Астрология - 18 тема

• 37 619
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Добре де, поправете ме ако греша ама не сме ли обсъждали и преди, че датата на брак не е от толкова голямо значение? Тоест, да, може би е добре да се избере по-подходяща ама ако примерно в картите на двамата или на единия има указания за труден брак или развод, подбора на датата какво ще промени?
Едно време хората изобщо не са съобразявали коя дата каква е, не са разбирали, подписвали са когато е могло и когато е имало свободни дати. Ще дам пример - братовчед ми се ожени на ретроградна Венера, нито той, нито жена му имат ретро Венера в натала си. Астролозите масово говорят как едва ли не започнеш ли връзка или ожениш ли се на ретроградна Венера или Меркурий, брака е обречен. Ами аз имам доста такива примери покрай мен - не само, че браковете им вървят добре ами и доста други неща им се получават.

# 211
Не е определяща. На йерархично ниво на първо място е рождената карта на взаимоотношенията - т.нар. комбин.

# 212
Принципно избор на дата за каквото и да било е избор на ден с най-малко негативи. ИДЕАЛНА  дата няма.

# 213
Добре, имам питане (с любопитство и без заяждане), което ме вълнува от сума ти време.
Има значение личната натална карта, има значение синастрията, но после почват толкова ключови дати и решения - като почнем от срещата, решението двойката да се събере като такава, решението за брак, предложението, подписването. Кое е водещото? Колко може да тежи подписа в едни отношения, за които двойката е взела решения и поела ангажимент пред себе си и вселената на по-ранен етап?

# 214
Добре, имам питане (с любопитство и без заяждане), което ме вълнува от сума ти време.
Има значение личната натална карта, има значение синастрията, но после почват толкова ключови дати и решения - като почнем от срещата, решението двойката да се събере като такава, решението за брак, предложението, подписването. Кое е водещото? Колко може да тежи подписа в едни отношения, за които двойката е взела решения и поела ангажимент пред себе си и вселената на по-ранен етап?

Ако двама партньори, са решили да отидат заедно на море, синхронизирали са отпуските си, направили са резервации, настроени са да прекарат една приятна, изпълнена с емоции ваканция, тогава едва ли облачното време през първия ден, ще им окаже сериозно влияние. Да, ще е най-добре още от първия ден, да е слънчево и топло, но пълно щастие няма Smiley

# 215
  • При децата ми
Без да имам претенции да разбирам кой знае колко от астрология, мисля, че наталната карта е определяща. Съдя по себе най-вече...

# 216
То е същото като с рождената карта, ако ти писано да имаш шанс в някаква област, ще се развиваш по този път, но няма как да тръгнеш по път, за който нямаш рожден потенциал. Връзката също има рождена карта ...собствен сценарий и тя в основата. И най-брилянтната елекция може да има само допълваща роля. Няма как да внесе нещо, което го няма в рождения потенциал на партньорската карта.

# 217
  • в 1001-та нощ
Не може за всяко нещо да се търсят съвършените моменти, за да "му е лесно" на човека. И не за това е тук на земята. Енергията се канализира "по линията на най-ниско съпротивление". Нали помните онази игра - нещо, като лабиринт, пускаме метално топче, и то си намира най-преките пътечки, за да слезе до долу. Ние може много искаме топчето да мине по един друг заобиколен път, но то си следва пътечките в картата.

# 218
И аз се присъединявам с подкрепа за горните мнения. Елекцията не играе първостепенна роля – може да я има, може и да я няма. На първо място всичко е заложено в натала, а синастрията с определен партньор е само отражение на сценариите, които носим в рождения си хороскоп. И обикновено, когато се прави елекция, се избира "по-малкото зло". Защото "идеална дата" няма. Ако трябва да се спазят повечето правила, наистина благоприятна дата за брак може да има не повече от веднъж-дваж в годината. Това с особена сила важи за мухурта – ведическа елекция. При западна елекция може и да се намерят 1-2 относително добри дати в месеца, на пак няма да е лесно. В интерес на истината за доста астролози елекцията е печеливш бизнес, хората винаги ще искат да се подсигурят с "хубава дата". Но в елективната астрология има толкова много правила и тънкости, които или не се познават добре от практикуващите астролози, или не могат да се спазят.

# 219
Здравейте,имам едно запитване и ще се радвам ако някой ми отговори! Преди 3 години в картата ми влезна един много голям цикъл. Транзитен Плутон в 2ри дом,и продължава 25 години. И мисля че още с влизането си почна да ми влияе. Изчетох доста по темата! И от прочетеното,видях че влияе много лошо на хората. Можете ли да ми кажете,има ли начин да намаля влиянието на този цикъл върху себе си? В картата си имам много Скорпион. Не знам дали и това има много значение! Също така плутон ми е в знака на Скорпион. Моля ви дайте мнение по темата и, има ли начин да намаля влиянието на този транзит към мен? Той влезна на 1ви Декември 2017г. А на 7 Декември почина баба ми която много обичах. И от там като почнаха едни проблеми,направо ми обърнаха живота с краката на горе!

# 220
Със сигурност проблема не е само транзита на Плутон и то пък точно във 2-ри дом.
Никой не може да ти даде отговор без да ти е видял цялата карта и да е установил какво се случва - комплексно. По-добре се обърни към професионален астролог.

# 221
Със сигурност проблема не е само транзита на Плутон и то пък точно във 2-ри дом.
Никой не може да ти даде отговор без да ти е видял цялата карта и да е установил какво се случва - комплексно. По-добре се обърни към професионален астролог.
Този транзит,поставя под напрежение всичко на което държа истински! Поне това прочетох в интернет. Дали има наистина нещо вярно в това,аз искам просто странично мнение и дали има възможност да намаля влиянието на този транзит? Благодаря за отговора!

# 222
Ами пак казвам, няма как да отговори някой без да е видял картата. Тоя Плутон какви аспекти има, как е разположен, кой дом управлява и т.н. Затова предложих да се обърнете към астролог, защото той ще ви обърне внимание и ще направи анализ на цялата карта, наблягайки на това което ви интересува.

# 223
  • в 1001-та нощ
Само транзита на Плутон през втори дом - едва ли има такова силно влияние.  Ингресът може би е дал събитие - подкрепен от още аспекти. Може да е влязъл и във фигура и да действа в нея. Можем да предполагаме - колкото си искаме, а това е чиста загуба на време.

# 224

Не съм сигурна дали това трябва да кача за да се види този транзит. Но мисля че всички проблеми до сега, от 3 години на сам са се появили,от този транзит!

Общи условия

Активация на акаунт