Какви жени харесват мъжете?

• 33 588
  • 1 026
  •   1
Отговори
# 345
Ако има разбирателство, хората изобщо няма повдигат спорове и даобсъждат.
Въпросът е когато няма, както често се случва, за жалост.

# 346
Не е задължително да е на седмица. Защо пък чергар?!
Това, че имаш две къщи, не те прави чергар. Може да ти е еднакво хубаво и на двете места. Така прекарваш време и с двамата си родителя по равно. Еднаква тежест имат и двамата. Така, както и трябва да е.
Аз не харесвам българския модел. Все са едни препирни, спорове, кога да го вземат, как да го вземат това дете, къде ще го водят и драми, драми. Детето израства по-объркано по този начин, щото хем е само, основно при мама (или тати), хем от дъжд на вятър ходи при другия родител за кратко, за почивка само, с хиляди условности, приказки, заръки. Родителят с попечителството се изживява като всевишен, другият не може да има такава тежест. И въобще цирк.

# 347
Така е.
И аз не одобрявам типичният нашенски модел. Ако хората не се разберат, често и съвсем логично единият родител се отчуждава от детето. Какво е то това - 2 дни на две седмици? Нищо и половина.
Имам модел личен на мой близък - детето се гледа по 6 месеца от всеки родител. Като през това време никой не е отказал среща с другия. Може да е за по месец. Може да е и през седмица.
Нищо чергарско не виждам и аз в това. Детето не е на пътя - в дом е. На родител. И понеже като всяко дете си има двама родители, освен ако не е сираче, при раздялата им е логично тези домове да са два. Ако е правилно гледано и възпитавано, изобщо няма да му се вижда странно.
Но пък така е реално защитена връзката на детето и с двамата родители.

# 348
Ами за момент се абстахирайте от родителската гледна точка и погледнете през очите на детето. То няма само родители, има среда, приятели... От които трябва да бъде откъсвано периодично и да гастролира ту тук, ту там.
На кого от вас ще му бъде удобно да живее в две жилища, които редува през определен период?
Не твърдя изобщо, че спорадичните виждания са ок, просто, че както и да се въртят нещата, няма оптимален вариант.

# 349
Ако е правилно възпитавано, пак казвам, точно за детето е от полза да има среда и в двата дома, на двамата си родители. Ни един минус принципно няма в това. Виждала съм такива модели - много по-успешни са за всички участници в ситуацията, отколкото нашенският типичен и вече обсъден.
Ако е възпитано в ограничителната права на мислене, че това е то, едно единствено място, с едни хора само, а другото е чуждо, съответно - неприемливо - да, може да има проблем. И ще има. Но той  произлиза от погрешно възпитание, а не от това, че детето чувства близки двама родители и два дома.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:24 от Judy

# 350
Аз например живея на няколко места. Децата ми нямат проблем и никога не са имали с това нещо. Адаптивността е едно от най-важните качества. Според мен, де, но много хора се вкореняват в жилището си Simple Smile

# 351
Гледам точно от гледна точка на детето.
Не искам да губя връзката си с нито един от родителите си, независмо дали те могат да се понасят или им идва да си режат гърлата един на друг. Не ме интересува това - искам си и бащата, и майката и отношението им към мен да е същото.
Дали ще имам две детски стаи някъде, различни братя и сестри, съседи, места за игра, това е само като бонус. Не и нещо, което да ме кара да се чувствам зле.

П.П.
Реално в момента живея на 4 места и нямам никакъв проблем с това.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 15:23 от Frosty Wings

# 352
Някой поглежда ли заглавието на темата преди да пише в нея?

# 353
То е изгледано нейде до към 10-та страница.
И който желае - преповтаря някоя от вече писаните до там мъдрости.
Може и да я поукраси, да изглежда като по-нова идейка.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 16:26 от Judy

# 354
Не знам каква харесват. Знам каква НЕ харесват - жена знаеща какво иска, жена, която е с по - големи топки от тях.

# 355
Не знам каква харесват. Знам каква НЕ харесват - жена знаеща какво иска, жена, която е с по - големи топки от тях.

Абсолютно вярно. Потвърждавам. Ще добавя, че не харесвам и такива с по-големи мустаци от моите.
Trollface

# 356
Познавам купища мъже, които имат топки за такива жени. Предпочитат от една страна приятел за партньор. От друга - двумоторна машина, че е по-стабилна, като цяло.
За всеки влак...
Има и мъже, които десетилетия търсят жени-мушици, намират си и след туй им се дразнят, че са такива, каквито са.  Баси мъката е тогава!

"не харесвам и такива с по-големи мустаци от моите."
Сега на мода са брадички с гола тиква.
Тез жени като как са ти?

# 357
  • Обран бостан ;)

Абсолютно вярно. Потвърждавам. Ще добавя, че не харесвам и такива с по-големи мустаци от моите.
Trollface

Ако топките на жената са на гърдите - мустаците не би трябвало да са по-големи от твоите.

Апропо - винаги съм се чудел защо "жена, знаеща какво иска" се изтъква като положително качество от жените. По-логично е да се изтъкне като предимство "жена, която знае как да получи това, което иска". Trollface

# 358
Защото първото е предпоставка за второто.
Дори и да не постигнеш второто, е добре да го има първото. Така нещата поне не са хаотични. И объркванията са па-малко.
За мен тез сентенции са си валидни и за двата пола.
Както и за останалите 30 и колкото бяха там.

# 359
Ползвай градация, Бънди.
Добро качество  е първото.
По-добро е второто.

Общи условия

Активация на акаунт