Къде в Пловдив??? тема - 87

• 34 268
  • 737
  •   2
Отговори
# 585
  • Пловдив
Добре де кажете примерно ял съм еди каква си торта, струваше еди си колко Simple Smile
Иначе точно в Слънчевата пекарна ме грабна една шарена с целувки.

# 586
  • Пловдив
Яла съм най-вкусната морковена там. Яла съм Орео. Яла съм тирамису. И други съм яла.

Ако купувах торта всеки ден, навярно щях да си правя сметка дали парчето е 3 или 5 лв.

# 587
  • Пловдив
Ами да, аз това имам предвид едно е тортата да излезе 50-70лв, друго е примерно 120-150лв. А ми се иска да съм подготвена да мога да си направя сметката, предпочитам 5 вкусни неща да има на масата, вместо 10 боклучави. Идея си нямам как вървят цените и затова питам, досега за поводи винаги сме взимали от Буратино залагайки на прясното, но тук говорим за съвсем друг тип торти.

# 588
  • Пловдив
Онзи ден гледах торта от Комплименти 25п за 149лв. Страхотно красива беше!

# 589
Приемам идеи за места/хора, които правят торти, без фондани, на разумни цени /за погача ми трябва/.
Сладкопекарна Каприз. Вече две торти взимаме от тях и много ни харесват.
https://www.facebook.com/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%BE%D0 … -108615897194024/

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 22:06 от Stella Gemella

# 590
Скоро ми се наложи да правя изненада с доставка-торта  - поръчвах от Чочко онлайн, точно гола торта, без фондан. Избрах си домашни блатове, млечен крем, целувки на клечки и захарни човечета всичко за 44 лв.
Ми, прясна торта, хареса ми,че и красива.
С остаталите 100-120 лв.  купих подаръци.
Злато ли слагат в тия торти за 180 лв.?
Ябълкова торта на Нико беше отвратителна.
Напоследък   купувам торта веднъж месечно, хаха.
Поръчвам и бутикови торти на разни сладкарки, но вкусът винаги е различен и това не ми допада.
 Много приятно ме изненада сладкарница Чочко срещу Пощата - чисто се работи, като ме обслужват, любезни, всичко прясно, и не на последно място - детето ми получи комплимент Макарон.
В Кичука хвалят някаква жена арменка, много хубави сладкиши и торти изработвала.

Последна редакция: пн, 05 окт 2020, 21:56 от Анонимен

# 591
  • Пловдив
Добре де кажете примерно ял съм еди каква си торта, струваше еди си колко Simple Smile
Иначе точно в Слънчевата пекарна ме грабна една шарена с целувки.
Не помня цената на всяка опитана торта, но като ориентир - поръчах 16 парчета Розово кадифе от Слънчевата пекарна и ми струва под 80 лева. Но говорим за 16 големи парчета. Simple Smile

# 592
  • Пловдив
Блатодаря за отговора Flowers Hibiscus

# 593
  • Пловдив
Аз вече 3 години поред поръчвам от тук
https://m.facebook.com/MiliVaniliBG/
За всички семейни празници. Вземала съм шоколадова торта за детето, разкошна френска селска торта с плодове отгоре за мен и т.н....
Дамата си ги прави вкъщи, продуктите са истински, а цените са доста под коментираните по-горе.

# 594
Без да се заяждам, но при тези дами, които правят торти вкъщи и продават има ли някакъв контрол на качеството, хигиена и т.н.? Имат ли някакви разрешителни? Интересно ми е, защото никога не съм поръчвала и засега се въздържам.

# 595
Да не е наша Краси*мира? Тя не пише вече, или поне не с предния ник.

# 596
  • Пловдив
Аз да си призная повече вярвам в хигиената на някой, който работи вкъщи, отколкото в сладкарници/заведения. Имала съм близък досег с кухни на  заведения...

# 597
  • Пловдив
DeVa, ако последното е към мен, не знам коя е Красимира. Дамата, от която поръчвам, се казва Милена. За хигиената съм убедена от продукта, който получавам, повече отколкото съм убедена за тази в сладкарниците Blush Въпрос на избор, разбира се. Просто споделих.

# 598
На теория за домашните сладкари е така, но на практика имаме същия достъп до работното място, както и при другите сладкарници т.е. никакъв. Разликата е, че другите все пак се налага да отговарят пред някого ( РЗИ, НАП и т.н.) в случай на проблеми.
Не ме разбирайте погрешно, следя няколко дами във фейсбук и тортите им са истински произведения на изкуството, но някак си се спирам поради факта,че ако стане гаф, ще се наложи да се оплача на арменския поп... Да не говорим, че в заведение няма да допуснат такава торта. За мен оптималният вариант са малки сладкарски ателиета, които си имат всички разрешителни и държат да останат на пазара.
Спирам с темата, че оспамих.

# 599
То спам, спам.. ама като са ви хем скъпи, хем некачествени и 'нам си какви тортите, защо не си ги правите сами?! Не помня да съм купувала торта, това ми е част от удоволствието за празника, особено за децата... Плюскането ясно Simple Smile Simple Smile Simple Smile  И фондани съм правила една камара като бяха малки, шоколадови фигурки, какво ли не - даже оставях да мачкотят те "пластелина" и да си правят каквото там искат да има отгоре.  Вече са ценители на вкуса, не на натруфената визия, та ме улесняват.

Толкова рецепти, снимки, клипчета има, че и 3 леви ръце да си, пак ще стигнеш до краен вариант. И с каквито искаш финтифлюшки за украса, всичко има на пазара вече - фондани, бои, готови фигурки, какво ли не. Купете 5 макарона готови, че там да кажем е сложно да се докарат, малко шоколадови пурички, натрошени бисквити, тук-таме ливнато с разтопен шоколад и ей ви я визията. За 10 мин и за макс 10 лв е украсата.

Торта за 180 лв.. направо ме сразихте... Ама то стана вече и тортите да си мерим по РДтата... Еми честно, не го разбирам това с цените и зора да ги плащате, ама хич (а цените са такива, защото има пазар - то не е торта за 40дни пита, за 1 месец, за 2, за 3.. за нам си кво, уф. И после в подфорума с диетите Simple Smile Simple Smile Simple Smile ).

Ей сега ще бъркам на хлапетата чийзкейк - ми 20 лв сигурно няма да излезе. Балатума отгоре ще го спестя.

Спам не спам, толкоз Simple Smile На кафе с чийзкейк мога да поканя Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт