Стилът ни според възрастта - тема за пораснали момичета, 40+

• 48 714
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Angel_wing, прекрасна си! Винаги много сполучливи и подходящи за теб комбинации! Истински празник за окото!
Комбинацията бяло-бежово-златисто и на мен ми е любима за лятото.
Агент, взе ми думите от устата преди да съм го написала Grinning Моят прочит на тази визия в момента би бил в комбинация с миди бяла пола може и солей, и сандал. Не съм надарена с такива съвършени крака като Ангелчето, нито с такъв ръст. В малката талия ми е "силата".
Аз предпочитам йогата пред фитнеса и ежедневно ходене пеш - доста. Тежести - торбите от магазина... По принцип съм мускулеста, а и до памет на мускулите е може би, но със силови тренировки бързо добивам твърде "мускулест" вид и не се харесвам. Ниска съм и ставам буквално набита.
Агент, ти си си перфекционист във всяко отношение - обличане, кожа, грим и винаги показваш страхотни визии!
Показвайте повече снимки, момичета. Наистина е по-полезно. Красотата е в уникалността, не в някакви стереотипи - слаб, дебел, с тонус или без.
Аз така и не се научих да се самозаснемам и основно философствам май Joy

# 211
Това за килограмите е много относително. Както споменах в предишен пост в Бг се очаква жените да изглеждат като ангелските криле. На мен ми е малко слабо, но кой както се харесва.
Не знам как да го обясня, но май по- добре да го онагледя със снимка. Та определено предпочитам по- “дебелия” вариант. Първия просто изглежда кльощава и без никакъв тонус. Та в Бг жените са масово се стремят да са от типа на снимката в ляво.

На мен пък варианта в ляво ми харесва повече. Има по-изразена талия и по-слаби крака. Дясната ми идва мускулеста, краката са по-яки, а талията я няма.

# 212
Писах, трих......
Горната госпожа Скай има задължения единствено към себе си да се чувства в кожата си възможно най-добре.
А и кой знае колко деца е родила между 2009 и 2015, по кой спорт се е запалила, и какъв начин на живот води.
Номера е да си по-щастлив, не да впечатлиш хората, които и без това се интересуват само от себе си. Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 08:13 от Dez

# 213
  • София
Да се запиша в темата като прясна 40-годишна. Simple Smile Стилът ми не се е променил особено, забелязвам само два аспекта - дължината на полите и роклите, не се възприемам вече в съвсем късо, но това е от поне няколко години. В същото време нямам проблем да нося къси панталони. Обръщам повече внимание на спортните и ниски обувки. Това е предполагам, защото от една страна са модерни, а от друга - открих удобството им при по-интензивно ходене до работа, както ми се налага понякога. Не че ходя с маратонки на работа, когато съм в офис.
Прекрасни дами видях тук. Simple Smile

# 214
Аз харесвам ниски обувки, обаче не мога дълго да ходя с тях. Имам паднал свод. .
Най-са ми удобни такива с лека платформа, ама не равна, а плавно повдигане..
И много трудно си намирам точно такива..(
Ще съм благодарна, ако полча идеи/предложения.
Прекрасен ден на всички! 🌸

# 215
Може ли и аз при вас? Скоро ще стана на 41... Не се усещам на 40+, някакси като го кажеш е една такава сериозна цифра, очакванията са да си постигнал разни неща в живота, а аз имам още за какво да работя. Simple Smile

Стилът ми си е кажи-речи същия. След 35 качих някакви досадни кг, слава богу отървах се от тях, но започнах да си следя храненето и фигурата. Спортувам у дома, за мен това е доста ефективен начин. Слязох от токчетата и си слагам елегантни обувки на ток само в специални случаи. Иначе гледам да съм в спортно-елегантната графа, в която съм си била винаги. И винаги се старая да изглеждам добре, макар че в момента косата ми има нужда от една боя... 🤨

# 216
Ето още няколко неща, които обичам да нося. Първите две (поли, макар че втората съм я носила и с тениската от снимката, преди да избелее и да я хвърля) ги слагам в пиар фотографии, защото не си правя селфита и ми е трудно да намирам такива снимки.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 11:28 от Параход

# 217
  • София /Абсурдистан
От мацкинските обувки и аз се отказах заради спаднал свод на ходилата. Нося само платформи. Намирам си подходящи обувки в Запатос и Сиси онлайн магазини.

# 218
  • Най-красивата страна
Промених стила си разбира се.
На 40 години в никакъв случай не бих се облякла ,като 20 годишна въпреки,че съм 46 кг .
Най-късите ми поли и рокли са до коляното.
Къси панталонки изобщо не нося.Клинове,тениски и рокли с анимационни герои  също.
Стилът ми е класически.
Полагам много грижи за кожата и косата си.
На 20 години имах коса до под кръста дълга и много гъста.
На 30 години я подстригах,сега е до раменете.

Не гласувах,защото нямаше такава опция.

# 219
  • Варна
Искам нещо за стила си на комуникация да кажа - след 38 г. някъде станах много директна и много ясна в изказа си.
Резултатът е, че всички ме разбират и им е лесно да комуникират с мен, защото каквото говоря това правя и каквото казвам по дадена тема, не оставя неясноти или отворени въпроси ако се касае за някаква съвкупност от обстоятелства.
Факт е, че не всеки може да комуникира и да си структурира мисленето и изказа по-този начин. В тези случаи се намесвам, ако ми е важно, с конкретни въпроси.
Научих родителите си, че съм пораснала и те така си се наслаждавам на лично пространство и никакви обидени, както и аз уважавам чуждото такова.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:08 от Мира Иванова

# 220
  • Пловдив
Цитат
Обаче "средна продължителност" не значи нищо. "Средната" е била ниска заради голямата бебешка и детска смъртност, войни, епидемии и т.н., поради които малко хора са достигали етапа, наричан днес средна възраст.

Иначе преживелите тези събития са си добутвали до около 70, сега е скочила някъде с десетина години продължителността в развитите страни с добра медицина, в България сме си около 70-те (най-ниската в ЕС), особено при мъжете.

Вярно е, че средната продължителност на живота пада много заради високата детска смъртност в миналото, обаче от същите неща (заразни болести най-често), от които са умирали много деца преди сто години, са умирали и млади хора, както и хора на средна възраст, каквото и да значи средна възраст. Средната продължителност на живота дори само на доживелите 15- или 20-годишна възраст, т.е. преживелите детството, също се е увеличила значително в сравнение с преди един век. Не толкова, колкото общата (т.е. с включени бебетата и децата), но предостатъчно. И в България дори също, колкото и невероятно да звучи. Sunglasses
Увеличила се е и средната продължителност на живота на достигналите 40-годишна възраст. Щото и те не са неуязвими за войни и епидемии. А и не са били чак толкова по-здрави от сегашните 40+-годишни, колкото се твърди.
В България средната продължителност на живота е 75 години всъщност. 81 е средно за целия ЕС.

И все пак преди 30-50 години 40-годишните надали са били чак толкова смачкани и зле изглеждащи - аз подозирам, че само ни се струва така заради видимо по-старомодните им и "немладежки" дрехи и прически.

-----
Според мен пък като че ли точно слабите жени с възрастта изглеждат по правило по-добре дори и в лицето - както каза някой по-горе, при пълно лице има повече за увисване. Може да не съм права.
Пълнотата в лицето и тялото освен това създава впечатление за олелченост.
Разбира се, конкретни варианти всякакви.

За бялата коса съм съгласна, че трябва много да се внимава с нея. Същото - писах - е донякъде за късата, дори да не е бяла. В същото време аз самата бих предпочела да не се боядисвам след побеляване, ако намеря прическа и вид, който да изглежда достатъчно добре. Но си давам сметка, че може и да не намеря. Wink В момента имам малък брой бели косми (десетина? ако не са се появили още), които ги отскубвам, стига да ги докопам - някои са отзад. Wink

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 17:05 от Магдена

# 221
Следя с интерес темата и днес случайно попаднах на следната статия
https://www.viewsofia.com/article/19633/more/Kak-go-pravi-tya%3AStilat-#m

# 222
Елиф, съгласна най вече с купувайте това, което съответства на личния ви стил, а не нашумелия тренд и бъдете себе си.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 18:36 от Agent Provocateur

# 223
  • Виена
На мен концепцията "стилът ми на 40 не се различава много от този на 20"  ми се струва приемлива в случаите, в които и на 20, и на 40, една жена води сходен начин на живот.  В хипотезата, в която на 20 е била студентка, а на 40 е адвокат или банкер примерно, запазването на същия стил е невъзможно.

# 224
Това е така, аз съм свободна професия и нямам шефове и за това си ходя, както искам..)

Общи условия

Активация на акаунт