Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 157
  • 864
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Ако й е чак такъв проблем, да търси в друга сфера - ако тя е в банка, той да е инженер, лекар, химик, търговски представител, само да не се конкурират. Отвратително е това с конкуренцията между партньори.
Мой приятел е електротехник, а жена му управител на банков клон. Разбират се повече от чудесно.
Аз имам няколко познати такива двойки. Жените са по банки. Мъжете с малко по-свободни професии, от които обаче се изкарва добре - монтьори, майстори. В банките работното време и отпуските са тегави, така че някой трябва да "обира луфтовете".

# 796
Ако правилно съм разбрала, търсиш мъж, който да е като теб - шеф, самостоятелен, необвързан?
ако ставаше по желание на клиента щях да си избера такъв, да

Тука е заровено кучето. Ти търсиш мъж по социален статус, а не човек за връзка и деца.
Би ли могла да си представиш връзка с мъж, който е бачкатор и живее на село, ако те обича, подкрепя и каквото беше там?
За разлика от другите няма да те успокоявам - на 38 си доста позакъсняла.
Аз не си търся успокоение, а решение. Социалният статус не ме притеснява, а изборите които стоят зад него. Защото  ако човека си е точен, грижовен, взима си решения и е уверен, не на село и на луната да е пак ще има успех. Рано или късно.

# 797
Нещата са повече от лесни за разбиране: Търсиш такъв мъж, който би харесал жена като теб. Ако ти обаче искаш мъж, който харесва друг тип жени, или ще трябва да насочиш вниманието си към това също да бъдеш подобна харесвана жена, или да продължиш да се надяваш някой от тези мъже да престане да иска харесваните от него жени и да предпочете теб.
Разбирам идеята, просто мъжете, които харесват жени като мен не искат семейство. А да си сменя характера, предполагам ще е тегаво.

# 798
  • София
Жената има право да си търси мъж по социален (образователен, културен и т.н.) статус, все пак е на 38, а не на 25, че да рече човек, че мъжете под 30 още не са постигнали кой знае какъв статус, защото се доказват. Но нейните връстници вече на почти 40 са показали някакви неща в кариерата, поне професия някаква имат, изкарват някакви пари. С възрастта критериите се променят. (аз също на моята възраст бих обърнала внимание на мъж, който има вече постижения и статус, няма да се занимавам с друг тип). Това, че ние навремето сме се женили на по двайсет и няколко е било друго, критериите са били други, но пак сме се женили за мъже, които ни отговарят поне като мининум с някакви качества като потенциал и образование, а не за първия смотаняк.

# 799
Е, ако е чак на такава висока длъжност, чувала съм, че има агенции за запознанства за такива хора - професионалисти с добра позиция, които търсят партньор от сой.
не съм чак на такава позиция, работата ми е последната пречка.

# 800
Жената има право да си търси мъж по социален (образователен, културен и т.н.) статус, все пак е на 38, а не на 25, че да рече човек, че мъжете под 30 още не са постигнали кой знае какъв статус, защото се доказват. Но нейните връстници вече на почти 40 са показали някакви неща в кариерата, поне професия някаква имат, изкарват някакви пари. С възрастта критериите се променят. (аз също на моята възраст бих обърнала внимание на мъж, който има вече постижения и статус, няма да се занимавам с друг тип). Това, че ние навремето сме се женили на по двайсет и няколко е било друго, критериите са били други, но пак сме се женили за мъже, които ни отговарят поне като мининум с някакви качества като потенциал и образование, а не за първия смотаняк.

Женитба е една и съща - жениш се за човек, не за статус, няма значение на колко години си.
Иначе женитбата по сметка не се отдава на всеки, само на надарените.

# 801
Тука е заровено кучето. Ти търсиш мъж по социален статус, а не човек за връзка и деца.
Би ли могла да си представиш връзка с мъж, който е бачкатор и живее на село, ако те обича, подкрепя и каквото беше там?

Аз изисквания съм имала за интелекта и интересите на мъжа до мен.

Такива, каквито аз ги исках/м, трудно бих могла да намеря в мъж на село/монтьор/продавач на дини. И той трудно би се чувствал добре с жена като мен.

Така че описаните категории може да са прекрасни хора, но трудно биха смляли брашно с определен тип жена.

Някой е добър човек не е равно на някой е добър за мен.

Ако това е търсене на статус, нека да е.

# 802
  • София
Статусът е част от цялостния образ на човека към момента. Този човек има някакъв натрупан опит - образование, професия, култура, среда, които имат значение. Социалният опит, личната история също имат значение.

# 803
Наистина ли вярваш, че зад лъскав социален статус стоят качества като точност и грижовност, защото мога да те уверя че далеч не е така.
Даже много често качествата които правят един човек превъзходен партньор, му пречат да се изкачва по стълбичката на статусите. Да постигнеш нещо, да бъдеш някой често се налага да си егоист малко повече, от колкото е необходимо.
Ти търсиш някакъв алфа мъжкар, който едновременно не е егоист. Като го намериш този еднорог ме викни и аз да го видя, моля.

Ако правилно съм разбрала, търсиш мъж, който да е като теб - шеф, самостоятелен, необвързан?

Аз не си търся успокоение, а решение. Социалният статус не ме притеснява, а изборите които стоят зад него. Защото  ако човека си е точен, грижовен, взима си решения и е уверен, не на село и на луната да е пак ще има успех. Рано или късно.

# 804
Дайте определение за алфа-мъжкар?

Щото това, което Марина описва - определено е черта на алфата. И не зависи от социалния статус. И тя това казва, значи е наясно.
Остава й да разшири кръговзора си..)

# 805
  • София
Колко лъскав? Като на Ицо стоте манекенки? Wink

# 806
Лъскав социален статус - нали не говорим нещо тип подари ми Бентли и 1000 рози?

В България има една немалка прослойка мъже, които бачкат здраво, образовани са и имат чудесни доходи. Разбира се, тях няма да ги видиш с някакви плеймейтки и те не са като цяло известни в обществото.

Аз се сещам за поне 10 подобни сред приятелите ми/колегите ми и не смятам който и да е от тях за егоист, а доколкото мога да съдя за връзките им - изглеждат щастливи и са дълготрайни.

# 807

Може и да няма никога успех в социален израз. Добър човек, подкрепящ, обичаш, но бачкатор на село .....животни, градина и т.н.
В добавка и по-нисък от теб - ще ли го вземеш?

# 808
Цитат на: Dincho link=topic=1244862.msg4127295
[/quote

Може и да няма никога успех в социален израз. Добър човек, подкрепящ, обичаш, но бачкатор на село .....животни, градина и т.н.
ако се разбираме, приятно ни е да си говорим и да сме заедно и е мил, учтив и грижовен, да.

# 809
  • Sofia

Ама и вие какви въпроси задавате... 9 от 10 здравомислещи жени не биха "взели" описания образ, освен ако не смятат да се местят на село. Марина е много далеч от подобна дилема. Защо ѝ задавате такива нелепи въпроси? На мен участието на някои от коментиращите вече започва да ми прилича на подигравка...

Общи условия

Активация на акаунт