Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 571
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Момичета, къде мога да видя списък или статия със забранените храни по време на кърмене. Единствено се сещам, че не се ядат фъстъци newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: сб, 09 сеп 2006, 20:51 от Eliona

# 181
Скоро пусках такава тема в Кърмене и получих много изчерпателни отговори, провери.
  Ние снощи спахме много добре и коликите ни оставиха за малко на спокойствие, спахме от 1 до 5 часа сутринта. Притесняват ме малки пъпчици с бели връхчета, които  ни излязоха към седмия ден по бузките, педито каза , че това е бебешко акне и, на хормонална основа и не се маже с нищо, но те се разпространяват , излязоха няколко и по брадичката. Sad  Чувалили сте за бебешко акне и имате ли информация по въпроса Thinking

# 182
И Вики има от 1 седмица такива пъпчици - първо се появиха по брадичката, а след няколко дни и по двете бузки. Аз разбира се веднага звъня на педито, а той - "...нормално-бебешко акне, ще отшуми". В една книга прочетох, че наистина не се мажат с нищо, а сами се махат след месец, два - като прочетох времето и  #Crazy #Crazy #Crazy.

velmar, благодаря ти за инфо-то.

Ние днес бяхме на повече от 3-часова разходка в Южния парк и откакто сме се върнали в 2 часа Вики въобще не иска да заспи - само се криви, плаче, повръща. Само да не е от дългата разходка на която го подложихме. Уф, не случи това дете на родители hahaha hahaha
Хайде чао, че пак надава вой

# 183
Здравейте мамчета,
Аз най- на края успях да намеря начин да се докопам до компа Simple Smile
Дари също има такива пъпчиципо личицето, 2-3 на брадичката, но ги има още от родилния дом.
Някой да знае някакви трикове за увеличаване на кърмата? Педито ми каза да ям редовно и да се наливам с течности (за мен редовно е веднъж, максимум два пъти на ден, ако ям по повече и ми става лошо). купих си чая за кърмачки на Хип, и като изключим приятния вкус май няма особен ефект в/у количеството ми кърма. Изцеждам на хранене по около 60мл от всякъ гърда. Добре че на Дари дажбата и на хранене е 120мл, че не се налага да се дохранваме. Иначе имаме поне две хранения които са изцяло на АМ и много се притеснявам да не я запече, че и без това я мъчат колики, не искам и друго да я притеснява. Преди малко се нахранихме и сега отиваме на разходка, че днес много жега и не смя да не я претопля. След храненето в 10 ще се отдам на форума и дооправяне на галерийката. Ако има желаещи за снимка там , моля да ми пишат ЛС Simple Smile

Сега ви целувам и ви пожелавам лека вечер.
Имате и едно хлъцване от Дари Simple Smile)

# 184
Обърквация , аз пия едни гадориики, ама ако не са ти неприятни може да пробваш. Като купихме за Маги копър и анасон за чай, прочетох че помагали за увеличване на кърмата. Аз мразя и копър и анасон и даже когато даваме на бебчо чай, после ми мирише гадничко като я целувам. Но миналия ден се шашнах нещо, че не ми достига кърма и реших да пробвам. Направих си една чашка чай, като сложих и от двете неща. С 3 лъжици захар. През нощта ми е текло толкова кърма, че под мен имаше огромно петно. И сега всеки ден пия по една чаша такъв чай. АЗко искаш опитай.

# 185
Обърквация,Дидика е права за тези билки.Аз си купих готов такъв билков 4ай.Водят го " Лактогонен 4ай".ПИтай в аптеките.Български в едни невзра4ни опаковки....Струва около лев4е.И аз не мога да понасям този заромат на анасон Sick,но- с доста захар се мъ4а от време на време.Аз го по4нах защото си мисля 4е приемайки и аз копър,мога да повлияя за успокоение на коликите й.( е- или поне да успокоя съвестта си Crazy).Чудя се за 4аз за кърма4ки на Хип-  newsm78- Обърквация,как е на вкус.КАо не е толкова ужасен и аз бих го пробвала.И още нещо да ви питам по 4аенат тема- вие от кой 4ай на Хип взимате?че виждам 4е има 2 вида- единия е от серията "НАтал",а другия си е стандартен.Дали имат някаква разлика?

# 186
Момичета, къде мога да видя списък или статия със забранените храни по време на кърмене. Единствено се сещтам, че не се ядат фъстъци newsm78 newsm78 newsm78
В линка,който е дала еленка има такъв,само 4е се отнася спрямо коликите.
http://karmene.greatnow.com/koliki.html

# 187
  • у нас
Вижте как съм строила каката.Повече няма да се занимавам с къпане на бебе Joy.Снимката има малко ретро вид,но това е от светлината в стаята.
http://snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1191792

# 188
Здравейте мами! Party
Нямам много време вече за компютъра,но като ми потрябва информация се поразравям.В момомента като ви чета виждам ,че имаме едни и същи въпроси.И аз се чудя дали на бебо му стига кърмата.Засега спинка ката се нахрани,но се притеснявам,че нищо не мога да изцедя след това.Аз  му давам на едно хранене от едната гърда и на следващото от другата.По колко Мл. трябва да приема на хранене Като започваме втора седмица?Извинявам се ако е обсъждано,но не мога да изчета за сега всичко.
 newsm67 GiftЧестито на бебоците празнуващи един месес.Нека растат здравички и никакви колики Naughty
Чао за сега и целувки на малките сладури Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 189
 Велмар, на ХИПП натал актив има много хубав  сок за кърмачки. В стъклено шише е и е 500мл.. Има много приятен вкус и се пие на 3 пъти. Малко е скъпичък  около 5лв. , но кърмата е безценна.
  Елли78 , на кутията с хуманата пише до 15я ден 60мл. , след това от 15я до 21 месез 90мл. като са посочени и броя на храненията и аз по тази кутия се ръководя. Ние сме на 21 ден и това количество ни стига. Не знам другите мами по колко мл. дават.

# 190
  • по света
Здравейте мами,
вчера бяхме и ние на консултация.Бебка е пораснала с 3см и 1,200кг което си е добре.Ние сме само на кърма и даже вода не и давам.Ваксината я разплака за малко,но мина бързо само че оставих таткото да асистира защото аз сърце нямам да гледам.
Продължава да настоява да я носим на ръце особенно през деня,мисля като сме сами да я оставя да се дере на воля.Проблема е че плача поразително прилича на този когато е гладна.
Е, това са новостите при нас.
Целувки на бебчовците от нас!

# 191
сега се прибираме от разходка и сядам да напиша два реда, че после пак ще излизам. на бебчо хладното време му действа добре и спинка навънка без проблем.
за увеличаване на кърмата съм чувала за кромид и боза, но аз лично не бих ги пробвала особено второто. не мога да си обясня нещо - в двете гърди имам около 60-80 мл мляко /проверено с изцеждане/, а така ми преливат след като ми е малко млякото. може и аз да взема да пробвам с тези купени чайчета. иначе трябва да се пие мнооого вода.
Lorexa, много готина снимка. това на което лежи Кари за първи път го виждам. какво е и върши ли работа. ние се къпем в анатомична ваничка, но се държим в ръце. само да го сложим Христо да легне и почва един ужасен рев от страх, с което приключва къпането. дано след време да свикне.
и ние имаме пъпчици по лицето и чак бебчо ми прилича на тинейджър с акне  Laughing Laughing Laughing някой беше споменал в темичката за триколобактер или нещо такова, но не разбрах за кои пъпчици действа.
велмар, я го карай по-спокойно. сигурна съм, че свеки ще се справи прекрасно с бебка, само където трябва да ти свие сърчицето. свекървите и зълвите са гадни спрямо снахите по рождение.

# 192
  • у нас
ellenka,това е хамак или поне така го водят.Направен е от мрежа и хавлиен плат и е изключително удобен.Кари от първия ден си го хареса и мнага обича да се къпе.Няма го стреса за бебето от твърдата повърхност на коритото,а му е мекичко и удобно.На мен ми го подари кумата ми,която го беше ползвала за сина си.Понеже и други две мами ме попитаха за тази екстра,аз минах през магазина от който е закупен хамака,но нямаха в наличност.Пак ще проверя.Приемам поръчки  Joyи обещавам,че няма да слагам надценка Money Money Money Naughty

# 193
Наистина е трудно да стигна до компютъра. Ние снощи прекарахме почти цялата нощ на гърдата. Заспи за малко и пак ревне. Като го взема в ръце само върти лице към мен и търси да суче. Видях се в чудо. При това в 12 ч. го дохранвах с АМ. Sad Много ми е тежко като се разплаче. Незнам колики ли почват или го мъчи коремчето защото не е акал. newsm78 До преди малко се кърмихме и сега отново се пробуди.
Ставам да си успокоя съкровището. Hug
Целувки на всички от нас.  love001

# 194
Привет и от нас. Честито на всички майчета, да се радват на здрави усмихнати и спокойни бебчета.
Аз се бях регистрирала във форума, но не съм писала мноого отдавна. Нашият мъж се роди на 27.07, 3400/51 см. и се казва Бранимир.
Обещавам вече редовно да се разписвам във форума, макар че и досега не съм спирала да ви чета.

Общи условия

Активация на акаунт