Нежелани подаръци - как се справяте?

• 11 415
  • 103
  •   1
Отговори
# 30
Изхвърлям. По-ценните и запазени неща опаковам разумно и слагам ДО кофите.
Нямам нерви да се занимавам със сайтове за продажба на стари вещи за всяка джунджурийка.
Относно подаряващите - приемам с усмивка, дори да не ми харесва. После си е моя работа какво ще го сторвам.
Само на гаджета съм се мусила за неподходящи подаръци.

# 31
Честно казано, не вярвам, че българин би взел нещо оставено до гюм. А другият етнос много рядко се интересува от дрехите и обувките, които някои хора им нареждат отстрани. Те търсят пластмаса, метали, понякога и храни(не за тях, хранят прасета). Така че това оставяне до контейнерите няма голям смисъл.

Всъщност, веднъж моя съседка взе няколко каси(празни, здрави) зарязани така, но това е изключително рядка случайност.

# 32
pppqqq,
Всъщност не е така. И аз бях леко скептична в началото, но нещата, които оставям, обикновено изчезват до 2 часа макс, и то чисто - не е като да са разхвърляни/изхвърлени в кофата Simple Smile Само веднъж с един куп домашни чехли се провалих Stuck Out Tongue

Ще се изненадаш колко хора надничат в и около кофите, сред тях има много изпаднали "българи", както ги нарече (циганите също са българи по националност), както и всякакви "артисти", които възстановяват стари мебели, зареждат антиквариати и т.н. А има и доста обикновени пенсионери, които се опитват да се справят със срамно ниските си доходи.

# 33
Употребих думата като определение за етнос, не за националност.

# 34
Ма моля ви се,какви поизпаднали българи,свекъра ми е инженер,преподавател на хонорар в Морско училище,пак на хонорар теоретик в автошкола,взима тавана на пенсията и един наем.Ми отиде ли да хвърля боклука винаги прибира нещо,я дъска,я стол,врднъж и голяма елха.

# 35
Веднъж оставих чувал с дрехи до контейнера, после ги видях разхвърляни по цялата улица и никога повече не повторих тази грешка. Подарявам на познати или нося в пунктовете за рециклиране.

# 36
Аз съм виждала как става - като живеех в предишното ми жилище една съседка беше подредила цяла камара детски дрехи и обувки до контейнера - видимо чисти и прилични, минаха две ромки, разровиха всичко, разхвърляха наоколо, включително по шосето и не си харесаха нищо, след което си продължиха по пътя.

# 37
Това е втора тема, в която се зачитам,  за странни и неподходящи подаръци и отново ми се затвърждава мнението, че бутилка алкохол, шоколадови бонбони и пари са сред най-добрите подаръци в масовия случай. А думичката "персонализиран" подарък буквално ме подлудява.

# 38
И аз така мисля.
Всякакви картини, сувенири и т.н.са нежелателни.

# 39
Аз бих се зарадвала на някакви луксозни и/или био/ръчно производство сладкиши, но не и на здравословни такива (без глутен, захар и т.н.). А като знам колко хора в този форум са на специални хранителни режими, сигурно ще хвърлят и бонбоните, обявявайки ги за боклук...

# 40
Бонбоните и алкохола, ако не са по вкуса ти, винаги можеш да ги подариш или дадеш на някой. Това им е универсалното като подаръци, че лесно се изяждат, изпиват или предават нататък.

# 41
Принципно е така.
Скрит текст:
Неотдавна видях в една група във Фб да продават красива статуетка от шоколад за 50 лв - на жената й била подарък, но не я искала. Имам много мисли за този случай, но ако ги напиша ще се изтълкуват като език на омразата... Значи не я иска, обаче иска 50 лв? И смята, че някой ще я купи в това време, за да му я прати с Еконт? И без да знае срока на годност (или примерно, дали някой не я е облизал от едната страна)?...

# 42
  • София
И аз изхвърлям или подарявам, като нежелани подаръци получавам най-вече от свекървата. Е, усихвам се, благодаря дори сме говорили с нея, че не ползваме такива неща, а и няма къде да съхраняваме, ама жената й е кеф да подарява. Изчаквам да мине известно време и се освобождавам от дадената вещ, докато ММ складира един халат под леглото 3 години и хем никога няма да го облече, хем не иска да го подари.
Сега почна да засипва и внучето с подаръци с и без повод. Няма лошо, ама къде да съхранявам чаши на Мики Маус или колички към които евентуално ще има интерес след година.

А какво правите, ако човека подарил ви нещо най-добронамерено ви попита защо не носите/ползвате еди какво си?

# 43
И аз изхвърлям или подарявам, като нежелани подаръци получавам най-вече от свекървата. Е, усихвам се, благодаря дори сме говорили с нея, че не ползваме такива неща, а и няма къде да съхраняваме, ама жената й е кеф да подарява. Изчаквам да мине известно време и се освобождавам от дадената вещ, докато ММ складира един халат под леглото 3 години и хем никога няма да го облече, хем не иска да го подари.
Сега почна да засипва и внучето с подаръци с и без повод. Няма лошо, ама къде да съхранявам чаши на Мики Маус или колички към които евентуално ще има интерес след година.

А какво правите, ако човека подарил ви нещо най-добронамерено ви попита защо не носите/ползвате еди какво си?
Не ми става, счупи се, изгуби се, подарих го. Според нещото и според човека.

# 44
И по-горе писах, че аз бих искала да знам ако подаръците не се харесват, защото нямам излишни пари.
Имала съм подарени дреболии, които са стояли известно време и после съм ги хвърлила, но само защото са били малки и малко. Ако ставаше дума за нещо набиващо се на очи или за непрекъснати нежелани подаръци,  щях да ги спра.  Една приятелка веднъж ми каза, че видяла много хубави големи плакати с котки и щяла да ми купи за рождения ден, защото обичам котки. Бяхме на някакъв панаир - става дума за едни грозни и големи цигански постери с неестествено ярки цветове (имаше с котки, коне, пейзажи, натюрморти). Казах й още на място да не си хвърля парите, защото си имам картини у нас и няма да ги махна, за да окача това нещо.
Все пак бях дипломатична, защото за мен този тип постери са чудовищно грозни.

Никога не бих хвърлила чаши, имам десетки. Наскоро подарих един комплект стъклени на един човек, у който съм виждала само разнородни и/или пукнати чаши. В този случай си беше намек, че старите му имат нужда от смяна, но кой знае може да е емоционално привързан.

Общи условия

Активация на акаунт