Любители на Котки - Тема 148

• 31 282
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Горката котка Cry Дано намери дом и добри стопани.
ММ пък много го дразнело нашето коте (че то е само от 2 месеца при нас), храната му миришела, маукало сутрин, да сме му търсили дом. Алооо, мЪжооо, по-скоро на теб ще намеря дом. Томчето е толкова добро и културно коте, че не се разделям с него. По-скоро дружка ще му взема Heart

Седна ли да работя е неотлъчно на стола до мен, или на моя стол зад гърба ми.

# 136
Ох, 150 лв. всички тестове + ваксина + броудлайн за уличното бебе. Вкъщи е на терасата, не спира да мърка за секунда и си хапва. Ади виси на комарника и го хъска от време на време, но го зяпа вманиачено, бебето не му обръща никакво внимание. Не знам как да процедирам оттук нататък, приемам съвети Simple Smile

# 137
Идвам и аз да ви покажа моето бяло бутиково гадинче, това е в 6 сутринта в банята докато се приготвях за работа.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 138
  • София
Ах каква красота Heart
Добре, че Томчо се събужда след 8, че каквито сме поспаланковци Joy

# 139
Cinnamon Cookie,
Много е красива и наистина е бутикова. Принципно чисто бели котета се раждат рядко.

# 140
Cinnamon Cookie,
Много е красива и наистина е бутикова. Принципно чисто бели котета се раждат рядко.
Mama_Nana, благодаря ти!
Тя освен беличка е и близначе, бяха се родили само 3 котета. 2 бели момиченца, близначета и чисто черен мъжки красавец.
Лола беше по малкото близначе, аз бях харесала другото но то само си ни избра.
Аз и друг път съм писала, че ме е яд задето не взехме и черното коте. Дори ако бях в собствено жилище всичките бих взела.
После разбрахме, че повечето бели котета се раждат глухи но нашето чува идеално. Може би понеже е смесица от 2 раси.

# 141
Синеоките не чуват. Вашето изглежда зеленооко?

Мама_Нана, коремчето и лапичките изглеждат плешиви. Сигурна ли си, че няма гъбички? На колко седмици стана Чочко?

# 142
Здравейте, покрай първата котка, се завъди и втора котка. Не беше предвидена, без опашка, куцащо малко котенце ме срещна. Simple Smile
От 2 месеца е в къщи, имаше 1 седмица студена война, но вече свикнаха.
Имаше случай по-голямото коте (Роши) да преследва натрапника (Форти). Моят ветеринар изписа майчин хормон. Не знам дали подейства, защото го давах само 2 дни. Но, за фелиуей варианта, според ветеринарят ни, не работело.

# 143
Синеоките не чуват. Вашето изглежда зеленооко?

Сини ми се вижда на мен, но тя в повечето случай или спи или е фиксирала някоя муха и попилите са отворени. За това много трудно успявам да я снимам така, че да се виждат цвета на очите.

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 21:37 от Cinnamon Cookie

# 144
Мама_Нана, коремчето и лапичките изглеждат плешиви. Сигурна ли си, че няма гъбички? На колко седмици стана Чочко?
Не съм сигурна. Другата седмица ще го водя на вет.  Къпя го с Алгопикс и катранен шампоан. Но половината корем, целите задни крака и задницата беше ужасно сплъстено. Изчисти се, но заедно с козината.Blush Започна да расте нова.

Cinnamon Cookie, не всички имат тази аномалия. Има си съвсем нормални бели със сини очи.

# 145
Чета ви за новите топки обич и си мисля дали моята принцеса да остане сама. Така се случи че правихме опити за кратко но пак не мога да я разбера.

Котето на съседите нощува в нас една нощ. Съскаха се, гледаха се. Тя отстъпи леглото и паничките си и само го наблюдаваше. То спеше на нейното място - в майка ми. Тя съскаше майка ми и не идваше когато тя я викаше.

Еднократно ни гостува средно голямо куче, тя отиде да го подуши и го гледаше спокойно.

Имам приятел с втората ми любов след Феликс.

Тя е на година и половина, кастрирана, 35 кг боксер. Гостуват ни поне два пъти месечно.
Кучето е много любвеобилно, голямо и глупаво. Яде й храната, играе си с играчките й.

В началото котката се криеше. Седеше да разучава врага. Като се доближи кучето и тя бавно отстъпва, никога не бяга - ако обърне гръб ще стане плячка. Отстъпва  но го гледа в очите. Сега се гледат от късо разстояние. Лошото е че кучето я мисли за куче и я лае. Тя се плаши. Сега кучето мълчи и се гледат.
Гостенката с интерес души тоалетната й и под душа, но ние нямаме нейни екскременти.

Понякога кучето се доближава прекалено близо до нея и отнася лапа по муцуната. Първо моята му съска и после лапа по носа.

Има ли някакъв по - бързо начин за сближаване?

# 146
  • София
Здравейте, прочетох първата страница, но не намерих отговор на въпроса си и реших да ви питам. Случайно да знаете дали в София има организация, която се занимава с прибиране и кастриране на бездомни котки? В последните месеци популацията им в нашия квартал много се увеличи. По цяла нощ е мяукане и врясъци, а тревните площи са пълни с бълхи. В рамките на десет дни вече втори път намирам умряло коте Sad
Ще се радвам, ако можете да ме посъветвате нещо.

# 147
  • София
Здравейте, прочетох първата страница, но не намерих отговор на въпроса си и реших да ви питам. Случайно да знаете дали в София има организация, която се занимава с прибиране и кастриране на бездомни котки? В последните месеци популацията им в нашия квартал много се увеличи. По цяла нощ е мяукане и врясъци, а тревните площи са пълни с бълхи. В рамките на десет дни вече втори път намирам умряло коте Sad
Ще се радвам, ако можете да ме посъветвате нещо.
Дано да греша, но май няма такива организации. Има места, където кастрират безплатно, има организации, които дават талончета за безплатни кастрации в клиники, но обикновено не се ангажират със залавянето на котките.

# 148
Ох, много са ми смешни. Бебето само спи и хапва на терасата, а като изляза да пуша мърка звучни и без да го пипам. А Ади седи скрит зад гърба ми и хъска, и фучи, горкият го е шубе май от двукилограмово мъркащо бебе Grinning
Ох, дано дано се спогодят Simple Smile

# 149
  • София
noragami, и нашето бебе е много мъркащо. Само като го погледне някой и започва - силно и дълго. И меси Simple Smile
Майки мърка единствено ако иска храна или ако го погаля, докато дреме.

Vessy_Ivanova, как само за седмица сте успели да ги сближите? Ние с предишното бебе мина месец и нищо не направихме. Много ме беше страх Майки да не нахапе малкото.

iveto_11, в "Четири лапи" в Банкя кастрират. Имат бусче и разтовариха две големички кучета, докато бяхме там. Не съм чувала да събират котки. Вероятно не е невъзможно по сигнал. Звънни там.

mamafoli, жалко ще е да се убие здрава котка. Няма ли близки възрастният човек? Вероятно някой се грижи за него. Тук повечето хора имат не само една котка - често по стечение на обстоятелствата. Намират втора и не могат да я подминат. Винаги съм се чудила как някои хора тръгват за чужбина, без да се погрижат за животинчето си. Странно ми е и да не се постарае човек да се погрижи за същество, което негов близък е обичал. Според мен единственият ви вариант е познат да вземе котката. Ако я пуснете навън, няма да се справи. Бихте могли да потърсите и приемен дом срещу заплащане или поне храна, лекарства. Дано намерите начин!

Снимки на приютеното момиченце ще пусна утре. Изключително гушливо е, макар че иска и да обикаля. Поне десет дни ще пие антибиотик. Превръзката трудно се крепи. Промивам раните и слагам гентамицин, което е стресиращо.
Изникна ни проблем с тоалетната. Купихме нова. Взех за нея соевите спагети. Яде ги Simple Smile Сложих от царевичната на Майки. Също яде гранулките. Сега спи дълбоко в транспортната кутия върху памперс-пелена.

Общи условия

Активация на акаунт