През всичко ще минем - накрая- НОЕМВРИ ще стигнем финала!!!

• 17 097
  • 285
  •   2
Отговори
# 180
Здравейте Мамки!!!  Heart Eyes
Вчера и ние попазарувахме, ама малко... Взехме:
1. Количка с кошница за кола
2. Кошарка
3. Люлка
4. Чанта за дайперси
Това всичко ни излезе $260, което ми се струва супер евтино...
Понеже все се заплесвам по Мечо Пух и Прасчо- много съм щастлива, че всичко е издържано в този стил и дори не разбрах каква марка са... май "Safety N1"...?!?
Извинявам се за отвратителното качество на снимката, която сложих при бебешките неща...

Направи ми впечатление, че тук количките триколки се водят за jogging, демек бягане и дори си имат ръчна спирачка като на  велосипед  Crazy

На мен свеки ми подготвя babyshower и съм решила да се регистрирам в някой от по- народните магазини, където аз да съставя списък какво искам точно, а гостите да си избират сами какво могат да си позволят от списъка- това тука е масова практика става ли въпрос за бебета и сватби... Защото вече получих предложения от някои мили дами, да ми купуват по случай въпросния babyshower работи дето изобщо не искам или не ми трябват, или дори и хубави- не съм си ги избрала АЗ  newsm78, пък не ща да съм груба или невъзпитана... та така...
Като приключим огромния ремонт в къщи ще пиша по-често, че то време не остана!!!!

Целувки на всички и се надявам Изключително Сладката Марена да е съвсем ок вече  Hug

# 181
  • София
Добро утро на мсички майчета kaffeetrmker_2,
честити покупки и продължавайте в същия дух.
Добре дошла на новата мама и лека бременност до края!!! welcome
Аз малко ще сменя темата, но искам да ви питам някоя от вас прави ли тези упражнение за дишане, за подготовка на перинеума и за релаксация, които ги има в книгите за бременни и били много полезни за самото раждане? Мен малко ме мързи, защото пише, че трябвало да се правят всеки ден #Crazy
Вие какво мислите по въпроса? newsm78
Лек ден на всички wavey

# 182
Добро утро и от мен,
мъжо тръгна на работа и се постара да ме събуди.....три пъти се преобли4а докато ре6и с коя риза да иде.Аз му викам 4е като се роди бебката трябва да е по_внимателен,4е да не я буди и той се изказа,4е "Ееее 4е какво толкова нали после цял ден 6те спи"  Crossing Arms
Ина4е след в4ера6ното велико пране днес ме 4ака великото гладене. Laughing
Оба4е е такова удоволствие да подготвя6 дре6ките за бебока,4е изоб6то не ми тежи.
Днес следобед 6те излизам по магазините с моята приятелка,която има бебка на 1 година.Та поне да дава съвет от какво 6те имаме нужда.
Аз да ви попитам пак.....ие какви термометри ползвате за беб4овците (имам в пред вид за телесна Т.)?
Тази моя приятелка има този на Chicco дето дори не докосва детето и мери Т. ,но ми каза 4е изоб6то не е то4ен и затова си ползва нормален дигитален и бута в дупето.Оба4е мен не6то тая идея с дупето малко ме пла6и,можеби за6тото нямам опит с тези бебе6ки деликатни процедури,а не ми се дават една камара пари за не6то което няма да ми е в полза после.
Сега гледам в нета 4е има разни термометри във вид на биберон с дигитален дисплей,ама идея нямам дали 6те е ефикасно  newsm78

Така 4е давайте съвети за марки и видове,4е да казвам на майка да ми носи ако трябва.

Много цунки и лек ден ви желая.

П.С.Как е Марена днес?Дано да няма ве4е и следа от неприятната слу4ка 
Hug  bouquet

# 183
  Добро утро мамета! Желая ведър, спокоен, живототворен ден, изпълнен с ухания на циганско лято!!!  bouquet
Добре дошли на новите мами - живи и здрави бебоци!!!
sofkobofko разкошни неща сте избрали!!Кефи ме цвета и въобще са много яки! Кошарката ме грабна обаче smile3511искам такава!!!!! Едва ли я има в БГ, пък и сигурно е по-скъпа от при вас... #Crazy
  bubalina аз правя упражнения - няколко вида -1. упражнение на маса,
                                                                                                                       2.упражнение с прахосмукачка
                                                                                                                        3.упражнение с леген плюс такова до печката...
Адски са успешни-стягат мускулите на : Ръцете, краката, гъба, седалището..За перинеума се упражнявам през три дни ето така smile3550
  Това е специална програма за 35 годишно бъдещо маме...за младички сърнички като теб може да се разнообрази с нещо по-екзотично, а за мен -проза,проза,проза...

# 184
Бимба
най-точно температура се мери с обикновен живачен термометър. НО за бебета не се препоръчва такъв (заради безопастност), а и са забранени в няколко еврипейски страни. Аз имах 2 дигитални термометри - на Чико и някакъв френски - даваха ми отклонения с повече от градус. Затова инвестирахме повечко парички в качествен дигитален термометър (от тези за ухо) и оттогава се родих направо. Мери за секунди, на детето му е интересно и не се дърпа, има памет и можеш да сравняваш резултатите. Точен е - сравнявала съм го с живачния. Можеш да мериш температурата и докато бебето спи. Изобщо - препоръчвам го горещо. Нaшия е на Браун.

# 185
Оххх че съм завеяна  Embarassed
Забравила съм да напиша, че терминът ми е за 13 ноември.
Лека нощ!

Добре дошла, lightblueGrinning
С теб може да се засечем из Шейнво. Моят термин е на 15-ти.

За Quinny Buzz - и аз си поръчах на вносителя им тук, но ще я чакаме 1 месец, защото е от колекцията от оригиналния им сайт. Т.е. той няма всичко в наличност - имай го предвид!

# 186
Добре дошла на lightblue!
  bubalina аз правя упражнения - няколко вида -1. упражнение на маса,
         2.упражнение с прахосмукачка  3.упражнение с леген плюс такова до печката...
   И аз така, а уж сме само двама вкъщи Laughing Laughing Laughing

Иначе, bubalina виж тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.20  ,ако ти се занимава има описани техники на дишане и релаксация Wink
Аз си играя йогата, когато съм в настроение, но ми се отразява много добре на гърба Simple Smile Докторката ми ме изненада приятно , като ми каза да почна да правя упражнения за дишане сутрин на отворен прозорец, а вечер да седя по турски , а мъжо да ми разтрива гърба зад мен/ само нещо не мога да го навия Joy/
P.S. Къде са снимките на sofkobofko Rolling Eyes нищо не намирам Mr. Green
Вени , Роси страхотни рокли Wink

# 187
Уррааааа! Пристигна ми колета от мама с дрешките на Бобо от първите месеци. С какъв акъл съм си ги носила в БГ...Сега и мен ме чака пране, гладене, подреждане. Но...това са приятни грижи, много е хубава подготовката за новото човече.

Някой питаше как перем бебешките дрешки ? Винаги съм ги прала в пералня отделно от нашите, на малки градуси и с хипоалергенен прах. Изплаквам 2 пъти задължително. Омекотител не ползвам - не е добре заради алергиите. Сега продължавам да пера така дрехите на Бобо.

Другото при мен е че от вчера съм на Магне - 3 дена ударна доза, после малко по-полека. МНого са ми силни контракциите, така не се издържа.

Сложих малко снимки в албума с покупките. Нашите са малко, че нали имам почти всичко от баткото.

# 188
  Привет и от мен HugДнес си е направо горещо в Търново,не е за разходки,особено за наедрели бъдещи майки/+ 8 кг. съм вече Embarassed/.
  Добре дошла на lightblue Hug
  Аз утре ще ходя на проучване/пазаруване по магазините с бабите Grinning-ами натискат се да купят нещо за бебка,няма да им скърша хатъра,я Laughing
  Някаква специална гимнастика не правя,правех до едно време-предимно за крака и дупе,за перинеума/стягане на мускулите,сякаш ти се ходи в smile3550,но напоследък много съм се занемарила Thinking,че и мазането на корема разредих Confused
   Аз пак да питам-какво мислите за анатомичните ванички-дали си струва да се вземат,дори и за няколко месеца-защото като поотрасне бебето няма да се побира в извивките newsm78
   И още нещо щях да питам,ама ....забравих-лек ден засега на всички,целувки по тумбите Heart Eyes

# 189
Здравейте мамчета и бебчовци !  Simple Smile

Желая ви успешен и спокоен ден.Аз днес ще си почивам, че вчера такава обиколка по магазините си спретнах, след която ме болеше всичко.Не зная как е при вас, но мен много ме боли кръста, където е опашката и костите на таза при сгъвките на краката.Схващам се като някоя баба.Вие имате ли такива проблеми?

Luchia, благодаря за инфото за количката, ще го имам в предвид.А и като нищо ще се засечем с теб в Шейново.

За сега чао от мен.

# 190
    Мацки, току що се върнах от ЖК! Исках да ми пуснат изследвания, но ми казаха че нямали право  #Cussing out! По каса след 5 м до 8 м. неможели да пускат изследвания  #Cussing out! Ми аз както съм с контракции и не се знае дали утре няма да зараждам  newsm78? Много тъпо! Нямам скоро пускана микробиология, нямам СПИН правен, незнам дали хемоглобинът ми не е паднал още...абе направо съм бясна  #2gunfire! Чак на 02.10 ще ми пуснат изследванията  #Crazy! Дано не родя до тогава  Praynig!
    Иначе съм +10 кг. вече! Слава Богу за последния месец съм само +2 и вече съм 58 кг.! Дано в следващите 2 месеца не качвам по повече от 2 кг., че...  261uu
    Бебо е с главата надолу ми каза акушерката и е много активен  Mr. Green!
    Упражнения, различни от тези които е посочила Мария не правя! В началото се опитвах да правя за перинеума и резултата беше - дълги и болезнени контракции  Tired!
    Това е за сега от мен   bouquet!

# 191
Бени,и на мен ми казаха,че в 8-ия месец ще ми правят изследванията,но аз съм решила поне хемоглубин да си пусна по-рано Crossing Arms-нали трябва,ако има някакви отклонения,да се вземат мерки от по-рано Thinking-както писах и преди,с това мое ниско кръвно и често преплитане на краката,няма да изтрая до 8 месец,за да разбера всичко в норма ли ми е CloseНаправи си и ти отделно изследване и го занеси на доктора!
  Учудвам се,че в първите изследвания не са ти включили СПИН-изследване-при мен това беше едно от първите,наред с Васерман,кръвна група,хемоглубин и т.н. newsm78

# 192
Здравейте и от мен!  Kissing Heart  в този слънчев ден!

karil, така ме разсмя  Mr. Green! Което ме подсеща че вчера четох една от темите тук. Казва се : Смешно ли беше раждането ви? Смяла съм се със сълзи! Препоръчвам ви я!

benighted, няма ли начин, да ти пуснат изследвания при положение, че наистина не се чувстваш добре? говори с личния ти лекар...то и на мен май не са ми пускали изследване за спин, хем си плащам, а и за антителата си платих отделно,,,та се чудя кога ще ми пускат още едни  newsm78
lightblue, добре дошла и леко бременеене!
sophi, относно ваничките и аз се чудя. Моя приятелка ми ги препоръчва, защото когато бебето поотрасне малко няма нужда да го държиш. После винаги може да му вземеш обикновено коритце. Май не са повече от 10-12 лв,,или?. На мен този шезлонг нещо нестабилен ми се вижда, а и както писах,,,тази мокра хавлия незнам дали е хигиенична.
Аз днес смятам да пообиколя и да разгледам още колички, че да се успокоя най-накрая. Някой може ли да ми каже ориентировъчни цени на quinny -тата в БГ, че по интернет магазините почти няма модели.

lightblue, според мен за тези болки е добре да правиш едни упражнения,,специално на мен помогнаха, но ти си прецени - те са за раздвижване на ставните връзки (Изх. позиция: Седнало положение със свити в коленете крака и леко разкрачени, ръцете подпредни отзад. Извиваш краката надясно или наляво, като се стремиш да допреш коленеете на краката до земята,  без да отлепяш напълно ходилата си. Получава се и леко усукване на торса. Същото можеш да правиш и с вдигнат във въздуха таз и да завърташ колената си във въздуха) Дано си ме разбрала:)

Момичета, вас боли ли ви коремната стена от ритането на бебето? онзи ден това детенце не спря цял ден почти да се върти и получих мускулна треска на корема. Чак се уплаших защо е толкова превъзбудено. Сигурно като  имаш контракции, като някои от вас, е почти същото  Sad То почивка няма!

# 193
   Рени, ще те бодна!!!Ура! Само кажи кога..
 Ще си купя от една мама от форума шезлонг за баня за 2 лв. Неползван..Ще го дезинфекцирам и Оле!! Ще ви снимам мойта измишльотина за къпане Леген с шезлонг - турбо куатро   \марка "Карил"\ със стойка - тоалетна чиния..
Между другото имало на Чико някакви мрежички за ванички, в които се слагал бебо и така майката може и сама , без да го държи да го къпе...Ако знаете нещо - пишете..
  СПИН и Васерман и Хепатит се правят в началото на бременността и в края...
РРоня, аз също имам чат-пат проблем с коремната стена ама не от ритане, а то протягане. Сутрин като се събудя, сам забравила че съм бременна и се протягам Joy и ела да видиш какво ми е ..уф много е гадно!!! Sick

# 194
benighted, каква е тая ЖК?!  newsm78

На мен днес ми взеха и кръв и урина и влаг. секрет - вече за 3-ти или 4-ти път...
Ние сме в последен 3-иместър и е задължително да се правят тия изследвания.

А както Karil е писала за СПИН-a и другите - правят се в началото задължително!

Общи условия

Активация на акаунт