Всяка жена ли заслужава да има семейство

• 22 145
  • 864
  •   1
Отговори
# 855
Е, стига с това вярване Simple Smile

# 856
  • София
Това не е романтичен филм. В реалния живот хората, които са достатъчно амбициозни и стигащи до шефски пост, са и достатъчно добри комуникатори, дори бих казала и манипулатори, ако щеш дори само, за да могат да се подмажат на по-големия шеф и да дават нареждания на подчинените си. В личните си връзки рядко са по-различни и нещо не ми се връзва малкото, притеснително момиченце на срещи с мъжете.

# 857
Шефките около мен са или без мъже, или с женени мъже, което пак не е без хич, или в ролята на жената - мъж в семейството, демек - недоволни. Не знам на теб какви са ти наблюденията и защо толкова държиш да изведеш лидерската позиция като гаранция за успех.
Simple Smile

# 858
Това не е романтичен филм. В реалния живот хората, които са достатъчно амбициозни и стигащи до шефски пост, са и достатъчно добри комуникатори, дори бих казала и манипулатори, ако щеш дори само, за да могат да се подмажат на по-големия шеф и да дават нареждания на подчинените си. В личните си връзки рядко са по-различни и нещо не ми се връзва малкото, притеснително момиченце на срещи с мъжете.
На работата изключваш определени комуникативни умения, свързани със собствените емоции. Които пък са много нужни за личния живот.

# 859
  • София
Друго казвам - не ми се връзва една жена да е достатъчно добър комуникатор, за да върти един офис с подчинени, вероятно да има сблъсъци/преговори с други шефове по хоризонтала и вертикала, и в същия момент да е неспособна един мъж да свали, а да е притеснителна и да чака свенливо да я заговорят. Просто няма как да стане.
А тези, които са без мъже, вероятно са си много добре така, също и в с женени сигурно им е добре. Е, възможно е понякога да казват клишето "мъжете не обичат силни жени", но и те не си вярват според мен, а е поза.

# 860
Откога шеф е във всеки случай равнозначно на добър комуникатор, също не знам, но е вероятно да пишеш от личен опит и наблюдения, а не просто заключения, тип -  това не може да бъде, защото....абе защото така Simple Smile

# 861
Много е лесно да си шеф, да.
Но защо е толкова трудно да се комуникира с тези, които не са твои подчинени?

# 862
Андариел, къде живееш....
Около мен е пълно с такива дами жени-шефки. Изключителни в работата си и изключителни смотани в любовния си живот. Едното няма нищо общо с другото.

# 863
  • Пловдив
Повечето началници (мъже), с които съм имал съмнителното удоволствие да работя през годините, са се доближавали по-скоро до определението за седалищни части с буквата "з", отколкото до добри общуватели. При жените би трябвало да е различно, тъй като те не изпитват нуждата да се налагат над останалите.
 Иначе съм имал вземане-даване с две собственички на фирми, но и двете сякаш бяха малко по-неопитни в любовен план от жените на обикновена длъжност със средна заплата.

# 864
Заключвам по желание на автора.

Общи условия

Активация на акаунт