Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 801
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте и от нас с Ели!
Много благодаря за поздравленията и комплиментите,стана ми много приятно!  bouquet Hug

В този ред на мисли искам да честитя на всички днешни месечинки!

Да са живи и здрави и по малко плачливи през следващия месец,да ви пожелая всичко да се оправи и коликите да са само спомен!  bouquet

Честит рожден ден и на Divas!Пожелавам ти много здраве и любов да те съпътстват през живота ти![/size][/color]

Днес Ели не беше толкова спокойна колкото вчера,но все пак поносимо,лошото е че понеже бяхме сами днес, а аз имах много неща за вършене,не можах да се изцеждам след всяко кърмене и сега се тревожа дали кърмата ми няма да намалее Sad newsm78

Утре след ваксината заминаваме за Стара Загора така че ще липсвам една седмица,ако се зачудите нещо де Wink
Трябва да си прибера акта за раждане и другото дете ,че милия съвсем го забравихме!
Колкото до къпането,ние се къпем в коритото на 2-3 дни,иначе на чешмата,по бързо е ,а и с този луд график на ядене!
Хора дайте акъл как да я науча да взима залъгалка? Побърквам се вече,само я плюе а мен ме използва като такава за да заспи,а за креватчето не ми се говори #Cussing outНе го понася и това е спи основно на нашето легло!Кошмар!

Аз съм голям мързел и още никакви упражнения не правя Embarassed,браво на АндиБ! Hug

На мен болничен ми дадоха но епикриза само на детето на мен не.Мисля че не е толкова фатално нали?
Аз още не съм ходила на преглед,много ми е далече Св.София където раждах,мисля да взема направлиение и да отида при моята гинеколожка newsm78 Но честно казано ме е страх,дали няма да боли Confused
Някой преглеждал ли се е вече?

Мама Igi надявам се бебо да се оправи и да започне пак да си яде нормално! Praynig
Обърквация по добре пропусни наистина 2 дни нищо няма да и стане!
Добре дошли и на Kaili,elli78 и Kabiv!както се казва време ви беше! Laughing
Ами това е ,Ели пак ръмжи на сън ,но ще се опитам да поспя докато и тя спи!
До другата седмица!Дано тази мине леко за всички вас мами и бебоци! Heart Eyes

# 166
В понеделник имам рожден ден ,но понеже няма да имам достъп до компа ви черпя виртуално от сега!  party023 Wine Glass cheers Popcorn

# 167
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ЕДНОМЕСЕЧНИ БЕБОЦИ! ДА РАСТАТ МНОГО ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ, ДА РАДВАТ МАМА И ТАТИ!
Момичета да се оплача и аз! В понеделник бяхме на пробно кърмене, бебка се роди 2700, но не ни казаха колко я изписват. Със сигурност е дръпнала защото в родилното постоянно повръщаше! Там ги хранеха с АМ, ама явно на моята бебка не и понася! Педито я сложи на кантара с дрехите показваше 3060, и каза ама бебето е недохранено! Трябва да пие по 100 мл на хранене! Аз не мога да си представя толкова много да изпие детето, ама то е толкова малко! Като се прибрахме в къщи, накърмих я и след това и дадох АМ /бях направила 90 мл/ Сияна глътна около 10 мл и след малко го повърна! Нещо не и понася, ползвам НАН 1.
 Инъче се кърмим на 2 -2,5 часа и детето си спи спокойно, без да плачка, акаме по 4-5 на ден, и не иска АМ за десерт! Незнам какво да правя, видяла съм се в чудо! Ако бебето е недохранено, би трябвало да реве нали така? Кажете какво да правя? Много съм притеснена! В понеделник пак ще ходим при педито.

# 168
Здравейте отново! Нуждая се  от помощ.Дари сутринта ме рпитесни.СМенях й памперса и акито беше по-твърдо и ми зеленееше SickОт 2 дни давам Саб- симплекс за тия пусти колики.Струва ми се някой беше казал 4е е възможно да запе4е от него? newsm78Цяла сутрин се гър4и и превива.Напъва се и явно я боли.Не знам какво да правя,а се притеснявам.Да продължа ли да давам Саб-а или не.Малко  безразборно става смяната на капките против колики и това също ме притеснява..Ох---- ще лудна ве4е CrazyА днес съм на работа и трябва да я оставя  със свекърва ми да й дава АМ ooooh!,4е тъпата по мпа не иска да изцеди достатъ4но.На ръка се справям по -добре.не знам  пък дали ще успее да й направи АМ...АБе-  лудница

# 169
здравейте и от нас!
попаднах на нещо интересно за четене http://karmene.greatnow.com/harvard.html
направих нова папка във фото албума за нашите бебчета на 1 месец, така че ако искате може там да слагате снимките. ще бъде по-удобно за разглеждане
велмар и аз прочетох, че работите против колики запичат и за това спрях и капките и чая. и то взе че ни и минаха. но това трудно акане го мъчи по-цял ден. сега почнахме със сокчета от ябълка и круша, но още няма ефект. на своя глава му смесвам АМ-а с малко Фризовом
сега чакам една моя леля да дойде на гости. тя е гинеколог и ако ми каже нещо интересно ще пиша после пак.
Честит мини празник на малките-големи вече бебчовци!!!
[/u]

# 170
здравейте и от нас!
попаднах на нещо интересно за четене http://karmene.greatnow.com/harvard.html
мерси за линка.Наистина е интересен.
Вие по препоръка на педиатъра  ли запо4вате ве4е сок4етата?До колкото знам и нашата педиатърка си казва лекцията за сок4ета от 2-рия месец,но на мен не ми се ще да избързвам ThinkingВ понеделник сме на консултация и ще видим какво ще се разберем.Тогава трябва да ни бият и хепатитната ваксина,Къде то4но я поставят и има ли някакви реакции от страна на бебо?

# 171
  • у нас
velmar,ваксината се поставя в крачето и е една от най-леките ваксини.Реакция не се очаква от страна на бебчето.Болезнено е само боцкането.Докато при имунизацията за ДТК(дифтерия,тетанус и коклюш)която ще ви поставят следващия път(в ръчичката) има болезнено усещане и след самото поставяне.
Когато поставиха на Кари хепатитната ваксина,тя изплака веднъж при самото боцкане и това беше. PeaceНа мама геройчето е тя Heart Eyes

# 172
  • София
Здравейте,момичета.Ние вече сме добре и днес спираме капките в ушичките.
Веламр,аз издавах доста Саб,вече второ шишенце ми е на привършане,но няма такава промяна в акитата.Определено напоследък ака по-рядко,по веднъж-два пъти на ден,но промяна в цвета или консистенцията няма,а и тя самата е спокойна.Ина също проплака като я боцнаха,но после не показваше признаци да я боли крачето.Но много ме е страх от ДТКто,направо не знам как ще я издържим и двете ooooh!
Дивас,честит рожден ден на патерица hbday
А болничния на мен ми го дадоха при изписването заедно с по два екземпляра на епикриза за мен и за бебка и един лист за педито с направените ваксинации на Ина.Надявах се днес да мога да я изведа,ама в това ветровито време май няма да стане,особено след проблемите с ушите.Да нацелувате бебоците,а аз почвам да се приготвям да я храня,пък дано вятъра утихне Heart Eyes Hug

# 173
Лорекса,благодаря ти за отговора HugПоне за едно нещо по-малко ще се тревожа.нямам търпение да дойде понеделник и да видя как наддава и расте моята кукличка.Че нещо запо4вам им аз да се замислям - стига ли й кърмата и т.н.  Crazy без да имам основание да се замислям.Абе- луда работа.Снощи пробвах да се цедя и да оставя кърма за Дария за днес,тъй като ще отсъствам за няколко 4аса от къщи,но помпата нещо не успя да се справи със зада4ата.И преди да пробвам да изцедя нещо на ръка,ве4е пла4ех неудържимо,защото не ми стига кърмата CryА то се оказа 4е просто помпата не успява да изцеди според о4акванията ми. ooooh!
Гледам 4е обсъждате положението с фигурата след разждаенто- и мен ме интересува кога може да се предприемат някакви мерски по въпроса след секцио newsm78Никога не съм спортувала нищо,но- като си гледам корема и ..лошо ми става EmbarassedНе ми се ще да раз4итам само на естественото прибиране,а и не съм убедена 4е ще има нужния резултат.СЪщо така да ви питам- ходихте ли ве4е на ко нтролен преглед след раждането и в какво се изразява то4но той? Онзи ден се 4ух с доки  и му казах 4е скоро мисля да мина на преглед,но не го питах гинекологи4ен ли ще е или саимо на ехографа Rolling Eyes.МОже би и някакви секрети би трябвало да се вземат ThinkingКойто знае- да казва Grinning Доки само ми разреши  luvbed- къде на шега,къде на майтап и ...онази ве4ер( то4но на месе4инката на малката),открихме сезона newsm44Лелеее- 4увствахме се и 2-мата малко странно,тъй като не бяхме правили секс то4но от 1 месец.Последно  беше  няколко часа преди да тръгна за болницата...

# 174
  • у дома
аз раждах нормално, но все пак бях вече на профилактичен преглед (защото си имам известно количество шевове). бях се разбрала с докторката ми 10 дни след изписването да отида. след един месец пак ще ходя  Simple Smile
MamaMargo, velmar, прегледа си е най-обикновен гинекологичен преглед + ехограф, за да се види дали всичко е наред с матката и т.н.
при мен гледа дали са зараснали шевове, дали са се стопили всички конци, дали няма нещо възпалено... също така продължавам да си правя промивки със смрадлика  Mr. Green
а зеления цвят на акото е от коликите, а не от самите капки (също така може да се оцвети в зелено, ако бебчето е натинало). запичането при коликите се изразява в това, че просто ака по-малко пъти на ден  Simple Smile

целувки от нас с Ния  Hug

# 175
 и ние не плачкахме при ваксината, но следващата  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes...... от една майка знам да се дава предварително преди боцкането Панадол за да няма температура бебчето.
velmar сока го почнахме след разрешението от педито, но се чудя дали да не го спра.
сега говорих с лелята-гинеколог /тя е много готина/ и ми каза до 4 месец да бъдем само на мляко, а след това да заместя АМ-а с кисело мляко. и след това всички други неща, защото бебчо още няма всички ензими, които разграждат храната. а за трудното акане ме посъветва повече водичка да давам.
за спортуването лелята каза, че няма проблем още от първите дни след раждането. всичко останало било оправдание за по-мързеливите.
как е секса след раждането??? ние тия дни ще открием секс сезона и най-накрая ще си осветим новата спалня  Laughing Laughing Laughing
имате ли още лохии???

# 176
Здравейте отново! Сега ми е паднало да пиша на спокойствие.На работа съм SadОх- толкова исках да се върна бързо ,но ... сега ми е ужасно тежко.Верно 4е е само за 2 часа и само веднъж седми4но ,и 4е аз самата го исках,но..наистина  се 4увствам ужасно.Дария е вкъщи със свеки,която не прави и опит да ме успокои с моите притеснения а даже напротив #Cussing outЦяла сутрин обяснявам кое как се прави( ще се наложи да я храни тя ,и то с АМ ,тъй като не успях да се изцедя),а тя уж кима разбиращо,а след малко задава отново най-абсурдните въпроси.Преди малко аз съм на вратата и тръгвам след като съм я нахранила,а тя я разнася( 4е я мъ4ат коликите),а бебка мрънка.И знаете ли какво казва свекито..."За мама ли пла4каш...... #Cussing out".Идеше ми да се върна и да и вкарам един як шамар #2gunfire,.но - вместо това побързах да излеза и ревнах в асансьора.Ох- не знам какво ще правя занапред.Тя и свеки ще е тук още ...абе- броени дни са,а на непознат 4овек ще ми е още по-трудно да я оставя.За съжаление при нас алтернативата е единствено бава4ка Cry.Тепърва трябва да търся такава.Ох- сърцето ми се къса...Знаех 4е няма да ми е лесно,но...4увството наистина е ужасно.
Ох- благодаря ви 4е ме из4етохте! Имах нужда да споделя с някого! Благодаря ви 4е ви има!:hug:

# 177

velmar,  епикризата от Шейново от кого трябва да си я поискам и може ли със закъснение да стане това?
Отиваш на информация и питаш.Ще те накарат да се обадиш по вътрешния тел. на номер 418.Там им казваш 4е се обаждаш за полу4аване на епикриза.КАзваш си имената.Те ще те питам кога си била  изписана.След малко слизат и ти я дават.Това е !

# 178
Ето че успях да седна за малко на компютъра. Още не мога да се организирам, а имам грижата да се занимавам само с Тони и да ям редовно за да имам кърма. Все пак вече мога да си сядам по спокойно на д...то. Embarassed Надявам се скоро да наваксам с четенето.
За сега си създаваме режим на кърмене, като гледам да е на около 3 часа, но като заплаче и подавам цица. Все още се притеснявам дали му стига кърмата и на някои хранения дохранвам с АМ, колкото и да не искам. За сега ме притеснява че не ака редовно. От вчера сутринта не се е изакал и сега се чудя какво да го правя.

За ваксината ДТК да кажа че може да се даде Панадол при поставянето и после 6 часа след това пак- профилактично да не вдигне температура. На мястото на боцкането направете  компрес с риванол ако се зачерви.

Някой може ли да ми обясни как да си сложа снимка в подписа?

Лека вечер на всички и послушни бебоци без колики. Hug

# 179
Здравете и от нас с Маргаритка.
Kaili , ето тук има подробно описано как да се добави снимка в подписа.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0
Преди малко се връщаме от една дълга и хубава разходка. Бяхме в зоологическата градина. И на мен ми беше интересно.
velmar, не се ядосвай на свекърва си, просто подминавай всичко, което те дразни, Не плачи, мила, няма смисъл, хората не се променят, а ти няма защо да плачеш заради нейните изявления. За работата - супер, завиждам ти, толкова е хубаво отново да се занимаваш с работата си. Скоро ще свикнеш и това ще те успокоява, а така и детенцето ще е по-спокойно, защото то те усеща по свой си начин. За сокчетата - аз знам че след 2-рия месец могат вече да се дават.
ellenka, да, аз все още имам такова гадно нещо. Намаляло е значително, но все пак имам още. Надявам се скоро да спре. Този сайт беше поучителен, аз понякога Маги като проплаче и я оставям, тя спира след малко, и аз си мислех че наистина е някакъв вид манипулация, сега горчиво съжалявам за всеки път когато не съм я гушкала. От сега нататък няма да е така. Ще си гушкам детето и това е.
От нас за сега чао и по-малко да ги боли малките съкровища.

Общи условия

Активация на акаунт