КГБ = Клуб на Готините Баби - 202.

• 54 171
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Привет и от мен!
Клечи, много приятно стихотворение. ..
Тану, цвета не е лош, ама доста работа си е за мъжа ти.
Закусвайки с внучката си отбелязахме задачите за днес.На зел. пазар за селски яйца,  да ми се сложи антифриз в колата и после разходка.
Преди да излезем взех торбата за смет да я изхвърля. Тръгнах по стаите да търся, ако има и други неща за боклука.Гледам до компа на моя мъж едно почти празно пласмасово шише от мин. вода.Взех го да го изхвърля и реших да изпия водата. Гълтам, че бързам и усещам, че е ракия. От най- силната, използваме я за дезинфектант.
Имам чувството, че ме "удари в петите". Сега се чудя дали нямам концентрат в кръвта. Затова ще отложим задачките. Още да напече и излизаме пИша на разходка.
Лек и спокоен ден!

# 556
  • Кубрат/ Пишурка
Тану, друго си е!
Ха добър ден! И при мен е едно и също и пиша, за да не ме забравите. И аз днес си направих обяд много лесно : гъбки от кутия и доста лук - запържени и овкусени. Беше много вкусно!
Клечке, има такива мъже, ама май само в мечтите...

# 557
  • София
Тану, сам ли ще го прави ТМ? Много работа ми се вижда.
Пл. са 4 души и се занимават с това. Ама той - общ работник, мъкне кофи до скелето. Нагоре не се качва, прави се че работи.
Кремче, докато четох за бутилката вече подозирах какво има вътре. Децата  сдобриха ли се?
И празена, и гъбена манджа искам. Ама няма - Скъпия е планирал дробчета за днес и утре.
Какви мъже има - ми каквито си ги направим от началото, такива ще ги търпим или няма. От дядо ми знам - мъж и куче, както го научиш. Но от третия път ми се получи.
Някой чувал ли се е с Фло? Май няма  време от двете ученички.

# 558
Да ви поднеса кафенце.

# 559

Мерси за кафето, от мен нещо пъстричко и сезонно...
Хубав ден!

# 560
А от мен много усмивки Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile  и пожелания да ви е хубав денят.
Ако не са студените утрини и хладните вечери, денят в разкошен Simple Smile.  Да му се насладим и го изживеем  пълноценно.
Много здраве ви пожелавам, бъдете живи и здрави!

# 561
Още сме по пижами.За обяд имаме ядене, още малко да се стопли и ще излизаме.
Внучката ще си отива в неделя. Вече и двете говорим, че ще си липсваме. Иска да идва пак след четири седмици.Ама както върви с този Ковид, може и да го отложим.Страхувам се, че наскоро почина позната лекарка ,само след няколко дни със симптоми. Вероятно ще ограничим общуването и с другите ми внучки. Лошото е, че края не му се вижда.
Яжка, пиши как сте ?
Малките още в понеделник се сдобриха.Заведох ги на детски кът, след като взехме малката внучка от ДГ.Още като се видяха се гушнаха и заскачаха с хванати ръчички.
Приятен ден!

# 562
Кремиии, радвам ти се много, когато ни споделяш за внучките ти и тъгувам за моите. Имам три внучки и всеки момент ще ми се роди четвърта, ама по стечение на обстоятвлствата много малко съм общувала с всички на куп. Жалко и за мен, и за тях, но ... такъв е живота... Все повече осъзнавам, че не изживях живота си до тук по най- правилния начин, но така е било писано да стане...
Гушкам ви!
И ви се радвам на бабите с внученца.

# 563
  • София
Привет от мен!
  Дълго не съм писала и първо да честитя на тези,които са имали поводи.Здраве и щастие за всички и злото да ги подминава!
  Кремче,добре сме.Мина короната,справихме се.Само Софи,Коце и аз я изкарахме.Децата и сватовете за сега не са се разболели.В техния град положението е наистина сериозно.Според дъщеря ми вината е на връщащи се от чужбина и правещи големи сватби през август.От тогава започна разпространението и първо в най-голямата фирма,където те работят .Аз изкарах вируса супер леко и си мисля,че причината е Вит Д.,който пия почти 1г без прекъсване за друг проблем/3000 IU. дневно/.Днес чух,че го препоръчват за предпазване от вируса.
  Намерих интересен коментар за прогнозата за времето,на някого може да му е любопитно:
Скрит текст:
С или без далечната дълга ръка на Ниня, продължава уралският блокинг с леки местения на приземния гребен, но основно в тая област.
Както писах преди седмица във връзка с констатацията за относителна трайност на меридионалните вълни, към момента тези очаквания се потвърждават.
Гребен към Гренландия или Нюфаундленд-Лабрадор, по източната му периферия в Атлантика се спуска влажен и студен въздух, който в момента захранва "бъбрека", който носи ураганни ветрове в Алпите и най-сетне слага край на проточилия се поднормен период за Западна Европа. Удължената циклонална област е буквално легнала по западните брегове на континента и е дълга от източно от Азорите до северните части на Скандинавия. Между нея и блокиращите проявления на Уралския гребен ще се затопля, вкл/ и у нас в следващите дни. Фактически леката осцилация на запад на последния избутва малко на запад долината, притисната и от западноатлантическия гребен, затова и последната е такава тясна и дълга. Амплитудата на Джета е голяма, но дължината на вълните - относително малка.
После от началото на другата седмица - циклонален апендикс от главната долина ще овладее и Балканите, при това в относително топла ВМ. Резултат - доста по-високи минимуми, нормални максимуми и валежи в някои дни. Гледам, че моделите все още нямат яснота за траекторията на циклоните през/около страната, затова и може само най-общо да се прогнозират повече облаци и наличие на валежи, за разлика от сухото време до тази неделя.
Между другото, теоретично са възможни тук-там и неголеми зони с интензивни извалявания, заради динамиката и във височина, вкл. на 500 хПа - все някъде ще се получи много "сочно" засрещане на потоци, макар отсега да е рано да се посочи къде точно.
Другото, което следва от подобен патърн е и запазването на 3.5-градусовата аномалия за месеца дотук без съществена редукция - високи минимуми, високи максове до неделя, после - нормални. Край на сланите, но и край на спокойното време от края на тази седмица нататък.

Остава да видим доколко моделът на циркулация ще се задържи и ноември.
    Желая ви хубав и топъл ден!

# 564
  • София
Яжке, добре че си минала Короната, отчела си се. Ама защо поне не се разписва тук и Там? То по нета не е заразно. Прогнозата е добра, се ще се сбъдне нещо.
Клечи, защо да не си си изживяла живота правилно?  И кой определя кое за кого е правилно? Ами напр.  преди много години  ти си излязла от дома, отишла си да учиш в града, създала си семейство. Нали не си била постоянно при майка си? Тя  също не си  е виждала често  внуците, предполагам.
При нас - родителите на майка ми живееха с нас. Но нямаше как да е иначе - Народната власт им беше отнела всичко - национализация. Те ме гледаха, бяха до мене колкото можеха. А другите баба и дядо си живееха на село. Баща ми излязал от селото  след 4ти клас,  стигнал до София. Виждаха си внучката най-много 2 пъти годишно.
Това е живота, децата имат свой живот, отделно са. Когато може се радваме един на друг. През останалото време - има Месинджър,  Телеграм и подобни. А ако ги нямаше и чакахме писмо по пощата ...

# 565
Днес след Яжка бях писала, но сега виждам ,че моят пост го няма!!!! Защо ли????
Хайде утре пак ще се повторя.
Сега съм в леглото и заспивам.
Лека и спокойна нощ на всички момичета!

# 566
  • Варна
Привет!  Hands Wave  Nerd

Клечи, сладкиша "Дамски каприз" стана чуден, сполучлив и доста-доста сладък. ДС много го хареса и си хапва с апетит.
Благодаря за идеята и рецептата!  Kissing Heart

Днес, т.е. вчера, беше четвъртък и от 10.00 часа си проведохме нашата пенсионерска сбирка "с маски", в едно барче на цетъра на квартала ни.
Видяхме се, поприказвахме си, пооплюхме КОВИД-19, правителството, пенсиите, международното положение, почерпихме се..... и към 12.00 часа си тръгнахме за в къщи, за да не пропуснем обяда и сериалите. Скоро не се очаква да ни отворят Пенсионерските клубове и се събираме веднъж седмично за по два-три часа по заведения в квартала ни за да не умрем от скука. Някои дами наистина са самотни, между четири стени- коя вдовица, коя разведена, деца и внуци в чужбина.....
След срещичката отидох до БИЛЛА, малко напазарих и после у дома пред телевизора, на леглото, на масата..... и така ми мина деня.
ДС още се бутка с ремонта, дето си го измисли, лятото дрема-дрема, сега кърти, чука-трака, за да работи спира ту ток, ту вода..... да не си край него!  Misc Gun
Днес от след обяд ми е едно никакво, като разбрах за падналия камион от Аспаруховия мост. Много си го харесвам квартала, ама по този мост винаги минавам със свито сърце! Не обичам височините и високите скорости, особено като се изпреварват на моста!!!
Язък за шофьора, язък и за моста, ама моста ще го оправят, а човека..... Трагедия!

Намерих едно старо мое творение и малко го префасонирах:

ЧЕСТИТ  ТРИНАЙСТИ  РОЖДЕН ДЕН на КГБ-то!
Да сме живи, здрави и задружни,
да се търсим, и да сме си нужни,
да пишем, да се умножаваме,
да се обичаме и уважаваме!
Пишете с мерак, не му мислете
споделяйте, не се бавете,
вижте годините как бързо минават,
а верните приятели до живот остават!
Да си пожелаем на нас и КГБ-то дълголетие!
На многая лета!
Наздраве, кагебейки!  Champagne

Танита                           23.10.2020 г.

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 03:32 от tanitatania

# 567
Добро утро момичета! Снощи сънувах, че получих колет от КГБ - отворих го и помня част от съдържанието- пакет брашно, бонбони, уиски и др- гладна кокошка- просо сънува. Сигурно е за годишнината на форума . Да ни бъде в годините напред! Танита хубаво го е написала- поздрави за всички!

# 568
Добро утрооо!
И днес има слънце, нов ден- нов късмет,  обадете се да кажете какви планове имате за днес.

Дидимити, ти изби рибата Wink с този колет Simple Smile Wink .  
Сънищата понякога са такава компилация от факти и измислици, та да се чуди човек как са се навързали в такова съчетание ....

Танитка, тъй, тъй,  трябва ДС- тата да си ги поглезваме, а покрай тях и нас си с вкусотийки.
Моят ДС с кафето сутрин винаги хапва по нещо сладичко, та гледам да има.  Трудното е аз себе си да огранича, че ми е слаб ангела и трудно издържам на изкушението Simple Smile.
Стихотворението е трепач, но ти си го знаеш.
Дойде ли време да кажем - Честит рожден ден, КГБ!
Още много години да ни има и да се срещаме на живо и виртуално, колкото и да сме, където и да е.
Кой когато има нужда и желание.

Айша,  що си ми толкова далече, така ми се ходи по софийските есенни улици...

Луска, пиши.
От теб винаги струи оптимизъм и приятно настроение.

Яжка, разкажи нещо интерсно, ако няма к"во за Алекс ни разкажи - толкова интересно с чувство за хумор разказваш...

Последна редакция: пт, 23 окт 2020, 08:54 от Важна клечка

# 569

Честит празник на КГБ!

Общи условия

Активация на акаунт