Ето ни отново тук, всички АВГУСТовски мамчета накуп

• 11 570
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас
Ние днес имаме годишнина
На днешния ден преди една година станахме семейство и по този повод искам да ви почерпя виртуално.

cook beer
Понеже сме си саминки с дечко ,нямаме си баби и затова няма да можем да излезем никъде,иначе си получих огромния красив букет послучай празника ни снощи в 3.00 при поредното хранене на Ивка-беше много смешно и двамата сънени и той по бельо ми подарява букета-а къде го беше скрил,така и не си призна-но беше извън апартамента със сигурност.
айде че се размърдахмеее

# 196
  • София
Здравейте, мамчета!  Hug
Честита годишнина на vesi77 ! Много семейно щастие и любов, озарявана от радостни детски смехове!  Hug
Лорекса, и мен ме заинтригува този хамак! До каква възраст може да се ползва? Аз съм взела шезлонг, но още не сме го пробвали. Къпем се, като се придържаме. Може ли наистина да кажеш коя фирма е производител поне?  Praynig
И да ви питам - кенгуру ползвате ли? От кой месец можеше? Емел, ти май беше писала, че ще си купиш слинг, удобно ли е? Че вчера с една ръка съм оправяла леглото...
Пъпчици и ние имаме още, втори д-р ни казва да го мажем обаче - първата - с Тридерм, не го ползвах, заради страничниет ефекти. Втория даде лосион за акне, който също не помгна. И накрая - една приятелка ми даде рецепта за крем, изписан на нейното детенце и той помага старите да завехнат. Но излизат и нови... Явно наистина трябва да мине врмеме просто...
puhi , добре дошла!  Hug
За свекитата не ми се говори! Момичета, да ви питам срам-несрам - ревнувате ли от вашите? Аз нещо много се дразня на моята! Странно - не ревнувам от майка ми, като се грижи за Ивчо, а свеки като го прави ми е малко неприятно. Ужасна съм  Sick
Хайде, чао от нас! Целувки и до писане!   bouquet Heart Eyes

# 197
vesi77 честита ви годишниана! Много щастие и радост ви желая и къща пълна с детски смях!  Laughing
tedi79 за слинга - аз моя още не съм го използвала за дълго но изглежда удобен. Веднъж понеже Токи се разплака в парка реших да го сложа в слинга, но май нещо не се справих защото не можах да го успокоя! Но майка като си замине май ще е най- необходимата вещ вкъщи.
Отивам да гладя.
Лека вечер!  Heart Eyes

# 198
Момичета незнам за ревността и помощтта, но при мен в момента са и майка ми и свекито, на изписването  не дойде никой, мъжът ми и синът ми се справиха сами с последните приготовления, като им помогнаха съседи и приятели, а сега двете са ми на главата и се конкурират, дразнят една друга и общо взето се занимават с готвене, гледане на сериали и коментари за години назад, с което доста ме дразнят и ми идва малко в повече.  #2gunfire Аз си гледам малкото човече и се мъча да съм по далеч от тях и двете на моменти ми лазят по нервите.

# 199
Lorexa голяма помошница си имаш. smile3521 Много са ти сладки и двете госпожици.

vesi77 честита годишнина! Много любов и разбирателство по между ви! 1dating

Ние успяхме да заспим най-накрая. Нещо се е запекъл Тони и така се мъчи и напъва,че ми става жал за него. Дайте някакви идеи какво да го правя. Давам и водичка, и дохранвам с АМ от време на време. Утре ще се обадя и на педито да попитам, но все пак.
Толкова деца съм гледала, а сега като се отнася за моето се чувствам като в небрано лозе и се чувствам гадно. Надявам се скоро  да се отпусна и да не се притеснявам толкова.

Лека вечер на всички! Сладки сънища за бебоци и мами! smile3524

# 200
  • София
   Така бебките  спят и имах време да прочета какво сте написали и дори да ми остане време да напиша и аз нещо  Simple Smile
   Първо да се похваля че в сряда бяхме на преглед и мъниците са наддали по 850 грама всяка и по 3 сантиментра. Много съм доволна защото преди две седмици се оказа че са качили само по 200-300 грама и лекарката каза да дохранвам с АМ. Аз им дадох само няколко пъти и включих в действие всички познати начини за увеличаване на кърмата. Ани- Анисвет не се притеснявай за това че е наддало бебчето малко. Първо не мисля че изобщо твоя педиатър може да засече нещо след като не знаеш колко са го изписали пък и той го е мерел с дрехите. А и както се вижда тово за първите две седмици хич не е показателно. Сега излиза че моите са качили по 500-600 за следващите две седмици.
    Пъпчици и ние имаме лекичко по личицето, но не се притеснявам за тях. Лошото е че едната мадама има рожденно петно доста големичко добре че е на крачето и малко на личицето и педиатърката каза че не изчезва изцяло а само избледнява. Някой знае ли нещо.
    За увеличаване на кърмата да кажа аз какво направих. Основно бебето се слага да суче когато и по колкото иска. Две седмици ме направиха буквално луда. Отделно се и цедях защото те не сучат достатъчно ефективно въпреки че като се регулират нещата мисля да престана. Но и това помага доста за увеличаване. Цедене колкото по-често може и задължително и през ноща ако те спят по-дълго.
   Следващото както казаха е много течности плюс българския лактогонен чай. Свиква се с вкуса. И дори по повече от половин литър на ден. Овесени ядки и сурови орехи. И хапване, аз лично в началото нямах изобщо време за това защото съм си сама през деня с мадамите и хич не ми остава време.
   Надявам се вече да влезем в час и да заспиват както сега заедно и за повечко време за да мога и аз да си почина и да си ви прочета как сте и какво става и с вашите дребосъци  Simple Smile

# 201
Здравейте, мили Августинки  bouquet Честити ви на всички бебоци, аз съм от миналогодишните августовски мами и моят сладур вече направи годинка. И сега ми е страшно приятно да ви чета и да ви се радвам, защото сте на моето място преди година Wink Искам да приканя всички млади кърмачки да четат повечко от темите в кърмаческия форум Wink и ако имат някакви затруднения, да питат спокойно, винаги ще им се отговори(аз също съм на линия Peace). Да са ви честити малките муцунки и не се предавайте лесно, кърменето е песен  baby_neutral Hug

# 202
Здравейте на всички малко късно!Днес моето малко момче стана на месец и искам да ви почерпя всички виртуално. newsm38 cook cheers
Цял ден бяхме по разходки и гостита и затова чак сега успях да ви пиша.А утре и снимки ще кача.Поздрави и на другите бебоци ,които днес стават на 1 месец и целувки на всички останали сладки бебенца.  love001

# 203
Привет мамчета

vesi77, честита годишнина! Да се обичкате, разбирате и мноого да сте щастливи тримцата!

Честита месечинка на nadence

Приемам поръчки  Joyи обещавам,че няма да слагам надценка Money Money Money Naughty
Аз съм една от желаещите за такова хамаче, готова съм даже надценката да си платя 
Леле каква работна кака Али бе, браво на детето....Всъщност като се замисля може да я пратиш малко при мен да ме отмени детето  Mr. Green

Aila, а на теб миличка и на всички майки с близначета ви се възхищавам. Как храните? Как ги успокоявате като плачкат и двечките? Аз с една бебка не мога да се оправя, а камо ли с две  Blush  Браво на вас bouquet

tedi79 и аз съм малко така, а по някой път супер се издразвам  Close Много ми се меси и често мърмори на мъжо, за това как аз съм правила, а то как трябвало, как правели другите майки...Сега преди няколко дни явно му е дошло в повече и вече е започнал  да се влияе от нея ми направи забележка, която все едно чух да излиза от нейните уста  Shocked Попитах го това майка ти ли ти го каза и той- да. Еми кажи и, че аз най-добре си преценявам и да не се меси.  А той ако и кажел така пак нямало да ни говори 5 дена минимум  Tired До някъде е прав, защото до сега след всяка забележка която и направи веднага влиза в ролята "многострадална геновева"- нацупва се и спира да ни говори....Тези дни ме е обхваналал един страх да не се променят отношенията м/у нас двамата...след толкова мъркане, да не вземе да ми търси кусури сам  Sad Моля се се всичко да е както през 5 години в които си живеехме самички. Оф стига съм се оплаквала! Сорри мами, че ви занимавам с мойте проблеми, но нещо много ми дотежа и трябваше да споделя  Confused
siren, представям си пък твоята ситуация...със свеки и майка ти....лудницата е пълна. Абе това две поколения на едно място е гадно.

И така милички оплаках ви се, сега ще заспя по-спокойна  Sunglasses
Цунки и сладки сънища  Heart Eyes

# 204
  • София
Добро утро от нас с Калоян!
Тази нощ беше относително спокойна, но бебо много ръмжи и хърка и вече ме плаши с това. Точноооооооо заспи и започва да ръмжи и се буди Cry Естествено в този ред на мисли не мога да свърша нищо, да не говорим, че не мога и да се наспя.
Сега се опитвам отново да го приспя, но мисията май ще е невъзможна. Започна да стои все повече буден през деня и иска някой т.е аз да се занимавам с него т.е да го държа на ръце Hug Опс трябва да ставам, пак мрънка...

# 205
 newsm59 на мама Марго! Много здраве, любов и щастие в семейтвото! newsm51

Честита месечинка на Наденце! Да сте здрави и послушни!

val_stef наистина е гадно отношението на свекърва ти. Моята като дойде и само се оглежда и намира кусури.Не стига че сме на квартира и сами си поемаме раходите и пак-това защо не си купити да стане по хубаво ,онова така трябва да се направи ,направо ми иде да я  #2gunfire Но гледам да не се впрягам прекалено,доколкото мога де. При теб е по трудно че живеете заедно. Дано мъжа ти не я слуша прекалено много.

Ние снощи изкарахме сравнително спокойно. След като му направих клизмичка и се изака спа от 9 до 3 без да се събуди. Чак в три се кърмихме и почнахме да се пробуждаме по често. Нещо свикваме да заспиваме на гърда и като го оставя в леглото се пробужда.
Това е засега от мен. Ако мога по късно пак ще се включа. Ние все още си чакаме да ни донесат количката и засега излизаме само на терасата за малко.
Лек ден на всички и приятни разходки!

# 206
Добро утро и от нас
nadence ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА-МНОГО ДА ТЕ РАДВА И ДА ПАПКА МАЛКИЯ ЮНАК smile3525
Вчера беше малък кошмарен ден за нас с тати.Ивайла от 15.00 до 22.30 не заспа изобщо и постоянно църкаше а да не кажа ,че и ревеше с цяло гърло,имаше моменти в които направо се засиняваше .Случва ни се за първи път и аз почти изпаднах в паника-колики ,колики ами ако не са ?????????Тя и досега е превивала крачета и е плачкала и си личи че са колики ама толкова време не беше се проявявала.Да не говорим ,че след всяко ядене задължително връщаше храна веднага след като я поставим в кошарата.И не желаеше изобщо да я слагаме вътре-веднага започваше да пищи още щом я допрем до нея.Явно и ние сме си купили от онези матраци дето са с трънчета вътре #2gunfire newsm78
Дано днес да е спокойна че и мама малко да си почине
Относно пъпчиците и ние си имаме и по лицето и по телцето.Нашия педиатър каза че са от жегите и ни каза да ги мажем с розова водичка или лайка,а вечер да я къпем с тетра без шампоан и олио след това-само поливаме с тетрата-това 2-3 дена подред.
Момичета почнахте ли вече масажите-по кое време на деня ги правите???
На нас доки ни каза от 12-15 на обяд ама ако спи какво да я правя да я будя ли-май не ми се иска newsm78
А колкото до акото ние откакто почнахме Омнеото си акаме веднъж на ден -понякога веднъж на два дена,и не е гъсто ами си е нормално бебешко -редичко,само цвета ме притеснява ,че е едно такова зеленикаво ,а съм чувала че такова ако акат бебетата които са настинали newsm78.
Е хайде толкова засега от нас
Лек ден на всички и спокойни бебенца днес

# 207
Добро утро мили мамчета!!! Laughing
От седмица не съм влизала във форума, а вие нова темичка сте пуснали. ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на Обърквация за страхотното оформление на темичката ни, мила тези неща са ти в кръвта  newsm51 Компютърът ми беше повреден, за нещастие изгоряло и дъното и процесора едновременно направо ужас  Sick.Сега обаче всичко е наред и ще трябва да понаваксам с четенето Grinning
Ние с Ивчо сме добре  Grinning, мъчат ни колики но с капки и много търпение успяваме поне за сега да се преборим с тях. Тази седмица към края сме на консултация да видим колко сме пораснали Grinning
Момичета искам да ви почерпя всички виртуално, днес преди 1 година станахме семейство  
newsm38 beer cheers Wine Glass cook kiss Two Hearts

# 208
  • Sofia
Добро утро от нас с Калоян!
Тази нощ беше относително спокойна, но бебо много ръмжи и хърка и вече ме плаши с това. Точноооооооо заспи и започва да ръмжи и се буди Cry Естествено в този ред на мисли не мога да свърша нищо, да не говорим, че не мога и да се наспя.
Сега се опитвам отново да го приспя, но мисията май ще е невъзможна. Започна да стои все повече буден през деня и иска някой т.е аз да се занимавам с него т.е да го държа на ръце Hug Опс трябва да ставам, пак мрънка...
И Димана издава странни звуци, като хрипане и аз в началото много се стрясках и ставах постоянно. Сега им свикнах, но като ходя при педиатарката ще я попитам дали е нормално.

# 209
Здравейте,

newsm59 ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАМА _ МАРГО.
 txtlovesЧЕСТИТА ГОДИШНИНА НА Netty
 ВАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ СА МОИ ПОЖЕЛАНИЯ!

И ние изкарахме една наистина кошмарна нощ... Чавдара се събуждаше едва ли не на кръгъл час. Имам странното усещане , че кърмата ми не е хранителна, защото изпива 120мл и след час вече е гладна....Току що и дадох 90мл АМ да видим до колко ще издържи. Иначе за звуците...малък зоопарка. То не е ръмжене, цвърчене... Явно коликите ни са сутрешни, защото след сутрешното хранене няма заспиване . Ръмжи, свива се, напъва се...ужас. Все още си чакам доставката на Инфакол, да видим дали ще помогнат. За сега мажа с мехлема за корем на Бейбинос. Май я успокоява??

За сега толкова от мен , ще се опитам да подремна
Поздрави и целувки на всички и честити месечинки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт