарам заедно да го минем при неговата пословична антипатия към математиката. Страшно е доволен, че ще има само 3 часа на седмица в новото училище. Ще се мъча да го убедя септември малко от малко да погледне нещата по математика.

# 545
  • София
Аз купих на БГ учебник една Христоматия на двете, но и по български и литература учебниците са на БГ учебник и минали години са ползвали тази христоматия в СМГ. Мисля, че си намерих повечето учебници, които ще им трябват по списъка от сайта, втора ръка на 50 процента и съм доволна.
За момента нямам забележки към компанията деца с които си играят близначките и малката. Поддържат връзки и със съученички до четвърти клас. Вече два пъти ходят на гости с преспиване в къщата на една бивша съученичка от Шилер, която сега ще е в НЕГ. Първият път спали на шалтета в подпокривната стая на къщата, много било забавно, вчера спали навън на батута Simple Smile Лошото е че ваканцията спят до обяд и после си лягат късно когато са вкъщи, но ще влязат в ритъм като почнат училище. Доколкото знам и осми клас ще са първа смяна, първи срок.
Един от подаръците за РД на близначките, бяха билети за мен и децата до Хамбург, на гости при приятелка. Като гледам ще изгорим с билетите, защото почнаха да изискват карантина при пристигане от определени области на България, засега без София. Трябваше да сме там втората седмица на септември преди училище, първата седмица на месеца Николета е на тинейджърски лагер от Атмосфера.  Все пак има време дотогава, нещата се променят и засега изчаквам да видя дали ще има още промени.

Последна редакция: чт, 13 авг 2020, 10:08 от Aila

# 546
Всичко ми беше интересно в училище, не съм поставяла под въпрос четенето на задължителна литература. Знаех, че това ми е задължение, четях си, не съм спорила  дали лятото е време за това. Много играехме, но и по обяд се прибирахме да четем и ни беше интересно. Но със сестра ми бяхме изпълнителни, пубертетски прояви имахме доста по- късно и май само аз бях по- опърничавата за определен период. А нейната роля беше да ме вкарва в правия път:), за да не разберат мама и тати и да ми се карат.
googlish, Joy
Аз се надявам  децата да се се отвратили от пушенето покрай нас и да не посягат към  цигарите. Към момента само говорят срещу този неприятен навик, но ще ги видим ...

# 547
  • у дома...
Ани също чете христоматията на БГ учебник. Прочете песните от "Илиада". Започна "Антигона" и ми се примоли да не я чете. Прочете "Хамлет" - отзива беше "Само не разбрах той луд ли е или се прави на луд". В момента е на Мойсей и Изход. От всичко прочетено до тук харесва сонетите на Шекспир и лириката на Сафо.

# 548
  • София
И аз се чудя дали да предприема организация за кратко пътуване през ноември,но се колебая доста.... Ситуацията с ковид непредвидима наистина...
Разбрах че и в нашето училище правят  някакво пътуване опознавателно за осмокласниците.Дано и тази година има.
Яд ме е че тази лятна ваканция не е както ми се искаше...

# 549
Ако ще чете само откъсите от произведенията от христоматия, ще ги чете преди изучаването им, за да й е прясно, защото като не е цяло произведение няма как да се потопи и да го запомни. Като гледам май натам вървят нещата с Библия и Дон Кихот. Чете си, но съвсем друг тип литература. Каквото и когато реши да си чете. По философия дават ли така произведения за четене през лятото? Не я виждам да си чете Кант с кеф.

Никъде няма да пътуваме. Ния всеки ден е някъде, понаучи София, което много ме радва.

Аз си се вълнувам от разширението на фег. Вчера прегледах по-подробно проекта. Фасадата много не ми се вписва за тази част на града, но няма приложено 3д или цветни картинки, т.е. може и да е нещо интересно, което не се вижда на монтажните схеми. На втори етап е предвидено и саниране на старата сграда.

# 550
Моят за цяло лято прочете само "Библиотеката на Въглен връх" и сега съм му сложила на бюрото новата книга на Стивън Кинг. Спи до обяд. След това отива в спортната зала докъм 16ч, после хайманосва с колелото или уейвборда до тъмно. Вчера за първи път ходи без нас заедно с приятели да карат из нашата мини планина. Кажи речи цял ден обикаляли. Много беше доволен. После се отбили на вилата. Баба му ги нахранила. От два дена е с горна шина и като говори бързо не му се разбира нищо. Днес ще ходим да слагаме и долната. Не мога да си представя какво ще е. Ще трябва да свикне да говори бавно, нещо което му е трудно, защото обикновено е като картечница. Толкова много неща има да казва, че дъх не си поема. Като при всичко останало и тук е в двете крайности - или не можеш да изтръгнеш нищо от устата му освен нечленоразделен и сумтене или не можеш да му я затвориш.
Успоредниците ги изучи добре. И в училище имаха контролни върху тях, и аз го карах текущи тестове да прави.

# 551
  • Отвъд алеята зад шкафа
Крайно време беше да ремонтират сградата на ФЕГ. Дано да се получи хубаво.

Аз посъветвах Ема да прочете старогръцките митове, за да е наясно с митологията, вече казах за шекспировите пиеси, за да добие представа за историите в тях и това е. Тя си чете паралелно други книги, в момента е на Алена кралица.

# 552
Вижте тук за свободни места и по ред ги започвайте. Можете да я запишете до 10.09., има достатъчно свободни места, може и да не са Ви по район, но трябва все някъде да я запишете.

Това правя, гледам 3 таблици - график, бал и свободни места. Училище след училище и сме преполовили списъка, аз за това почвам да се притеснявам

# 553
  • у дома...

Това правя, гледам 3 таблици - график, бал и свободни места. Училище след училище и сме преполовили списъка, аз за това почвам да се притеснявам
Какви са ви критериите за училище? И с какъв бал е детето?

# 554
  • София
В кой район сте? Следете и по сайтовете на училищата, защото след първоначалното обявените места в сайта на РИО, последващите размествания и евентуални свободни места излизат само в сайта на конкретните училища.

Общи условия

Активация на акаунт