Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 769
  • 333
  •   1
Отговори
# 180
Да върша и мъжката работа при наличие на мъж в къщата просто няма да стане. За мен изводът е ясен, като гледам - за теб също.

# 181
Бременната жена сама носи отговорност за два живота. Ти като  мъкна сама гардероби, не се ли замисли какво може да последва?  Или по-важно ти беше да му показваш, че можеш, пък ако стане нещо - той е виновен.

Абсолютно. Когато мъжът го няма или не желае да го прави, авторката може да ползва услугите на някой нейн приятел, от тия дето бере срам пред тях, а те цъкат с език и отбелязвали деликатно промяната. Или те са само за украшение и да казват мнението си. Rolling Eyes

# 182
Съни, за жалсот случаят ти не е прецедент. Случва се с много хора – животът ги бърн аутва. Прегарят по нашему и подобни "сламки" като на мъжа ти с духовните практики са чудесен клон за който да се хванат, опитайки да се справят с живота.
Аз не съм оптимист, защото съм наясно, че всеки човек има някакъв таван, капацитет, потенциал за едни или други ситуации, преживявания. И над него и да иска не може да скочи. Може би това е бил неговият таван – едното дете и после отговорностите са му дошли повечко и се е счупил. Даже и да се махне от тази зависимост с храните, медитациите, ще се намери друг заместител. Това е неговият начин да отреагира психически. Топката е в твоите ръце, аз не бих чакала от него да взема генерални решения за семейството ви, децата. Не ми изглежда способен на адекватност.

Братан, ти сериозно ли? Има мъж и да вика приятели? Днес ти е ден за хумор, казах ти.

# 183
Майчинството понякога иска жертви. Дори неподходящ партньор Simple Smile

# 184
Братан, ти сериозно ли? Има мъж и да вика приятели? Днес ти е ден за хумор, казах ти.
А, не бе! Да следва примера на приятелката на Елора по-добре???

# 185
Не мога да повярвам, че дуднете на бременна жена, която е оставена да се оправя сама, че се прави на интересна като мести шкафове и гардероби...

# 186
Просто браковете трябва да ги направят срочни за 5 години с опция за удължаване на всеки 5 години след ревизия.
Каква полза от клетви доживот и обещания за живот в добро или лошо, като никой не ги спазва.

А не трябва ли и партията майка да издаде декрет как най-целесъобразно да се забърсваш след голяма нужда?

Какъв е проблемът да се разведеш след 5 години или 5 месеца, ако се налага, или въобще да не се жениш, ако не искаш или не те искат? Какво, ще чакаш да мине срокът и ако си доволен от рекапитулацията, тогава ще градиш семейство, с всичките му общи неща, че да не се минеш? Че и трябва някой да ти го узакони?

# 187
И за какво ѝ е тоя "духовник" като ще живее като бременна мома. С помощ от приятел. Жокер. И за правенето на бебетата да е викнала комшията тогава.
Какви жертви с майчинство, Дренка и ти си на хапчета днес. Здравата логика сте я оставили днес почивен ден явно с Братан?

# 188
Е като мъжът не иска или го няма, кой да го направи? В такава ситуация се е поставила сама. На теб ти убягва логиката на завареното положение. В такива моменти търсиш помощ от приятели или роднини, а не рискуваш здравето си и това на детето.

# 189
Бременната жена сама носи отговорност за два живота. Ти като  мъкна сама гардероби, не се ли замисли какво може да последва?  Или по-важно ти беше да му показваш, че можеш, пък ако стане нещо - той е виновен.

Абсолютно. Когато мъжът го няма или не желае да го прави, авторката може да ползва услугите на някой нейн приятел, от тия дето бере срам пред тях, а те цъкат с език и отбелязвали деликатно промяната. Или те са само за украшение и да казват мнението си. Rolling Eyes

Може и така, но не винаги може да откликне някой.
Впрочем и това с викането на познат върши работа.
Майка ми го е правила. Че баща ми беше възпитан нищо да не пипа, да не му станело нещо.
Извикала майка ми колега да и премести разни неща, при положение, че баща ми бил в къщи.
Резултата е, че цял град разбра, че баща ми е мързел, смотан мъж и съпруг. А баба ми и дядо ми изживяха голям срам. Опитаха се да се скарат с майка ми, ама тя им казала, че като собствения и мъж не иска, мъже бол, че и разводи имало....
След този случай не се наложи майка ми да вика чужди хора.
Е, веднъж се опитал да изклинчи и тя почнала да набира телефона, ама скочили всички - чакай, чакай ще го оправим туй нещо Grinning
Ама много ги вълнуваше какво ще кажат хората Grinning

Съни, за жалсот случаят ти не е прецедент. Случва се с много хора – животът ги бърн аутва. Прегарят по нашему и подобни "сламки" като на мъжа ти с духовните практики са чудесен клон за който да се хванат, опитайки да се справят с живота.
Аз не съм оптимист, защото съм наясно, че всеки човек има някакъв таван, капацитет, потенциал за едни или други ситуации, преживявания. И над него и да иска не може да скочи. Може би това е бил неговият таван – едното дете и после отговорностите са му дошли повечко и се е счупил. Даже и да се махне от тази зависимост с храните, медитациите, ще се намери друг заместител. Това е неговият начин да отреагира психически. Топката е в твоите ръце, аз не бих чакала от него да взема генерални решения за семейството ви, децата. Не ми изглежда способен на адекватност.

Жив да го ожалиш. От какво пък е прегрял. Не може ли авторката да прегрее. Щото все пак е видно, че на нейния гръб са повечето, да на каже всички отговорности.

# 190
Амчи жертва си е, да се омъжиш и родиш от неподходящия, че и да го търпиш, щото да имаш семейство. Аз пиша това, което мисля, а не как да опонирам на братан или босилка. Извинете.

# 191
Чшшш, тихо сега, Елора, тряа дундуркаме жертвата, че мое се сецне нещо и после кой ще спасява света.
Бременната пък и тя, тотален садист, как го мъчи човека, агресивна, нетърпима направо. Smile

# 192
Че баща ми беше възпитан нищо да не пипа, да не му станело нещо.
О, и аз така съм възпитана Grinning сега се сетих Grinning

# 193
Себе си мъчи, на онзи му е през оная.

# 194
Как пък няма да местя гардероби или по-скоро гардеробче.
Никакво носене на покупки.
Повече от шишето с лак за нокти не трябва да се вдига.
Сега тука ние да не произхождаме от някой корав народ.
А като си представя, че по комунизма са давали болничен във в седмия месец.

Общи условия

Активация на акаунт