Парфюмни размисли и страсти - 248

• 53 892
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Скрит текст:
Densi, разкажи за Mirach, много ласкави коментари има във фрагрантика. Ти откъде я купи?
Mirach е само за много големите почитатели на уд. Сложен, супер добре направен, с много нероли, което го освежава/изключително рядко се среща уд с толкова много нероли/, има си и шафран и много амбър, но уд е основната съставка. Унисекс и стои супер добре и на двата пола, като мисля, че ще дойде по-мъжки на повечето хора. На мен ми е добре. Абсурд е да се поръчва насляпо, въпреки наистина възторжените отзиви. Аз го носих над 4-5 пъти хубаво от проба, преди да се реша на покупка. Труден уд си е. Не е за всеки ден, вечерен парфюм за по-специални събития. Казват, че има нотка на пясък в него, но аз не знам как мирише пясъка и не мога да потвърдя или отрека такова нещо. Удът е тръпчив и не бакелитен, не изгорял, те са всъщност посочени няколко вида уд. За мен янма никаква прилика с Venenum Kiss Ex Nihilo. Изключително силен и траен. Екстракт е и не позволява повече от две пръсвания при мен.
Аз го поръчах на прилична цена, но беше само един.
Защо не казвате от къде? Толкова ли е дълбока тайната, може да пуснат отново...

Не е тайна.. Просто отговорът на въпроса "откъде" обикновено се крие в другата тема Wink https://www.bg-mamma.com/?topic=1243589.555

# 586
Пробвах Wild Python Mancera. Благодаря сърдечно на парфюмната фея, която ми изпрати щедра отливка за проби. Purple Heart
От първото пръсване си личи, че този парфюм е на Мансера. Няма как да се сгреши, носи си изцяло ДНК на марката. Много е хубав. Бели спокойни цветя с много праскова и мукс. Парфюмът не е секси, не е весел, не е шумен, а е просто женствен, разлива се по кожата и се носи приятно постоянно. Отлична трайност, интензитет, излъчване и шлейф. За мен няма абсолютно нищо ретро в този парфюм. Не е като новите белоцветни парфюми от типа на Армани, защото те са искрящи с добавки, а този е спокоен. Прасковите са същите като в моята нова любов от марката Vanille Exclusif и като цяло в един момент за около половин час на кожата парфюмът леко се доближава до него. После обаче си отива в изцяло белоцветна посока. Туберозата се усеща много добре и за мен е прекрасна. Ако обаче не сте големи нейни фенове и въобще на сластни бели цветя, този парфюм въобще не е за вас. Кремообразна сладка тубероза с османтус и жасмин.  За насляпо не става според мен въобще, трябват си проби и то в различно време.
Името на парфюма отговаря абсолютно точно на сока вътре. Увива се плавно като питон и не пуска дълги часове. Ако обичате ще ви е интересно, ако ли не ви удуши бавно и сигурно. Бял, дълъг и дебел питон. Интересен и провокативен, но и леко страшен.
При мен не е плажен, нито лосионен, а елегантен. Приспособим към време, става и през деня, и през нощта. Интересно ми е как ще се развие в студено време, но смятам, че няма да е толкова добре. Аз харесвам бели цветя в топло.

# 587
densi,
може ли да те помоля да определиш Tabit на Tiziana - по-скоро дамски или повече мъжки аромат? Какво е твоето усещане?
Става ли за поръчка насляпо?
Имах Gold Rose Oud, но не се харесахме с него.
Сега се радвам на Andromeda, но искам поне още един парфюм на Tiziana Terenzi.
/Напоследък съм в неконтролируема парфюмна лудост/

И още един въпрос - към притежателките на Ambree- Narciso Rodriquez.
Момичета, колко е траен този парфюм при вас?
Получих го вчера от Parfimo, пръсках разточително и ...нищо.
Отчайваща трайност при мен - около половин час... Иначе хубав аромат, но очаквах повече..

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 12:35 от NN_80

# 588
  • Бургас
Ambree е много траен при мен на кожа като всяко нещо, което разбира се не харесвам.Отровен и непоносим е за мен.Пробвах благодарение на съфорумка за което благодаря Елиън Мираж и там гредата е жестока и добре, че не го чукнах слепешката.За мен този парфюм е крайно разочароващ, по нищо не прилича на Елиън, този е съвсем друг парфюм, дори се чудя защо не е самостоятелен такъв.На кожата ми е микс от ненавиждания от мен Chloe Love, който обаче е доста по- фин.Мираж бих го определила като недодялано и грубо копие на Love с препратки към Нарцисо Ambree.Вади супер трайност върху мен, но не е изобщо мой аромат, препоръчвам задължителен тест.

# 589
densi,
може ли да те помоля да определиш Tabit на Tiziana - по-скоро дамски или повече мъжки аромат? Какво е твоето усещане?
Чисто дамски е за мен. Не става въобще за насляпо, това е скъп парфюм за такива рискове. Лудост, не лудост, не е хубаво за се хвърлят пари на вятъра. Табит е зимната Андромеда за мен. Има доста прилики, но е по-плътен, много сладък и по-гъст парфюм. Сложили са доста захарен памук и се усеща много добре. За мен е уникален, но има хора, които не го харесаха като го показвам. Много силен, не търпи много пръскания и има много сериозна трайност. Той, както и другите парфюми на Тициана са парфюмни екстракти и са много мощни.

# 590
densi,
Чисто дамски е за мен. Не става въобще за насляпо, това е скъп парфюм за такива рискове. Лудост, не лудост, не е хубаво за се хвърлят пари на вятъра. Табит е зимната Андромеда за мен. Има доста прилики, но е по-плътен, много сладък и по-гъст парфюм. Сложили са доста захарен памук и се усеща много добре. За мен е уникален, но има хора, които не го харесаха като го показвам. Много силен, не търпи много пръскания и има много сериозна трайност. Той, както и другите парфюми на Тициана са парфюмни екстракти и са много мощни.

Много благодаря за отговора!

# 591
Какво точно търсиш като нотки и съчетания, да те насоча, ако мога в Тициана? Аз разучавам марката супер подробно от месеци /повече от половин година/ и познавам всички представени в България техни парфюми.

# 592
И още един въпрос - към притежателките на Ambree- Narciso Rodriquez.
Момичета, колко е траен този парфюм при вас?
Получих го вчера от Parfimo, пръсках разточително и ...нищо.
Отчайваща трайност при мен - около половин час... Иначе хубав аромат, но очаквах повече..

Същата работа е и при мен. Допуснах грешка да не го тествам на себе си, а само на блотер... Първите 20-тина минутки го усещам около себе си, а в следващите два часа е едва доловим и накрая тотално изчезва. Confused

# 593
Какво точно търсиш като нотки и съчетания, да те насоча, ако мога в Тициана? Аз разучавам марката супер подробно от месеци /повече от половин година/ и познавам всички представени в България техни парфюми.

Хич ме няма в описанията на ароматите...
Харесвам пудра, ванилия, , жасмин, кехлибар....

# 594
Ambree при мен е с час-два трайност, после изчезва. И като аромат ми е една какафония... Голяма грешка направих и аз, имах огромни очаквания за него. Simple Smile

# 595
  • Виена
С Тiziana Terenzi се сблъска на едно летище, на което ми се наложи няколко пъти да повися два-три часа. И всеки път след първия се връщах да душа един конкретен аромат, не за друго, а защото ми напомняше удивително миризмата на кварталната аптека в средата на 80 години. Там работеше приятелка на мама, продава а понякога забавни неща като детски шампоан, и винаги миришеше точно като Spifito fiorentino. 200 Евро за пътуване към детството може би си струва, но миризмата е точно аптекарска

# 596
Spifito fiorentino е по- сурово копие на Бакара. Най- близкото копие, което съществува, но с добавени много пушеци, горели гуми и малко бензин. Трае цяла седмица. За мен той е чудовище, във всякакъв смисъл. Не знам къде и кога да го сложа с половин пръс. Държа блотер напръскан с него на работното си място, за мотивация.

# 597
И аз да се изкажа за Амбрето......и при мен като при Брайт трайността е цял ден, но за разлика от нея, на мен ми доставя огромно удоволствие.Много ми харесва този парфюм. Тази година Нарцисо ме нокаутира и с двете си нови предложения/Амбрето и Флорала/, започвам настървено да следя всички негови предложения.
По отношение на Тициана и по-конкретно Андромеда, много я харесах, но и много бързо ми омръзна, случи се с нея така, че парфюма носеше мен, а не аз него.Влизам в градината на ресторант и в един момент всички започват да душат във въздуха и да се питат кой с какво се е напръскал и накрая носовете стигат до мен....хахахаха....чудовище в невинен бял флакон.

# 598
  • София
Момичета, вероятно е обсъждано, така че се извинявам, ако повтарям нечие питане - къде, освен във Висша Козметика се намират за проба парфюмите на Tiziana Terenzi? Конкретно търся Lillipur?

# 599
  • София
В бутика отсреща, на 10 метра, пак на "Съборна" - Atelier 84. Simple Smile Tам всъщност е огромна част от линията на Теренци, във Висша Козметика са съвсем малко нещата.
Между другото, Eelishka, няма Хабанита в магазина на Нотино в Парадайз, през уикенда имах ходене и проверих. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт