Живеене няколко поколения

• 9 779
  • 202
  •   1
Отговори
# 15
Какво значи "точно определени стаи"?

Вие от колко стаи имате нужда? 1 спалня за родителите и 1 за 1-2 деца ви стигат. С използване на баня и хола+кухнята.

Или, кво? Искаш да наврете баба и дядо в гаража, па ти да спиш всяка вечер в различна стая ли?

Ама много си разглезена! Който те е разглезил така, сега да ти закупи жилище.

Зададен въпросът ти по този начин, на мен ми става ясно, че живееш при свекърите и не ти допада, че не са ти дали ключа от замъка, па те да се изнесат някъде из прованса, в някоя съборетина. Може да идват от време на време само, да почистят.

# 16
Всеки да разполага със собствеността си както намери за добре. На младите, като не им харесва, да се изнесат. Съжителството на две поколения за мен е много голям компромис.

# 17
Аз нали съм клюкарче...

Авторката е пускала същата тема през 2016. После свекървата гледала бебето, за да може тя да работи, а след това е заявила с нова тема, че свекървата ѝ пречи, понеже като излизат на пазар и разходки, я взимали с тях.

Та, за 4 години не са решили проблема - няма и да го решат. Темата е напълно излишна. Ако иска да се оплаква от свекървата - има такава тема.

# 18
Аз приемам за нормално съжителството, ако родителите не могат да се справят сами и имат нужда от помощ. Това е моят семеен модел и явно съм бъгната.

# 19
Разбирам го само и единствено, когато възрастните имат нужда.
Не да се заврат младите, че и фасони да правят.
Не са им длъжни да им дават жилище.
Ако не е ваше, отивайте си на ваше място, не да чупите стойки. Разпростирали се те, не ги е срам. Да се разполагат в собственото си жилище и да пречат на горките млади.

# 20
  • София
Аз приемам за нормално съжителството, ако родителите не могат да се справят сами и имат нужда от помощ. Това е моят семеен модел и явно съм бъгната.
Това по мои наблюдения е доста рядък случай, по-скоро разглезен мунчо тропва снаха в бившата детска стая и ако си плащат сметките, е постижение.
Родителите имат нужда от помощ на един по-следващ етап когато който е имал желание/потенциал си е уредил жилищния въпрос и възрастният/възрастните по-скоро отиват при младите ако изобщо се стигне до местене, защото е травмиращо за хората.
Поне това са моите наблюдения, въпреки че свирането при родители е рядкост в моето обкръжение, признавам.

# 21
Аз казах, кое е риемливо за мен и от собствен опит.

# 22
Здравейте явно питането ми не е било разбрано. Няма лошо да живеят възрастни и млади на едно място. Въпросът е в, това че възрастните трябва да дават път на по - младото поколение, а не да живеят както преди 20-30 години, защото идват деца, нови поколения с нови нужди и виждания. Това е мое мнение. Да създава се ново младо семейство и след него деца. Тези деца растат и имат нови потребности , дори от битов характер. Не е питането до това кой е глезен и дали искаш в замък да се разполагаш, а в това да се съобразяваш с новото, с идните поколения и да се съобразяваш с тях. /т.е.  ако детето е малко то е с родителите си, но когато расте, стане ученик има нужда от самостоятелна стая/. За такова разполагане ми беше питането. Дано съм била разбрана , хубав ден на всички и това са моите мисли. Благодаря на включилите се!

# 23
Да ти кажа, ако някой ми се настани в къщата без да съм на легло и за обгрижване, никак няма да ми е приятно да ми променя тертипа на живот.

Аз самата, никога не бих се нанесла при родители, освен ако не е невъзможна всяка останала опция. Колкото са по-възрастни хората, толкова по-закостеняли са в начина си на живот. Да не говорим и, че са привързани  към дома си, мебелите порядките.

# 24
  • Варна
Т.е.искаш да ви освободят терена, защото се множите без да сте помислили за жилищна площ. Но ти от куртоазия го наричаш съобразяване с децата.

Все още мисля, че са били доста щедри към вас. Няма да кажа, че сте нагли, но ще си го помисля.

# 25
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Здравейте явно питането ми не е било разбрано. Няма лошо да живеят възрастни и млади на едно място. Въпросът е в, това че възрастните трябва да дават път на по - младото поколение, а не да живеят както преди 20-30 години, защото идват деца, нови поколения с нови нужди и виждания. Това е мое мнение. Да създава се ново младо семейство и след него деца. Тези деца растат и имат нови потребности , дори от битов характер. Не е питането до това кой е глезен и дали искаш в замък да се разполагаш, а в това да се съобразяваш с новото, с идните поколения и да се съобразяваш с тях. /т.е.  ако детето е малко то е с родителите си, но когато расте, стане ученик има нужда от самостоятелна стая/. За такова разполагане ми беше питането. Дано съм била разбрана , хубав ден на всички и това са моите мисли. Благодаря на включилите се!
А жилището чие е? На младите или старите? Ако е на старите вие нямате думата там и ще се разполагате както е удобно на старите. За да ви е удобно на вас - изнесете се в свое жилище и там се разполагайте както ви е удобно.

# 26
  • София
[quote author=Клеопатра 10 link=topic=1243324.msg41202274#msg41202274 date=1597116
  ако детето е малко то е с родителите си, но когато расте, стане ученик има нужда от самостоятелна стая/.
[/quote] 
Родителите, като създават дете са длъжни да помислят къде и как ще живее. Детето е отговорност на родителите. Баба и дядо само могат да му се радват. Но не са длъжни да си  променят навиците заради  внуците.

# 27
Тоест възрастните да вземат по един чаршаф и бавничко да се запътват към гробищата, щото идва младото поколение...
Пази, боже, сляпо да погледа!

# 28
Авторке,ще ме извиняваш,но още през 2014 си пускала теми,че ще живеете при свеки.Да бяхте помислили за жилище преди да раждаш деца.Никой не Ви е длъжен.Станали сте на 30-40г и очаквате възрастните да се изнесат,защото Вие се множите?На кое отгоре са ти претенциите?Настанила си се в чуждото жилище,че и недоволна на всичкото отгоре.Радвай се,че изобщо ви търпят.

Последна редакция: вт, 11 авг 2020, 08:02 от Анонимен

# 29
Мъжът ти, авторке, има ли дял в жилището на свое име? Не да се очаква да наследи, а вече наследен, приписан с договор за гледане или прехвърлен на негово име от родител/ баба/дядо? За какво жилище става въпрос - къща, апартамент? Площ и брой стаи? Има ли възможност да се обособят две отделни жилища? Старите ли държат вие да сте при тях, традиции и по-важни желание?

Общи условия

Активация на акаунт