Ниска оценка на имот

• 5 605
  • 94
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Може и да стане, но само банката може да ти даде отговор на този въпрос.

# 76
Мокка - Ами как, комбинира се със съквартиранти, живее в по-евтин квартал, СПЕСТЯВА, търси допълнителни доходи или повишение, родители помагат, продава ниви. Начини има, но не на всеки му се нрави.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 22:13 от Gogo1979

# 77
Аз парите не съм ги платила още.
Взех кредита, но пари не съм плащала.Платила съм само стоп капаро.
Въпроса е,че проучвам в момента. Затова и първия ми въпрос беше за оценка на имота.
От две банки ми казаха,че няма проблем за ипотека и то по-добре, че ще е на акт 16,защото ще отпуснат повече пари.
Мисля да рискувам.
В краен случай ипотеката ще е на друго лице и след година ще направим покупко-продажба.

# 78
Аз никъде не казах, че ни е било трудно. Просто ни писна да даваме тия пари за наем и в момента ги даваме за кредит(и). Имахме спестени пари, които заминаха за прехвърляне, брокерска комисионна и смяна на обзавеждането.

Но отчитам факта, че сме двама и смятам, че сме си направили сметката. Давам го за пример, защото е възможно и не мисля, че сме потенциални клиенти на ЧСИ. Но 50% от дохода, сам човек, никакъв буфер - аз лично не бих.

# 79
Апартаментът е в строеж, вече я загробихте и заровихте.
Човек не е сам на този свят, и в момента да е, след 2 години може да не е.
Самото жилище е ликвидно, написано е.
Няма лошо всеки да е информиран с различни гледни точки. Но страхът е спънка към всеки успех.
Имах личен кредит 200 000 лева. Двеста хиляди!!! Сега имам нула. Ако ме е било страх, щях да съм никъде сега.

# 80
Аз никъде не казах, че ни е било трудно. Просто ни писна да даваме тия пари за наем и в момента ги даваме за кредит(и). Имахме спестени пари, които заминаха за прехвърляне, брокерска комисионна и смяна на обзавеждането.

Но отчитам факта, че сме двама и смятам, че сме си направили сметката. Давам го за пример, защото е възможно и не мисля, че сме потенциални клиенти на ЧСИ. Но 50% от дохода, сам човек, никакъв буфер - аз лично не бих.

Мокка - никъде не съм казал нищо за теб. Аз се изказвам на база фактите, които чета. При вас има двоен доход, по-малък риск и най-важното разбирате как работят банките и сте проучили и направили сметката няколко пъти.

Доро - няма да навлизам в полемики, всеки си знае. Това което ме жегна е липсата на предварителни усилия за запознаване с процедури, планиране, лоши и добри развои на обстоятелствата, несериозното отношение, изобщо начина на мислене. Всичко това е предпоставка за проблеми - пример кризата от 2008 в сащ се случи точно заради такова отношение.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 22:33 от Gogo1979

# 81
16 години плащах наем. До август тази години.
Родния ми град е близо до София. Има,няма 40км.
В крайна сметка,който не рискува,той не печели.
Жилището е в хубав район и смятам,че ако не ми се получат нещата и не се справям, винаги ще мога да се разделя с него дали чрез продажба или под наем. Relieved

# 82
Искрено желая успех. 40км не са толкова много, щеше да е много добре вместо наем да се инвестира в една малолитражка на газ Simple Smile за 16 год щеше да събереш за 100%.

# 83
Искрено желая успех. 40км не са толкова много, щеше да е много добре вместо наем да се инвестира в една малолитражка на газ Simple Smile за 16 год щеше да събереш за 100%.
[/quote

Ха-ха, имам я тази на газ  Simple Smile

# 84
Разбира се, че няма нищо страшно в кредитите. Само здраве да е, другото ще му намерите решението. Аз вече няколко апартамента с ипотека съм минал и още два с потребителски и винаги е имало риск, съпроводен с втори план, до който не се е стигало до сега Simple Smile

# 85
Много интересен сайт 🙂 Малко завишени цените не са ли?
В същото време показателите за локация изкривяват.
Например по какви критерии оценяват даден парк с оценка 4 🙂.
Какво означава "достъпност с автомобил"? Как може един централен адрес да има оценки 9 за градски транспорт, 8 за паркиране, и в същото време да има оценка 3 за достъпност с автомобил.😀
Има и несвързани. Например в градски транспорт са включени спирки на километър разстояние, което е излишно.
В училищата оценките също са интересни, наличието на няколко с висок бал в радиус 500-700 м дава едва 6/10, интересно кое би дало 10 🙂.
Всичко това сваля оценката на локацията, а някак мистично надува цената на жилището. Много интересно, мдам. Ще поцъкам още. 😃

Здравейте,

Като служител на оцениме.бг ще си позволя да се включва с малко разяснения по сайта, защото виждам, че има неясноти, но първо искам да кажа, че се радвам, че сте разгледали сайта и ви е било интересно.

За всеки показател има бутон с допълнителна информация и може да видите как точно се изчисляват оценките. Оценката за паркове например зависи от големината и близостта им, паркирането - от обществените паркинги наоколо, градският транспорт - от броя и честотата на близките линии. За комуникативност с автомобил оценката зависи от това колко близо е жилището до основни артерии в града и колко са натоварени те. Тоест трите оценки, които сте описали се получават по различни начини.

Събираме данни за целия град и всяка една локация в него. За да получи жилището оценка 10/10 по някой критерий, то то трябва да е по-добро от всички други жилища в града, тоест трудно може да намерите такова. По-лесно бихте попаднали на жилище с оценка 9/10 например, което означава, че само 10% от локациите в града са по-добре по съответния критерий.

Оцениме.бг няма мотив да надува или смъква цените на което и да е жилище. Идеята ни е обикновените хора да имат достъп до повече информация и да вземат по-добри решения.

Надявам се, да съм била полезна. Не се колебайте да ми пишете, ако имате други въпроси.

# 86
Сайтът показва завишени оценки. Основната причина е, че цената, която дава, е на база офертна цена. Ако пусна 3 фалшиви обяви в даден квартал ще го излъжа, че цените там са много високи. Истинската оценка се прави на база реално сключени сделки. Другия фактор е че данните, които изисква, са много, а аналозите не са с толкова подробни. Не може да се сравни толкова добре.

Като служител на оцениме.бг ще си позволя да се включва с малко разяснения, но първо искам да благодаря за отделеното време.

За оценката използваме както офертни цени, така и цени от реални сделки.

Използваме изкуствен интелект, за да филтрираме фалшиви и повтарящи се обяви, така че сайтът не може да бъде заблуден по такъв начин.

За оценката на професионалния оценител са нужни аналози, които обикновено са обяви, а не реални сделки (тоест също могат да са фалшиви).

Нашата оценка е на база всички данни, които събираме (исторически данни, актуални филтрирани обяви, реални сделки и т.н.), но идва на по-ранен етап и е безплатна, така че хората да могат да се ориентират по-рано в процеса.

Надявам се, да съм била ясна с разясненията си. Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси.

# 87
Здравейте,

Възможно ли е да се ползвам оценител преди сключването на предварителен договор и плащането на 40% от стойността на инвеститора. Просто искам да разбера евентуално каква би могла да бъде оценката при взимането на АКТ 16 и ипотекиране на имота?

Банката ти дава списък с оценители, от които си избираш един. Идва на мясти, прави снимки и след това ти изпраща оценката на имота - т.е предварително няма как да стане.

# 88
Тя иска оценка за себе си, а не за банката, поне на този етап;
Може да си я поръча при всеки лицензиран оценител или такава фирма;

# 89
Извинявам се, но ще използвам темата да питам нещо, да не пускам цяла нова тема...
Когато оценяват даден имот към площта включват ли се мазета и тавани? Точно в оцениме.бг гледах и ми даде 7-8к евро по-ниска цена, което никак не ме устройва, но в полето кв.м. писах 55, колкото е застроената площ на самия апартамент, а в обявата пише, че има и 6 кв.м. мазе и 6 кв.м. таван. Това според вас ще повлияе ли осезаемо на оценката?

Общи условия

Активация на акаунт