Да напусна ли мъжа си след над 10г. връзка?

• 10 775
  • 333
  •   1
Отговори
# 300
Хайде сега всички разведени да я нахъсате да се разведе.

Мъжът и е имал сериозен срив, в резултат на стрес в работата. 10 години са били хубаво семейство и вие я съветвате да го зареже ей така, защото е слаб в момента и се е поддал на нещо?
Аз 9 години работя под срес. Отглеждам сама дете. Сменях памперси на дядо си, после баба ми се самозапалваше. Погребах брат си, а сега се грижа и за болен баща и не съм изфъщала. Егати и лабилнитв мъже

# 301
Чакай, чакай сега, значи тя 10 години го подкрепя, последните 2 го подкрепя за глупости и като я е зарязал, сега тя е длъжна пак да го подкрепи.
Или друга гледна точка да ви дам - той не е щастлив с работата си и напуска, въпреки че има отговорности към семейство и деца и всички са длъжни да проявят разбиране и дс го подкрепят. Жената не е щастлива с такъв мъж, но за разлика от него няма право да го напусне и да си гледа децата, вместо да е патерица на някакъв луд, който е луд от 2 години. Така ли?
Баш си е време за феминистките, ако питате мен, щом сме стигнали до това на момченцето да му се прощават всякакви глупости че да не му стане нещо.

# 302
  • София
Зло, лабилни са! Моят се грижеше за баща си към половин година, ходеше в тях след работа. Накрая почина. И моя като отключи една мъжка депресия! Работа, пиене, скандали. Как го издържах, аз си знам!

# 303
Сама за себе си вътрешно знам, че обичам спомена за него, за това какъв е бил и какво сме имали.
Когато спреш да живееш в миналото и спомените, и приемеш настоящето ,ще вземеш и решение.
Предстоящото раждане и бебето,предполагам,че ще дадат наклон.

Разговор,в който споделяш какво чувстваш,без нападки. Как си представя да съчетае хобито с появата на детето?
И ако не виждаш промяна - план как ти сама ще се справиш със ситуацията и живота занапред.
Малко егоизъм е плюс.
Борбата с вятърни мелници е за духовно извисените.

# 304
  • Обран бостан ;)
Личното ми мнение.

Още сте деца. Останали сте такива защото сте се събрали много млади и във времето, когато е трябвало да се сблъскате с "убавините" на живота сте се гушкали и сте си говорили на "миличко".

Младежа си мисли, че може да промени света защото реално не го познава. За момента момъка е променил само собствения си свят. Така и ще остане.

Скрит текст:
По принцип светопроменянето е доходоносно занимание. Тумберг изкара доста пари от светопроменяне и си живее царски, както и семейството и покрай нея. Последно четох, че щяла да пише книга. Предполагам ще е с картинки, защото правиписа и едва ли е на ниво.

Ти авторке, също не падаш по-долу. Още не си го родила и вече правиш сметка, че ще си сама след като децата си тръгнат. Дотогава има много вода да изтече. Може пък да имаш късмет и да останат до полата ти цял живот. Историята познава такива случаи, т.е. няма да е нещо ново.

Накратко - предстои ви да пораснете. Няма да ви е лесно, но друг начин няма.

# 305
Зло, хората изфъщявят до голяма степен и с “помощта” на партньора Simple Smile
Не е идеята да се мерим с мъжете.

# 306
Искаш да кажеш, че не съм изфъщяла след всичко преживяно,защото съм нямала мъж?
Че комшийката ми звъни,че баба ми е чисто гола на двора и се залива с кофи с вода, а аз съм на разтояние 60 км на работа и докато стигна и извикам линейка започва тържеството на детето ми в градината. Брат ми е със свръх доза в полицията, а 10 кубика нарязани дърва ме чакат на пътя. Всичко винаги е чакало мен,но аз не изфъщах, защото нямах мъж. Всъщност ако мъж ми беше бащата на дъщеря ми в него момент сигурно щяха да ме пишат обесена някъде.

# 307
Зло, по една случайност много добре знам за какво говориш.
Не, не искам да кажа това, а че не е в ничия полза да си проектираме преживяванията във всеки удобен за това момент.

# 308
Дренче, всеки пише от свое има, не си проектираме, споделяме си. Който чете, има акъл (се предполага) ще си види, прочете, разбере за него.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 12:33 от Не се сърди, човече

# 309
Може би крайното ти мнение по казуса нямат нищо общо с факта, че твоят си “вдигнал платната”. Просто не харесваш мъжа от този казус Simple Smile

# 310
Това са мъже, които не умеят да разпускат и вземат всичко твърде насериозно. Трупат напрежение и несгоди, накрая им гори бушона. Рехава психика и непълноценно възпитание.
Вярно е, че обикновено жените първи напускат потъващия кораб, но съм забелязал също, че мъжете много по-често ги обзема чувство за безнадежност, което обяснява повече мрънкане и фрустрация (първата пробойна на корабния корпус).

# 311
Да, както ти казаха и по-горе, ти наистина не четеш. Simple Smile
Платната аз ги вдигнах, а господинът не го преживя и се покри за детето.
Защо? Ти мъжът от казуса харесваш ли го, а трябва ли да съм неутрална?

# 312
Важното е, че си носиш горчивината и я изливаш под път и над път. Без да се усещаш. Мене той не ме интересува.
Както казах - тва със страните се играе в съда.

# 313
Разбира се, ако повече жени прочетат, може и да се замислят и да погледнат под друг ъгъл в своя подобна ситуация.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 12:34 от Не се сърди, човече

# 314
Опитът ти намирам за полезен от друг ъгъл. Показателен за това през къде им минава на някои мъже стратегията - тръгвам си, дано оценят какво губят.

Общи условия

Активация на акаунт