Парфюмни размисли и страсти - 248

• 54 128
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Гледам, че говорите за Mancera - Roses Vanille.
Аз имам много странна история с този и още един аромат.
Миналата зима както си обикалях в Парадайс, от щанда на Arabic's secret ми подадоха блотерче с Habibi. Много интересен ми се стори, повъртях се в мола, миришех пак и пак, а миризмата си седеше и не мърдаше. И супер импулсивно отидох и го купих (50мл - 99лв).
На следващия ден обаче имах пратка от Нотино, където бях поръчала и една мостра на Mancera - Roses Vanille. И когато пръснах от нея, направо онемях, защото двата парфюма за мен бяха почти абсолютно еднакви. Викам си как пък точно така се случи без да искам в едно и също време купувам мостра и парфюм, които миришат по един и същи начин. Grinning

Във връзка с това ми е интересно какво ви е мнението за парфюмите на Arabic's secret?
Аз лично моето Habibi си го пръсках всекидневно като го купих, но после имах нужда да поспра, защото доста нанагорно сладко ми дойде. Сега имат промоция 2 парфюма за 150 лева (те са по 50мл). Харесах си Nuit orientale и още един, забравих кой беше, но тогава бях по-твърда и не действах импулсивно, обаче със сигурност ще се върна да помириша пак, защото офертата е добра. А и тези парфюми откъм трайност са просто феноменални (поне за мен).
Исках да попитам и вашето мнение какво е, защото не съм срещала да се говори за тях и ми беше интересно. За мен са интересни и различни ароматите. Simple Smile

# 211
Имам нужда от съвет. Купувам парфюми от бюти зон, парфимо, нотино и един парф.магазин в града. В Бургас в бюти зон си харесах jimmy choo fever. Уникален парфюм за моя вкус, на хартийката толкова силен аромат, от цялата ми чанта се долавяше аромата, а на кожата ми стоя мин 10часа все така силно усещане. Вчера реших да си го купя намален 100мл на 170лв от бюти в Стара Загора. Пръснах се и дори час не се задържа, нито на хартията, нито на кожата ми. Как е възможно ? И се отказах..
Струва ли си да пътувам до Бургас за да си го купя от там?

eli2424, има и такъв вариант - повечето парфюми се изпаряват по-бавно в места с висока влажност. В Бургас през лятото има дни, когато е много влажно - над 80%, направо е като в амазонската джунгла.  Напълно е възможно  при такъв климат парфюмът да се е задържал повече.
Да възможно е, но се отбих до мола и се прибрах в стз, не съм стояла там. За това и се чудя.

# 212
  • Чукарландия
Ще си имам Кокорикооо! Blush
Както и старата версия на Womanity eau pour Elles!
Щастлива съм днес!

Моля те, сподели, откъде се сдоби със старата версия на Womanity eau pour Elles? 🤗

# 213
  • София
Emerald. - Habibi e страхотен и благородно ти завиждам. Smiley
При мен той вади страхотен микс от сочен плод и секси ром-ванилия. Бих казал, че донякъде ми е по-близо до Мансера Коко-Ванил, отколкото до Рози Ванилия, но напълно те разбирам в симпатията ти към Habibi. При мен е секси разкош, идеален при липса на настроение и желание за нещо по-закачливо, живително, заредено с парти младежко звучене.
Из другите парфюми на Arabian's Secret също могат да се намерят невероятни съкровища. Hands Ok Hand Ако не си опитвала, горещо ти препоръчвам Summer Vetiver - започва изключително свежо, лятно, но постепенно изкусителна сладост и мека плътност набират сила и общото усещане напомня стила на Hermessence Vetiver Tonka.

# 214
Emerald. - Habibi e страхотен и благородно ти завиждам. Smiley
При мен той вади страхотен микс от сочен плод и секси ром-ванилия. Бих казал, че донякъде ми е по-близо до Мансера Коко-Ванил, отколкото до Рози Ванилия, но напълно те разбирам в симпатията ти към Habibi. При мен е секси разкош, идеален при липса на настроение и желание за нещо по-закачливо, живително, заредено с парти младежко звучене.
Из другите парфюми на Arabian's Secret също могат да се намерят невероятни съкровища. Hands Ok Hand Ако не си опитвала, горещо ти препоръчвам Summer Vetiver - започва изключително свежо, лятно, но постепенно изкусителна сладост и мека плътност набират сила и общото усещане напомня стила на Hermessence Vetiver Tonka.

Хмм, да, много добре го описа, чак не знам как ви идват толкова добри сравнения. Grinning 
Този, който предлагаш, си го спомням май, но не го пробвах, защото видя ли ветивер, го изключвам веднага - не ми понася много. Но пък всеки парфюм си е индивидуален и щом сега ми е препоръчано, ще го погледна и него. Благодаря ти!

# 215
  • Варна
Ще си имам Кокорикооо! Blush
Както и старата версия на Womanity eau pour Elles!
Щастлива съм днес!

Моля те, сподели, откъде се сдоби със старата версия на Womanity eau pour Elles? 🤗
BbeLLa, наскоро коментираният сайт в другата тема starcorp.bg
Влез в темата, сайта ми прати снимки.

# 216
Някой някъде пробвал ли е тази розова мацка
https://www.fragrantica.com/perfume/Jean-Paul-Gaultier/Classique … Pin-Up-58769.html

# 217

Не, но много ме изкушава. Обаче май няма 50, само стотица 🤔

# 218
Днес леко се пръснах с оставащите ми няколко капки от мострата Le beau parfum. Сега като е по-хладно, повече прилича на парфюма, който помня от зимата. И още нещо. Като пробвах Wild Python, не можах да се сетя на кой друг много ми прилича. Ами, на Le beau, поне в първите минути. После в Питона усещам основно бергамот и не ми допада чак толкова.

# 219
https://www.fragrantica.com/perfume/Nasomatto/Narcotic-Venus-4292.html

Какво ви е мнението за този парфюм и за парфюмите на Насомато? Кой от тях най-много ви харесва?
Гледам го в Нотино и се чудя, дали широко да затворя очи и да го купя?

# 220
Това е единственото Насомато, което харесвам. Много, много, много тубероза, но ми харесва - седи класно и стилно. Обаче трайността при мен е около 30-40мин...

# 221
  • София

Какво ви е мнението за този парфюм и за парфюмите на Насомато? Кой от тях най-много ви харесва?
Moите експерименти тип "широко затворени очи" рядко свършват добре, така че обикновено не съветвам никого да купува насляпо каквото и да е. Grinning Но аз самата от време на време все още гърмя насляпо въпреки печалната си статистическа успеваемост и ми е ясно, че тук сме се събрали все такива "експериментатори", директно може да се прекръстим на "Клуб емпирик". Grinning
Narcotic Venus е сладка, омайна тубероза, дъвкова някак; при мен не стоеше индолна въпреки жасмина в композицията. Ярък парфюм е, но се носи фино и ако човек харесва белоцветни композиции, вероятността да хареса и тази тубероза е голяма. Аз се опитах да я нося, защото много ми харесваше как красиво се излъчва от приятелка, но на мен не ми понесе, не съм дорасла за чисто белоцветни композиции все още. При мен трайността беше средна по-скоро, не е краткотрайна, но това е субективно винаги.
Моите любимци от марката са други - за Baraonda писахме преди няколко страници; вторият ми любимец е Nudiflorum, но той е по-рисков, по наблюдения е по-труден за харесване - кожа, суха и горчива + абстрактен белоцветен елемент, който при мен бързо се стопява и остава да доминира кожата, пресъздадена от един химикал, който усещам и в Rose & Cuir F. Malle - Isobutyl Quinoline - много е специфичен и няма как да се сбърка. За мен този тип "кожа" винаги мирише и на ядки, мислех, че си въобразявам, но намерих преди малко една стара статия във Фрагрантика и се споменава същото, ядки, ура! Grinning - https://www.fragrantica.com/news/Isobutyl-Quinoline-From-Coty-Ch … ther-16-9248.html

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 15:15 от Klodilia

# 222
Много интересен пост, Klodilia. На материал за това вещество попаднах преди време и с присъствието му в Рози и кожа си обясних защо този парфюм ми напомня на винтидж Кабошар, където също го има. На мен ми напомня по - скоро на нещо катранено - мъхово, ядки не усещам, а бих искала.
Днес смело се напръсках с новополучената си Берберанца.
Много жизнерадостен и приятен за мен, кара ме да се усмихвам.
Ако Parfait de roses е това:
:
то Берберанца е това за мен:
Ориенталско празненство, смях и екзотични десерти.

# 223

Познавам само Black Afgano, много интересен аромат, харесва ми доста и бих го придобила. Трудно може да се сбърка с друг! Почти съм скочила на Baraonda, тия дни го обсъждахме и мисля, че ще е подходящ за подарък....

# 224
  • София
Silver pearl, катран не долавям, но относно мъховото усещане - разбирам какво визираш, тази интерпретация на тема "кожа" така я усещам аз - горчива, суха, билково-тревиста и ядкова. Simple Smile
Разкошна визуализация на двете рози на Ланком. Heart Eyes Берберанца и за мен е по-веселата роза, с десертен нрав. Честита красота! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт