Частни училища-информативно-дискусионна тема 42 - все още ваканционна

• 39 779
  • 777
  •   1
Отговори
# 495
Не следя Питагор, но Пчмг беше със символично покачване. Училището предлага стипендии на немалко деца и ги запази. Отливът няма да е оттам. Да му мислят британика, азбуки, ЕСПА, СГ
Британика до момента за съжаление (няма да имат стимул за задържане на таксите) се справят добре. Въпреки многото напуснали деца (основно от Дрита) има много нови попълнения и реално няма намаление на децата в клас. Даже има класове с повече деца. Лошото е, че това сигурно е единственото училище, в което децата стоят непрекъснато с маски докато са в сградата. Супер тъпо е да караш малчуганите да стоят с маска в час.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 21:37 от Анонимен

# 496
  • София
КО срещу КАТ, където е кола до кола, също бият класацията за тъпо място, а и сградата не е кой знае какво.

Тъпо, ама скъпо, точно срещу училището, просто през улицата, има затворен комплекс, в който апартаментите са по 2000 евро квадрата и от трите сгради има само един свободен и две ателиета, всичко друго е продадено и платено напълно. Таксата на КО е значително по-ниска от тази на Питагор.

Не е точно през улицата, през улицата са Кулите, ама там не мож'спи.....Wink

# 497
Оф, Спейси, дали пък ТЕ, на което така горещо беше фен, е на по-хубаво място? А?
В крайна сметка на мен горубляне и дървеница са ми онази част на София, но там има златарски и кое беше, изи-пизи? Честно и СС не ме устройва като локация. Ама на, едва ли някой се отказал щото не му се ходи по сокаците. И никой от тези, които напуснаха ТЕ не го направиха заради несъответната на локацията под далекопровода на най-мръсното място в града такса. Даже като я увеличиха.

Като има отлив та що? Ще има ако на хората не им излиза баланса. На всеки компромисът му стои различно.

Впрочем кое училище избрахте, Спейси?   

Че какво и е лошото на Дървеница, квартал като повечето в столицата. И като локация, и като възможност за стигане до други части на София е доста по-добре от други квартали.
Не знам защо съм оставил впечатление, че съм бил фен на ТЕ, харесвам подготовката в детската им градина Simple Smile
В Питагор сме.

# 498
КО срещу КАТ, където е кола до кола, също бият класацията за тъпо място, а и сградата не е кой знае какво.

Тъпо, ама скъпо, точно срещу училището, просто през улицата, има затворен комплекс, в който апартаментите са по 2000 евро квадрата и от трите сгради има само един свободен и две ателиета, всичко друго е продадено и платено напълно. Таксата на КО е значително по-ниска от тази на Питагор.

Не е точно през улицата, през улицата са Кулите, ама там не мож'спи.....Wink
Не, остави ги кулите, точно през ул. Лъчезар Станчев, на самата улица, срещу входа на училището, е комплекса, Изток сайд май се казва, три нови сгради, с междублоково пространство с катерушки, градински площи и прочее, един останал апартамент има 53 квадрата, последен етаж, за 102 К евро и две ателиета пак на такава цена, всичко друго е продадено и платено напълно. Има го в нета. Кулите са бизнес- сгради и не са баш до училището.

Връзката с темата - че КО всъщност е на изключително скъпо място, във всички случаи много по-скъпо от Руски паметник, а таксата му е май с около 2000 е под тази на Питагор.
Да не говорим за Красна поляна и цените там в сравнение с локацията на КО...при положение, че догодина Питагор ще е в Красна поляна, ако се вярва на форума. Т.е родителите за кратко време ще трябва да платят новата им сграда, май.

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 21:34 от Татко Мецан

# 499

Къде точно се намира там сградата на КО. Ние много често сме на 'площадката с хипопотама' до КАТ,  не съм знаел, че там някъде има училище. Явно ми е убягнало по някакъв начин. Предполагам говориш за комплекса в тухлено-червен цвят..Там може да заведеш момчето ти някой път след училище, има страхотни италиански сладоледи, препоръчвам ги Simple Smile

# 500
  • София
Срещу входа за КАТ, зад Кулите

# 501
  • София
Като тръгнеш от КАТ в посока Инспекцията по труда (или Информационно обслужване), ти се пада отдясно, точно на завоя нагоре по баира. Малка сграда, ако не прочетеш табелата, няма да се усетиш, че е училище,

# 502
Desem, Sharky, благодаря.

# 503
Иначе 7К вече ми е твърде, твърде много.
Точно. От 5700е за изминалата година, пролетта , когато 90 % от бизнеса беше затворил, вдигнаха с 700е за 20/21г, щото не били сигурни в бъдещето... Сега още 700е и таксата вече е 7100е за 21/22. Това са  25% ръст. И да, знам:  заплатите, та заплатите, голяяяямо увеличение (що ли учителите не го усещат) и разходи, ама мнооого и то само заради дечицата ни да са добре, да не си мислим, че е за нещо друго.....
ЧУ са предприятия като всички други, не очаквам да работят безвъзмездно, НО....
Както на мен не ми хрумва  в сегашната икономическа обстановка да вдигна хонорарите на клиентите ни даже с 5 лв/мес,  така очаквам подобно адекватно поведение от мениджмънта на частните училища.
И изобщо не става дума за 50е на месец, а за морал,ценности, съпричастност от хората в чиито ръце сме поверили децата си.

# 504

Иначе 7К вече ми е твърде, твърде много. АК е с такава и твърдо съм на мнение, че все още никое друго училище не предоставя такива условия като на АК за обучение, че да гони неговата такса. Говоря не само материални.

ПЧМГ е математическа гимназия, АК не е.
На хората, които избират МГ, последен критерий им е условия и местоположение. Още повече, че в София са общо 3 броя. При езиковите има избор.

Изрично подчертах, че говоря НЕ само за материални условия. Говоря например за нейтив учители, които както във ФЛ са с различно възнаграждение и т.н.
АК има десетки предпоставки и причини да има по-висока такса от Питагор/ПЧМГ.
Преди доста години писах, че ЧУ целят да стигнат таксата на АК само защото са видели, че тази цифра може да бъде достигната. Но не и защото услугата, която предоставят струва тази цена. В условията на настоящата криза ще ми е много интересно да наблюдавам следващите 2-3 години Питагор/ПЧМГ. Увеличаване на приема драстично, увеличаване на таксите и ковид и икономическа криза. Да видим!
 И не - това не е търсенето определя предлагането. Защото този пазар е много по-особен от простото купуване на хляб. Най-малкото, защото се връзваш с частно образование за доста години.

# 505
  • в страната на чудесата
Според мен това касае и СС по същия начин, както и всяко по-голямо чу.
АК не се издържа само от такси, нали?

Нико, с маски в час са в АК, и ФЛ.
И все пак бях права за напусналите Simple Smile

# 506
СС не цели да стигне таксата на АК и няма нищо общо с АК, въпреки, че над 50% от децата кандидатстват и биват приети в АК. Както са заявявали, те са българско училище и не готвят за АК. Просто децата там получават достатъчно добро образование, за да влязат и в АК, и където си поискат след 7 клас. Това, че на доста от децата на форумците от СС целта е АК и я постигат с лекота поради училището, съвсем не значи, че училището готви за АК и че има каквато и да било връзка с АК. Такава връзка няма.

# 507
Силно се надявам Керкова да не последва тренда и това да не важи за СС. Най-малкото, защото тази година получи серижзен отпор за настоящето увеличение.
Радвам се, че освен тази, имаме още само 2 години.

# 508

Иначе 7К вече ми е твърде, твърде много. АК е с такава и твърдо съм на мнение, че все още никое друго училище не предоставя такива условия като на АК за обучение, че да гони неговата такса. Говоря не само материални.

ПЧМГ е математическа гимназия, АК не е.
На хората, които избират МГ, последен критерий им е условия и местоположение. Още повече, че в София са общо 3 броя. При езиковите има избор.

Изрично подчертах, че говоря НЕ само за материални условия. Говоря например за нейтив учители, които както във ФЛ са с различно възнаграждение и т.н.
АК има десетки предпоставки и причини да има по-висока такса от Питагор/ПЧМГ.
Преди доста години писах, че ЧУ целят да стигнат таксата на АК само защото са видели, че тази цифра може да бъде достигната. Но не и защото услугата, която предоставят струва тази цена. В условията на настоящата криза ще ми е много интересно да наблюдавам следващите 2-3 години Питагор/ПЧМГ. Увеличаване на приема драстично, увеличаване на таксите и ковид и икономическа криза. Да видим!
 И не - това не е търсенето определя предлагането. Защото този пазар е много по-особен от простото купуване на хляб. Най-малкото, защото се връзваш с частно образование за доста години.
Това, че ти си писала нещо преди доста години, не го прави вярно. 😉
В гимназиален етап в МГ в София приемат около 300 деца на година. Може и по-малко да са. От 10 000. Минималният бал за влизане в СМГ клони към 500 всяка година. И това не е защото е на топ място, базата е уникална или учителите са извънземни, а защото много деца и техните родители искат да учат в МГ.
ПЧМГ са си направили сметката, не ги мисли. 🙂 пък и те предлагат, който има желание и възможност, да купи.

# 509
Ами години след това се доказа в практиката. Пък ти пиши коквото искаш.
При първото ми проучване най-високата такса за ЧУ беше по-ниска от 50% от тази на АК. Сега има и по-високи.

Общи условия

Активация на акаунт