ОСМИ клас 2020/2021 - На море, на планина или пък вкъщи на дивана, до 8-ми клас време не остана!

• 28 963
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Сигурно е така и килограмите пречат. Веднъж в живота ми се е случвало - при моя ръст от 159 бях станала 64кг като бременна и се чувствах като параход. Едвам се движех. Но то беше за няколко месеца и някак си се забравя.
Stanislavchen, според мене е генетика - някои хора просто са си много слаби, други не са. Аз съм някакво средно положение.

# 616
Аз съм 47 кг. През първата бременност качих 30, които едвам свалих и оттогава внимавам много какво ям. Хляб почти не ям, газирано не пия. Сладко хапвам, не мога да се въздържа. Но като цяло без да гладувам, ям малко.

# 617
  • София
Ами майка ми ме уверяваше как неусетно с възрастта ще добавям по някой килограм като нея, но не. И да, генетика е явно, защото никакви усилия не полагам при храненето или спорта. Ям каквото обичам и спортувам само за удоволствие и нередовно. По мое мнение средният вариант е най - красивия, бих искала да имам по-женствени очертания.

# 618
  • гр.София
Бих взела от килцата ви,за да си възвърна лицето. И аз мисля,че женствените форми са голям плюс.

В Лидъл има тетрадки на промоция в момента. Купих едно добро количество.

# 619
Аз наскоро открих йогата, много ми допада. Започнах да спортувам след двете раждания, много започна да ме боли гърбът. Килата все още са по-малко отпреди да забременея /още 2 и ще стопя разликата Flushed/, уж внимивам какво ям и ги държах около 56-7 доста време, с режим и редовен финес с инструктор. Сега след карантината съм твърдо около 59-60. Много са ми, но виното ми беше по-важно тези месеци. Още не съм стигнала 40 - цяла година имам.

# 620
Моят младеж от рязкото порастване (за два-три месеца прескочи за дрехи и обувки два номера и израстна с над 10 см) получи стрии по кожата. Нямам идея какво да го правя, а доста си личат🤔 Ако следва баща си, май още ще расте...
                   При нашият младеж се получи същото на гърба - от бързо израстване има хоризонтални стрии.Успокоиха ни,че при момчетата изчезват от само себе си,но аз взех крем против стрии и го мажа когато отида у тях.Той го кара неглиже и ме послъгва,че се маже,но стриите намаляха.Бяха широки,като бразди и като се съчетаят с един белег от крило на прозорец в у-ще картинката става страшна.Маже се и с овлажняващи млека,защото кожата му е много суха още от малък и имаше проблем - атопичен дерматит.Бяхме го закъсали съвсем - диети,мазила-ужас.Отидохме на хомеопат и с прост меден вазелин решихме проблемите за една седмица и то без никакви диети.Сега също ,ако има проблем / в случая стриите/ мажем отново вазелина за омекотяване и овлажняване на кожата.

# 621
  • София
През последната седмица, от прескачането по наборните теми, се убедих, че във форума са не само най-умните, но и най-красивите деца! Heart Eyes
И аз мисля, че килограмите и формите, са основно генетично наследство. Да, годините оказват влияние на метаболизма, но ако сме предразположени към слаботия, нищо фатално не е. За стегнати ръце, корем и крака обаче, трябва си и физическа активност. С килограмите не съм имала големи проблеми, дори през бременността. Но напоследък се заглеждам, когато обличам изрязани в горната част дрешки. Но ме мързи да ходя редовно на фитнес, особено зимата. Ще започвам да вдигам бутилки с вода или с друго... Joy Преди 2 годинах минах 40-така.... Smirk

# 622
  • София
Имам 5 литрови туби с бЕло и с розАво. Аз ги ползвам по друг начин, но мога да ти услужа.

# 623
  • София
Като споменахте "атопичен дерматит" да споделя моя опит по темата. Първия ми син проблеми, суха кожа, като грапава ставаше и сърби, мазахме с кремове за овлажняване, после с препоръчани от дерматолог, след това лл заподозря, че може да са гъбички и тях лекувахме, къпане с хладка вода, без препарати и т.н. и накрая като стана на 6 г. и нищо не помогна го заведох при хомеопат. Даде му едно хапченце еднократно, отидохме на море и проблемите изчезнаха. Бях потресена от ефекта. С втория син по-слабо изразени същите проблеми вече само от време на време мажех с тридерм по препоръка на лл, детето стана на 6 г., отидохме на море, този път си спестих хомеопатията, но от тогава проблемите изчезнаха. Сега вече не знам какво да кажа за хомеопатията. Преди това бях убедена, че работи, сега се чудя съвпадение ли е било.

# 624
Здравейте и от мен, чета ви редовно, но рядко пиша 🌞
Моят младеж е 1.76 и тежи 86 кг, спортист. Още в началото на ваканцията прочете част от задължителната литература, но " Дон Кихот" и "Хамлет" отказа категорично да започне.
Днес си купи раница, Дайкин, за първи път ще ползва такава, вижда ми се добре, но той ще си каже. Относно дрехите, голям зор, не харесва нищо, предложено от нас и категорично отказва ходенето по магазините, по-скоро го отлага. Запален е по Netflix, гледа тийн сериали и както казва той упражнява си англ. език.

# 625
  • София
Като споменахте "атопичен дерматит" да споделя моя опит по темата. Първия ми син проблеми, суха кожа, като грапава ставаше и сърби, мазахме с кремове за овлажняване, после с препоръчани от дерматолог, след това лл заподозря, че може да са гъбички и тях лекувахме, къпане с хладка вода, без препарати и т.н. и накрая като стана на 6 г. и нищо не помогна го заведох при хомеопат. Даде му едно хапченце еднократно, отидохме на море и проблемите изчезнаха. Бях потресена от ефекта. С втория син по-слабо изразени същите проблеми вече само от време на време мажех с тридерм по препоръка на лл, детето стана на 6 г., отидохме на море, този път си спестих хомеопатията, но от тогава проблемите изчезнаха. Сега вече не знам какво да кажа за хомеопатията. Преди това бях убедена, че работи, сега се чудя съвпадение ли е било.
Николета беше с АД и се дереше до кръв като бебе. От малко млечни веднага цялото  и лице ставаше  червено. Не съм ползвала хомеопатия, но постепенно с течение на годините нещата отшумяха. Сега и акне няма и й е доста добра кожата, но пък и се появиха стрии по бедрата. Това може да е и от бързото израстване, а и аз също имам склонна към стрии кожа. Сега единствено остана това, че почва да киха и й се зачервяват очите покрай цъфтеж. За съжаление не при всички явно се израства АД, защото имам две приятелки, на които децата засега все още имат този проблем.

# 626
  • Стара Загора
Юхууууууу бях на рилските езера в петък! Божееее супер си беше....аз съм била планинар човек бе. ОЧудих света и себе си. Чудно ми беше, разпуснах, не се уморих даже, заредих.

Снимката е на гимназиста....който се катери дори и по-високо от последното езеро - Сълзата за да хване седемте в кадър.
За килата....кво да кажа...цял живот с трицифрено число....от година и половина -46кг....та съм двуцифрена и то хубава двуцифрена. На 44г. съм. Супер ми е. С кето режим направих това нещо.....не ме питайте как...и аз не разбрах. Много съм яжна...а как така ме тресна тази амбиция не знам. По принцип съм слабохарактерна по линия на пльоскането, а сега направо никой не може да ме познае:))))
Ще ви се покажа за малко...кхъ....дясната снимка...не се гордея с нея:)))
Скрит текст:
и на езерата преди ден
Скрит текст:
За училище нищо не съм купувала освен униформата.
На сайта на училището няма нищо....много смотан и непопълнен сайт. Възмутена съм.

П.П забравих да пиша....има акне...според мен не така засилено, но ще го водя на дерматолог. Тук обаче в Стара Загора лично аз не знам такъв добър. Четох из разни теми във фейса....Ще запазя час още тази седмица,че дано оправим този проблем. Та ако някоя добра душа знае дерматолог по нашите ширини моля да ми пише. Мога и в Пловдив да прибягам:)))

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 16:46 от Хера

# 627
  • София
Ехее. Браво за страхотния резултат!

# 628
  • sofia
Хера, браво!!!!
Didia, точно както описваш и при нас са така стриите- големи резки по гърба, все едно белези от камшик☺️😄 На единия лагер децата го питали какво е това и тъй като той не може да си види гърба, казал по рождение ми е😄 Също като бебе имаше атопичен дерматит, но не тежка форма, израсна го, но кожата въпреки всичко остана много нежна и чувствителна, за сега е без акне.  Все още се къпе с бебешки препарати, иначе се лющи, като ходи на лагер ги пресипвам в опаковка от мъжки душ гел за да не му се подиграват. Изобщо...не е лесно да си тийнейджър🤓
    Една прекрасна съфорумка ми подари съвсем нова униформа за осмокласника, баща му вика  ми той отсега е като абитуриент🥰

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 08:21 от googlish

# 629
  • о`майна лунна нощ е
Леле, Хера! Уау! Само това мога да измъцкам! Браво за волята и поздравления за успеха с килограмите.
Аз за поредна година ще си карам на принципа "по-добре една седмица срам на плажа, отколкото цяла година гладна и сърдита".
Не съм пълна, дори по нормите съм ОК, но като знам колко бях и колко съм сега, ми е криво.

Общи условия

Активация на акаунт