Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 67

• 41 489
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз до последно си ходех на кола маска, нямаше никакъв проблем и ми беше много по-спокойно така.

# 646
  • София
Никога не съм ходила на кола маска и до последно се мъчих със самобръсначката. Вярно ми отнемаше повече време с нарастването на корема, но се получаваха нещата. ММ беше готов да помага, ако трябва, но аз отказах. Краката бяха лесни, просто сядах на земята и така ми беше най-удобно. Някои познати са ползвали огледалце, но така ми се струва, че ще е по-трудно и ще отнеме повече време. Кремове за депилация съм пробвала преди бременността, но никой не ми допадна особено, та си карам по старомодния начин Grinning

# 647
Ходех на кола маска 10 години, после на лазерна епилация, но в месеца, в който разбрах, че съм бременна си купих тример. Вече обаче, не мога да го ползвам, просто защото от корема на виждам нищо в областта на интима. Помолих приятеля ми, ама не иска😀 да помага за там.
Поне, от бременността имам един огромен плюс, че космите ми по тялото много намаляха. Сигурно, след раждането, пак ще се появят, ама поне сега не ме тормозят по ръцете и краката. При вас, как е майчета?

# 648
Аз ползвах домашен фотоепилатор, почти си бях минала процедурите, когато разбрах, че съм бременна. Сега още имам участъци без косми и не са толкова твърди. Пък аз съм си космата. Другаде не са мръднали. МГ каза, че ще ме бръсне щом трябва. Joy

# 649
Онзи ден влязох в 9ти месец. От 5 г. някъде се минавам с епилатор и бих казала, че небръснатите косъмчета са суууупер тънки и не причинява болка скубането им. Още успявам съвсем сама да се оправя, верно че още малко ще започна да правя йога позиции и шпагати, ама някак си стават нещата.

П. С. Ако преди не сте ходили на кола маска, не е сега моментът да започвате. Първо трябва доверена козметичка и второ болката при скубане я интимната област може да доведе до яки контракции, ако не сте добре привикали от преди. Кремовете също не бих ползвала, струва ми се твърде много химия за тази част от тялото повреме на бременност. Така че май остава самобръсначка или тример и огледало.

# 650
Здравейте мами, дайте мнение за добър специалист, който изражда Simple Smileот Велико Търново

# 651
Здравейте,

Набързо да попитам, вашето мнение. Днес бях на ранна ФМ, и по някои показатели, бебето се движи доста по напред.
BPD - 13+0 и съответно термина ми мръдна с 12-13 дни назад...
HC- 13 +1
CRL -52
на самият лист на фм пише 12+0 по пмц
а иначе съм по календар 11+ 3,4....
Та съвсем съм объркана.
Питах разбира се лекарката и каза, че просто някои бебета вървят по големи, други по малки, моето е просто по-голямо.
Иначе всичко е наред.
Вашето мнение... не знам за каква дата, да се натройвам, знам, че е рано, но все пак всеки иска да има яснота.. това са към 2 седмици разлика и в месеците също...

# 652
В 12та седмица ти е много рано да мислиш за термин още. Предстоят ти още няколко фетални и сума ти ЖК, при които да се окаже, че бебето е влязло в седмиците си или продължава да върви напред, в което няма нищо фрапантно.

Моето отначало вървеше с една седмица напред, а вече в 23та седмица мерките му отговарят на съответната седмица. Отделно, че машина ли е - винаги има шанс за грешки. При друг специалист размерите могат да се окажат съвсем различни.

И още един пресен пример - моя приятелка беше подготвяна за секцио, тъй като според следящата я АГ бебето още в 7ми месец беше 3.600. Накрая се роди 2.900кг.

# 653
Не се настройвай за дата. Simple Smile На третата ФМ ще ти кажат горе-долу кога да го очакваш и пак няма нищо сигурно.

# 654
То всичко се изменя понякога и последния месец, нито е сигурно за кг , нито за дата...може да преносиш, може да родиш 1 мес преди това ...всичко си е ок за сега, не винаги се засичат датите.

# 655
Мисълта ми беше дали имам повод за притеснение с това избързване в седмиците (макар, че докторката каза, че всичко е добре)
Благодаря момичета, да е живо и здраво, когато тогава!

# 656
Старите баби доста са се объркали с мен:) Цяла бременност притрепервам за сладко, а преди бременността не консумирах. Може би веднъж в седмицата изяждах по един сникерс, но нищо повече. Сега от сутрин до вечер направо си агонизирам и само сладко ми е в главата. Дано да се оправят хормоните като родя.
Момче чакам.

Пойсон, ами стискаме палци да е момиченце тогава:) Наистина на такова прилича. На феталната би трябвало да ти кажа с по-голяма сигурност.

Доста интересно. Явно невинаги бабините приказки и суеверия се оказват правилни. Бременността е микс от хормони, да не казвам, че и след раждане е така.

# 657
Естествено, че не са правилни. Просто вероятността да налучкат е 50:50, Та все в един момент излиза вярно.

# 658
Както пише всичко е до хормони, тяло, бременност. Аз в първата половина не исках да видя сладко а кисело (макар, че преди бременността не можех да го ям много) си хапвах доста. Сега към края нещата са наобратно - спирам кисело и мога да ям пак сладко.
В суеверия много много да не се вярва. Друго е ако едно нещо е доказано медицински като реакция на организма и в 100% от случаите е винаги така.
На мен ми наръсих сол на главата и чакаха къде ще се хвана, за устата или за носа. Щуротии

Да знаете нещо ефикасно за настинка в 37г.с.?

# 659
Бременността е наистина изумяващ период. С тялото се случват наистина най-различни неща. Аз също имам афинитет към киселкото.

Общи условия

Активация на акаунт