Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 804
  • 305
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да питам най-важното мамите, които са родили секцио в Света София:
Къде трябва да отидем на контролен преглед 30 дни след операцията? На мен никой не ми каза за този преглед, а в епикризата го пише. И колко време след секциото можем да спортуваме, че ми остават 6-7 килца за сваляне.

# 136
  • София
Момичета, някой има ли следния проблем: цялата съм в едни големи и ужасни подутини - гласящи се да станат пъпки по лицето, главно по брадата и около устата! Някакъв ужас, много са болезнени и гадни! Чистя ли се, какво ли е това? Освен всичко останало ужасно ме сърби цялото тяло, чеша се като крастава! Може би е и на психична основа тези сърбежи, защото моето момченце от неделя пак не се хранир в събота беше почнал по 90 мл и от неделя като каза край и толкова, почна пак по 30-40 най-много 50 мл, и то се храним по 1 час, освен това непрестанно плаче докато суче от биберона! Някой с такива екстри има ли? Никак не ми е смешно вече да ви кажа, аз с тази помпа и ревящото бебе, ужас!И почти никъде не можем да излезем! Сменях бибероните, ама и това не помогна много!
Много съм уморена вече, много, много........... Cry

# 137
Здравейте, как са  малките сладки човечета? Както обещах на 'velmar' да кажа за социалната помощ. Първо отидох в общината, дадоха ми акта за раждане и една декларация за семейно положение. След това в Иван Вазов на ул. Стефан Малинов"2 /намира се до паркинга в едни порутени грозни подобия на сгради/ в стая номер 2 се попълва една декларация която там ти дават и заедно с акта за раждане, декларацията за сем. положение и декларацията за социалната помощ, както и с двете лични карти подават. Личните карти са само за сверяване на данните. Да не забравя - направи си поне 3 копия на акта за раждане. В социалните ще ти вземат единия. След  15 октомври може да се отиде и да се вземе акта за раждане и заповедта за помощта, а ако си посочила банкова сметка, парите ще бъдат преведени след 20 октомври. Ами това е, дано съм била от полза.

# 138
Здравейте и от нас.
Честито на всички празнуващи!!!   bouquet   bouquet   bouquet
Мама Иги, аз си мисля, че това, което описваш е на психична основа.Аз като се притесня много и винаги има странични ефекти. Но трябва да се консултираш с дерматолог.

Иначе ние сме добре, като се има предвид, че нямаме никакъв режим - вчера Камен беше буден и нервен за повече от 5 часа, после спа почти цяла нощ без да се събуди за хранене, а днес е гладен на всеки час. Утре ще ходим да ни теглят за пръв път след изписването, пък да видим.

За капките за колики, аз пробвах почти всичко и при нас май най-голям е ефекта от Бебинос - гаден е на вкус, аз го смесвам с нчколко капки кърма и бебчо си го пие без проблем, даже се облизва, странна работа. Лошото е, че можеш да го даваш само 3 пъти на ден, а и не е желателно бебо да го взима продължително време.

А да ви питам, вие какво ядете, за да не се дразни коремчето на бебчо?  Той май списъкът със забранените храни е твърде дълъг и аз по цял ден се тъпча само с диня ( а като се замисля, тя дразни ли?!  Confused )   . Иначе поне кърма си имам засега, напълних фризера само за 10 дни изцеждане.
За килограмите - имам още 10 за сваляне.

Спокойна вечер на всички бебчета, а покрай тях и на майките  Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 19:30 от navramova

# 139
  • София
Здравейте мамчета!
Днес едва сега успях да се добера до компютъра. Калоян снощи беше много добричък и си спа, но от сутринта коликите доста го напънаха #2gunfire Давам Еспумизан и май му действа добре, но чаят на Хип нищо не прави.
Аз обаче заради нервите около секциото и след него сега - 44 дни след раждането съм свалила 24 килограма, а бях качила 19. Grinning Но понеже съм си малко пухкава  newsm03 няма да е лошо да сваля още някое килце. Ами това е засега от нас. Лека вечер!

# 140
Мама Марго, това са най-прекрасните емоции, и ти пожелавам да ги усещаш така силно винаги. 
Килограмите - не ми се говори за тях,забременях 57, влязох да раждам 69, сега съм 59, но искам да ги докарам до 50-53. Имам още доста. Макар че днес като излизах се облякох с панталон, който съм носила преди да забременея. Но пък с блузите съм много зле, по време на бремеността не съм си купила нито една широка блуза. Всичко беше по мен. И сега? Малко ми изпъкваше корема, ама като направя усилие и го глътна и се подобрява гледката. И най-накрая обух нормални обувки. За мен нормални са обувки, които на много хора не са удобни - 10-12 см. тънък ток, остри върхове. И съм доволна от себе си - от пазара Иван Вазов до Правителствена болница - пеша през целия парк. Без оплакване. 
Хайде за сега толкова. Много целувки за малките сладурчета.

# 141
  • София
Хайде да се включим и ние.Днес бяхме на църква да ни четат чистата молитва(нали ставаме днес на 40 дена Laughing).Процедурата беше между 5 и 7 минути.Попът ни чете нещо на входа на църквата,защото преди тази молитва не те пускат вътре в самата църква.Опитваше се човекът да си подобри личния рекорд по скоростно четене smile3532Всички присъстващи си купуват свещи плюс една за попа.Като свърши с четенето ме заведе както си държах бебека до иконата на Дева Мария и ми каза да говоря с нея като майка с майка и да й благодаря.Не ни искаха нищо да носим,а като питахме колко да платим ни казаха колкото си пиредценим.После отидохме на гости да поспи Ина и да се почерпим за нейно здраве и се прибрахме.Това беше всичко.Сега вече сме големи и можем да ходим навсякъде newsm08.Само дано утре докторката каже,че милото ми детенце вече е добре.Моля ви,стискайте ни палци за прегледа,че ми е много мъчно Weary.Добре дошли на завърналите се мами,пожелавам ви най-безпроблемното гледане на бебчетата ви,а на слънчицата,които днес стават на един месец пожелавам живот по рози,но без бодлите newsm51.Много целувки от нас и спокойна и спяща нощ  love001

# 142
Привет и от нас!  Laughing
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА БЕБОЦИТЕ!  Hug
Mama Margo много хубаво си го написала. Така ме разчувства.  Blush Нашето педи ни предупреди навън да сме винаги с шапка - топло, студено без шапка да не излизаме.
Ralka Balka и аз се чудя за този профилактичен преглед. Иначе като ме изписваха Тони каза след 30 дни да отида в кабинетите долу на първия етаж, да ме прегледат (предполагам става въпрос за 106 к-т). Но ако не съм доволна сигурно ще отида на частен прием, но още не съм избрала при кой лекар. Ох, толкова гинеколози са ме гледали вече чак и аз се обърках. И всичките са все добри, наистина.
nana77 браво за килцата.  Hug Как и аз искам да сваля повечко че и аз бях пухкава още преди да забременея. Иначе в родилното оставих 10, имам да свалям още толкова, но аз искам повече. Вкъщи съм се оборудвала с гири, степер (Лорекса ме зариби  Laughing) и още един уред (не му знам името  Embarassed) и дискове с тае-бо. Но и аз незнам кога след секциото се почва с тренировките. Иначе от храна не се ограничавам, че и без това кърмата ми не стига. А искам да кърмя колкото мога повече дори и веднъж на ден.
Mama Igi много се измъчи, мила. Нензам какво да ти кажа. Желая ти най-вече кураж и дано скоро всичко се оправи.  Praynig
Лека вечер на всички!  Heart Eyes

# 143
  • у дома
Здравейте мами  Hug
Честита месечинка на всички бебоци, които празнуват днес  Heart Eyes   bouquet
На мен не ми остава никакво време да изчета старата темичка  Embarassed или по-скоро много съм уморена и недоспала за толкова много четене  Embarassed
Ние започнахме да даваме на Ния Вигантол (за профилактика на рахит) от 15-ия ден  сутрин, преди ядене по 2 капки. За коликите имам чувството, че каквото и да правим, няма спасение Sad поне до 3-ия месец бебчето ще трябва да ги търпи Sad от два дни поразредихме храненията и сега се храним по 5 пъти на ден + 1 нощно. На Ния прахосмукачката също не и пречи, дори когато спи не и пазим тишина, говорим на висок глас, даже й пускаме музика  Grinning
За килограмите - имам да смъквам още 10-на килограма  ooooh! предимно от дупето и бедрата  Embarassed
а иначе от изписването досега Ния е наддала 640 гр, но другата седмица при консултацията ще видим официалния резултат от меренето  Mr. Green
За погачата разбрах, че в общи линии няма значение дали ще се направи до 40-ия ден или след него, но все пак по-добре било - преди  Thinking най-вероятно ние ще я направим неделята преди 40-ия ден (при нас се пада във вторник). ходенето в църква ще пропуснем  Embarassed

А бебоците ни в албумчето са толкова сладки, направо да ги схрускаш  Hug Бебка я мажем с тоалетно мляко, ние ползваме козметиката на NIVEA и сме доволни на този етап Simple Smile
Нашия педи ни каза, когато навън духа вятър и сме на разходка, бебка да не я вадим от количката, за да бъде на завет.
аз раждах нормално, но все пак бях вече на профилактичен преглед (защото си имам известно количество шевове). бях се разбрала с докторката ми 10 дни след изписването да отида. след един месец пак ще ходя  Simple Smile
Mama Igi моля се малкия Лъчо да се оправи съвсем скоро  Praynig  Praynig  Praynig ти да се успокоиш и всичките тези неволи да бъдат просто един спомен  Praynig  Hug

Спокойна вечер на всички мами и бебчета  Hug Целувки от нас с Ния  Heart Eyes

# 144
Ох- много работи исках да напиша,но тъй като 4ета на по4ивки,и ....ве4е забравих какво исках да пиша ooooh!.Преди малко изкъпахме Дария и 4акам да писне ве4е,4е ,много време се умъл4а ThinkingТа- по същество!
Първо- благодарности на Дидика за подробното и из4ерпателно обяснение!  bouquet Аз другата седмица ще трябва да ходя.
Еленка,и ние май имаме вашия проблем със спането на леглото.Не боцки  и игли4ки,ами май ток и жици  сме прекарали по него и ги даваме на късо CrazyСмао нощем спи там.И то винаги я пренасям ве4е заспала.Аз от няколко нощи процедирам с кърменето в легнало положение.Много ми е удобно и лесно ,а и на бебка й харесва.Но - на сутрешното хранене си остава да си спи на спалнята.Дори ми се слу4и на 1-2 пъти да заспа докато я кърмя и тя да си спи още известно време до мен ooooh!
Днес купих и бейбинос и саб,4е ми привършва инфакола( а и  не видях някакъв особен ефект от него).4удя се с кое от 2-те да по4на Thinking,или може би ,по примера на Теди79,с вси4ки нали4ни средства наведнъж в борбата с коликите #2gunfire
Относно пога4ата- и ние мислим да правим.Пи нас се пада  на 16,09 -събота.Кажете ми - трябва дали предварително да се уговорим в църквата и каква то4но е процедурата там по ангажимента?А събирането вкъщи най-вероятно ще бъде  в неделята,тъй като майка ми няма да може да дойде  в събота,а й се иска.То в общи линии няма с кого да я правим тази пога4а Rolling EyesА и едва ли ще тръгна ли4нода меся,така 4е- кажете къде бих могла да поръ4ам да ми направят такава.

# 145
Здравейте момичета!Честита месечинка и 40 дни на всички !!! TadaИ ние скоро ще сме на 1 месец живот и здраве.
Относно коликите и аз давах Инфакол,но файда нямаше,после Саб и мисля че малко помогнаха.А от днес давам Бейбинос,но на детенцето ми чак му спира дъха от тях-много са гадни.Как може да правят такива капки за деца. #2gunfireЧакам в събота да ми донесат капки Лефакс от Германия.Ако и те не ни помогнат незнам вече... smile3511
А относно килограмите оффф и аз имам да свалям около 7-8кг още,но продължавам да си хапвам добре.
Иначе ако ги няма коликите ,се чувстваме и двамата с Марти много добре.Най-му харесва когато е на разходка.Аз с кърменето за мое огромно съжаление приключих.Сега сме на Фризолак с Фризовом и Марти си ака почти на всяко хранене.Спря ми кърмата за два дена SadИмаме си проблеми в семейството и може и това да е спомогнало малко или много /живота може да е много жесток и несправедлив понякога SadИзвинявайте че се оплаквам така/.Това е за сега,че пак се размрънка съкровището ми. Heart EyesЛека и безплачова нощ и от мен.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2006, 22:34 от nadence

# 146
Честит един месец на всички сладурчета Simple Smile.Да са здрави и много много послушни ,да радват мама и татко  Simple Smile.
Ние спим вече,относно коликите давам саб и мезим и май има ефект ,два дни е много спокоен ,дано да продължим все така.Иначе се опитваме да се кърмим,ама нещо ми е малко кърмата и се дохранваме с Фризолак,бяхме да ни теглят за 10 дни сме наддали само 300 грама.Ще видим другата седмица как ще е ,нали се и дохранваме вече.
Целувки на всички от на с с Дани  Simple Smile

# 147
Честита месечинка на Елица  на мама MamaMargo,   Дария на мама velmar ,и вс. бебоци, празнуващи   bouquet

# 148
Привет  Hug
Добре дошли на Kaili и elli78 Пожелавам бебчетата ви да нанкат,папкат, да са  много послушни и да не знаят какво е колики  Praynig

MamaMargo, много хубави думи си намерила, за да опишеш чувствата си към малкото човече   bouquet

Emelle, миличка и аз това казах на Lorexa, но тя ми вика честна пионерска и аз и вярвам кво да правя Laughing.
Иначе за водичката и ние сме така. Али изобщо не е фен нито на нея, нито на чайчетата. На ден изпива най-много няколко глътки и това е!
След баня мажа и аз като Обърквация с преварена мас и наистина също съм много доволна. Понякога редувам с олиото на Бубхен, кожичката на бебка е една хубавка и мекичка  Heart Eyes

AndyB, как от 10 ден коремни? Аз питах док и той каза, че ми забранява поне до 6 месец  Sad. Говори ми че било много опасно, можело да се увредя ако сега съм си напъвала коремните мускули. Каза даже, че в момента не бивало като имам запек даже да се напъвам , пък камо ли коремни....и аз се отчаях  Tired

juliana и ние сме така, наистина си искат вниманието малките душички, страхуват се. Преди в утробата им е било спокойно, усещали са постоянно мама. А сега в тоя нов свят се плашат, това си е стрес за тях, затова искат отново да усещат мама.
Lorexa беше пуснала линк към много хубава статия по този повод.

Mama Igi дано да се оправите и двамцата по-бързо. Да не би Лъчко да не харесва АМ. Ние ще сменяме Фризолак-а с Аптамил, днес педито разреши. Тая седмица и го давах 4 пъти и тя си го изцокваше всичкото, а с Фризото е същата работа като вас, яде мах 70 мл. и край. Хубавото иначе е че яде супер малко, а си качва много добре, на седмица към 300 гр. Така, че може да се консултираш с педито и да пробвате друго АМ. Дано му се услади  Praynig

nadence, със сигурност това е причината кърмата ти да спре  Confused Но няма значение, сега е важно мама да е спокойна, за да е спокоен и бебчо. Дано нещата вкъщи се оправят  Praynig

Стига съм писала, че пак много дълго стана  Embarassed
Спокойна нощ  Heart Eyes

# 149
bubceto15 и Мама Иго моля се вси4о да е наред сас малките бебоци Praynig,много ми е ма4но като 4уя за болно бебенце толкожа са мани4ки и безпомо6ни.ние бяхме на далга разходка и ни се отрази добре Laughing.За стриие незнам какво да взема да се мажа,и корема ми е увиснал Cry,угас не искам да се гледам 4ак в огледало.Ами това е мами лека но6т.

Общи условия

Активация на акаунт