КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 178
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добро утро от слънчева София.
Coffee Donut 
Чая не го намерих в емотиконите, толкова от мене за сутрешното кафе.
Нищо интересно при нас.
Янке, как мина мача на Криско?
Я да ви питам - ще си купувате ли предварително някакви лекарства против настинка или грип?
И ако да - какви.
Противогрипна ваксина явно няма да мога да си купя, дефицитна била. 
У нас има останали блистери на ефизол и вит. Ц.

# 541
Добро утро, мили дами!
Тази сутрин станах още към 7 - човек бързо се наспива в своето легло. Сега съм с кафето и колко много съжалявам че не мога да ви почерпя дори виртуално.
Дидия коя от двете девойки пострада? Която и да е дано се оправи бързо!
                  Добро утро!
                  Янче,Неда е с разтегнати връзки на крака.Като се обади изпаднахме в ужас да не би отново да си е счупила крачето.За щастие се разминахме с гипса.За сега 15 дни без активно натоварване на крака и със специален чорап за да държи крака обездвижен и стегнат.От утре мислим да я пращаме на у-ще,но баща и или дядо и ще я карат с колата.Няма как да стане с ГТ.
                  Лек ден,че задачки ме чакат и трябва да си допия кафенцето по-бързичко.

# 542
Добро утро!
И при нас е слънчево, днес няма да вземам другата внучка. Вчера се постарах да им организирам приятни емоции, преди да се приберем малките се сбиха в колата. Досега се караха, но не се бяха били.Та сега са сърдити и днес няма да са заедно.
Диди, да минава бързо. Добре, че не е счупено крачето.
Айша, ние сложихме ваксина и всеки ден пием по една капка витамин Д. Само аз си пия и по една лъжичка от бъза.
Иначе ММ е хипохондрик и е накупил, отивам да видя.Значи ампули  витамин Ц, аналгин- хинин, терафлу, за температура, за смучени за гърло.....
Отивам да си правя второ кафе ( безкофеиново ), а и на внучката й стана скучно и нещо недоволства.
Дени, пиши как сте?
Приятен ден!

# 543
Добър ден девойки!
Да  се похваля , направих основното чистене.
Всички прозорци и пердета  са изчистени и изпрани . забърсах цялата къща ,застелих си и сега ми е уютно и чисто.
Мотая се още ,но ще стана  да направя нещо за обяд.
Децата са у нас и мисля се още какво да е  , в тавата или тенджерата?
Айша ,имам си още от пролетните витамини Д, Селен и С , но още не сме започнали да пием.
Мисля ,че цяло лято добре се заредихме с витамин Д.
Направила съм мед ,лимон и джинджифил . Също сироп от черен бъз съм направила.
Сина други ден ще ни донесе ваксини ,които ни е купил ,та ще отидем при ЛЛ да ни ги сложи.
Хубав ден на всички ви !
Прегръдки !

# 544
Добър ден !

Слънчев,на прохладен,а сутринта доста студен при нас.

Роска,неуморна си😍

И на мен ми предстоят тези дейности,но преди това латекс в две стаи и блажна боя за няколко врати.
Майсторът е налице.
Аз 😉😊
Ако не ме домързи може да сменя и  тапети в коЛидора,но едва ли.

Днес рано,рано изпрах и прострях.
Дано изсъхнат,че ат вчерашното пране ивам намятано на сушоара.
Не съхне вече бързо прането .
Яденето ми е във фурната.Напазарувах и сега вече чакам сестра ми да дойде и да отиваме да си вземем поръчаната лютеница.
Има цех,където я приготвят ,отиваш с кофите и парите .После в бурканчета.
Много е сполучлива
.С печени чушки.Вкус - домашен.
Миналата година я пробвахме и се хареса от домашните.
Записахме се още август и сега ни се обадиха да отиваме.
Та с такива дейности се занимавам днес.

В събота изчистих градината,т.е натоварих две ремаркета на троктора с треви и културни растения.
Яко се разкърших ,но съм доволна от резултата.

Сега вече чакаме набора с тракторчето да изоре.
Любимия ме период,когато градината е празна😁😁

Лек и спокоен ден за всички ни.😍😍

# 545
Габче, много работа си свършила, че и лютеница ще заваряш.
Мои съседи наскро ходиха до старазагорско село и  купиха в кофи лютеница. Опитах я и беше много вкусна.
Голямата щерка на мен ми носи от фирмата, в която работи. Поръчала съм си 50 бурканчета. Миналата година бях поръчала пак толкова и ми останаха  няколко. ММ я обича, особено с риба и скара.
Днес чавето спа до 9.30ч. , докато се събуди пущах прахосмукачката. Замих подове и не ми се излизаше.
Простирах пране. Моята тераса е южна и е остъклена. Сега както е напекло до няколко часа всичко е изсъхнало.  Днес внучката не иска да си почива и след малко ще отиваме на детска площадка. После ще вземем и другото чаве  ( те още са си сърдити) и ще ги водя на детски кът. Да скачат и им мине сърдитото.
Хубав ден на всички !

# 546
Креми, коя марка е лютеницата от фирмата на щерка ти?  Аз съм купила от различни марки по 2-3 бурканчета. У нас аз и единият ми син сме любители на лютеница и бих си купила още.

# 547
Привееет!

Щях да пиша добро утра,но то вече добър ден е!

Много студенко беше тази сутрин.
Снощи като гледах разни прогнози и като разбрах какви температури дават плюх ки на ръцете и покрих всички китки.Тънки чаршафи,покривки и накрая с вестници.
Това с вестниците го пракгикуваме от няколко години.Просто върху цветето мятам два листа от вестника.
Събрах ги сутринта и намятах да поизсъхнат.Вестниците изхвърлих.

Снощи сложихме люгеницата в бурканчета и ги заварих.
Прибрах ги в кофите и сега си чакат реда да ги сложа в килера.

Креми, твоите познати от Хрищени ли взеха лютеницата?
Ние от там я сготвихме😁
Купих си и 6 компотени буркана кьополу,маринован патладжан за проба.

Кремчи,сдобриха ли се принцесите?

Днес мама ше готви.
Селска манджица -празена каша.
Вчера купих 5 праза за нея.
Ммм.

Грети, имаш ли ученици ?
Дано,че да си имаш занимание.

Трябва да се преоблека и да ходя на магазина за хляб,че е на приключване ,а и разни нещица още да накупя.

Лек и спокоен ден за всички ни!

Далията в моменга е обърната от цвят.Много и се радвам😍

# 548
Гъбче, благодаря, че питаш. Имам  7 деца, които идват по график и следобедите  съм учителка, а сутрините - пенсионерка.  Освен тях и моят петокласник наглеждам и помагам при нужда.  Само в неделя почивам..  Това мен  ме устройва, но никак не  е добре за учениците и родителите.  Системата на образование и сложността на материала налагат частни уроци.  От 1 клас започват. Това никога не е било.

# 549
  • Кубрат/ Пишурка
От събота следобед съм си вкъщи.
Айша, пътят Русе - Кубрат е в ремонт ( най - после) и Галена реши да мине по заобиколен път. Та мина през Сливо поле и улучихме началото на мача. Само през първото полувреме биха с 8 на 0. Тръгнахме си, а те са били с 16 на 0.Горките деца от селото! Ама те бяха по-малки. Криско вкара 2 гола в първото полувреме, а после - още 3. Та така.

# 550
  • София
Янке, браво  на Криско. А дано да го гледаме по световните стадиони.
КАГ, странно ми е частни уроци за доучване от малките класове.
И моите племенници са 1 и 4 кл. Водят ги на английски, китайски, плуване. За сега се справят с уч. материал. Родителите не помагат с нищо освен с развозването.

# 551
Добро утро.
Изпих кафето,  хапнах си сладкишчето, време ми е да се измъквам от завивките, но първо да ви ,,видя''.
Четох на две-на три тези дни помежду другото от телефона, но не си е като да прочетеш всичко наведнъж и да отговориш...

Прочетох за пътешествията на Янчето, за внучките-принцески на Кремчето, за трудовите дейности на Гъбка, за учениците на КАГ, за злополуката на внучката на Дидиа, за домашните занимания на Айша...  

Аз си живея ,,като пеперуда в розова мъгла'',  цитат от преди много години от Шоуто на Слави. Мотам се в къщи - готвене, чистене, пране, подреждане и когато мнооого ми се преработи се мотна за малко и по двора, ама хич не съм се преработила, да знаете Simple Smile.
Ако ви кажа, че нито дата  нито ден е от значение - почти нирвана Simple Smile.
Ако не пиша, е защото ден с ден са ми толкова еднакви, а пък учудващо бързо минават - все има с какво да ги запълня...

Оставам ви, със здраве.
Пазете се в това променливо есенно време и ако ви в възможно, си създавайте приятни емоции.

п.п. http://www.citat.bg/5586

Има и такива мъже, има и такива жени Simple Smile 
Дай Боже, всеки му.

Последна редакция: ср, 21 окт 2020, 08:43 от Важна клечка

# 552

Студено утро, но топъл ден. Не е лошо като за почти ноември.
Преди, по това време вече го брояхме за зима, като че ли. Имам една снимка от ученическите години с приятелка - на 6 октомври е валял сняг.
Гъбче, сподели за празената каша. Стана ми интересно.
У нас продължават ремонтите, но тоя път отвън. Какво се намисли ММ, та да се намира на работа - пребоядисва къщата. Уж само улуци да смени. Избирах цвят по каталог и уж беше шоколадов, на стената ми червенее и не ми харесва, но каквото - такова.
Скрит текст:
Хубав ден ви желая на всички!

# 553
  • София
Тану, ами то си е шоколадов цвета само, че натурален шоколад.
Добро утро !!!

# 554
Добро утроо!
Клечице,Тану,Хули 😍😍

Аз още се помотавам с кафето,но ще ставам да я захващам за днес.
Май днес ще съм фирма Василка😁

Тану, проста селска манджица😊
Като за двама човека примерно де- 4-5 праза нарязани по дължина на четири или повече.Зависи от дебелината на праза и после на 2-3 см се задушават в олио и малко вода .Като остане на мазнина се слага червен пипер,налива се вода и се оставя да се досвари.После се прави застройка с препечено брашно,ако няма става и с непечено😉 и се слага до сгъстяване.
Слага се и малко оцет.Сгъстяваш до желана гъстота.Ние си я правим гъстичка.Нали все пак е каша.
Порэсваш със сух гьозум-джоджен.
Аз си слагам в чинията още оцет и черен пипер.
Дълго обяснение за просто ядене😁😁

На мен цветът ми харесва.

Днес съм решила мусака да готвя.
Много рядко правя,че либето не я долюбва,но ползвам правото на готвача.😊

Яне,друго си е у дома,нали?😍

Приятен и спокоен ден за всички ни.😍😍

Общи условия

Активация на акаунт