За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 397
  • 763
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря много. Просто така ми казаха, че ако се прекъсне ще се намали. А кой ме праща на ТЕЛК, гинеколожката ли?
Тя ти пише протокол,носиш го в ТЕЛК,от там получаваш писмо,явяваш се на комисия и ти дават становище.Отиваш при АГ и тя ти пише болничен със задна дата.Аз от теста не се върнах на работа и така го направихме.

# 211
Здравейте,
Синът ми е на 4м. и половина и нощем започна да спи ужасно... Непрекъснато се върти, обръща се, вдига краката високо и ги пуска да се сграмолясат на леглото, иска да спи по корем (аз не давам и съм категорична за това - той сам не може да се обърне по гръб), но дори и когато се обърне по корем не може да заспи така, започва да се надига, още повече да се върти, търка си лицето, ушите, очите... Да скоро не беше така, не може да се спи изобщо вече...  Какво се случва? Някой с такъв казус?

# 212
Здравейте,

Точно около 4м бебетата преминават през регресия на съня. Освен това децата спят неспокойно по няколко вечери, понякога до седмица, когато усвояват ново умение. Може да е въпросното обръщане, ако го прави отскоро, а може и да е друго нещо, което дори ние родителите не забелязваме. Например, рязко развитие на зрението, слуха и т.н.

# 213
Педиатърът ме съветва да слагам детето по корем, за да му облекчава коликите. Ако детето ви се чувства добре и спокойно така, защо не му позволите да стоии така?

# 214
Педиатърът ме съветва да слагам детето по корем, за да му облекчава коликите. Ако детето ви се чувства добре и спокойно така, защо не му позволите да стоии така?
Защото тук не става въпрос за стоене така, а за спане през нощта. От страх не искам да го оставям да спи така -СВДС, а и той не може да се обърне сам по гръб. Когато има колики детето може са седи 10-15 минути, ако изобщо може, предвид колко е мъничко, но за начин на спане, категорично отказвам. Интересното е, че го прави основно през нощта. През деня не е така. Пък и пак казвам, той реално се завърта и опитва да заспи по корем, но не може. От там се започва с едно гукане, триене на лицето в матрака... може би наистина е някаква фаза.. знам ли. Иначе той си се обръща сам от месец вече, не е ново за него..

# 215
Тогава вероятно да е регресията в 4 месец.

Ето статия:
https://www.healthline.com/health/parenting/4-month-sleep-regression

Съветите са базови и ако сте чели статии или книги за бебешки сън, вероятно ги знаете и ги правите нещата - вечерна рутина, съобразен интервал на будуване, напълно тъмно и с фонов шум...

Общо взето при моето дете тази регресия беше около 10 дни. Беше стигнала до 4 хранения нощем (а преди регресията само по едно). Общо взето постепенно отшумя, по-спокойно спеше и ги разкара едно по едно събужданията, докато не остана трайно на 2 събуждания за около месец след това.

А и аз използвах момента с регресията да й направя часа за заспиване от 20:30 на 19:30, около тази регресията децата могат вече да спят и хубав дълъг нощен сън. От 8-10 часа, става на 11-12 часа.
Пак всяко си е различно, но при нас стана.

Тъй че стиснете зъби и вижте дали не можете да използвате разклащането в съня да въведете нещо полезно. Успех Simple Smile

# 216
И ние бяхме по абсолютно същия начин. Може би 2-3 седмици. В съня си се обръща по корем, но не може да заспи така. После като започна да се обръща от корем по гръб, поспиваше малко така, но пак започваше да плаче по някое време да я завъртя. Ставах вечер на всеки 30 минути, без да преувеличавам. Сега обикаля цялата кошара докато си намери място, в повечето случай заспива настрани, залепена за обиколника. Според мен няма какво да направите в случая, освен да я обръщате, когато трябва. Поне аз решение не намерих. Тя сама си се кротна по някое време.

# 217
Големият ми син и сега и сега се мята като риба на сухо в леглото си. Вече е в юношеско легло с преграда, че не го знам кога ще тупне на земята. И спи още с обиколниците. Обича да ги прегръща , прекрачва, прави ги на възглавница

# 218
Обиколниците не би трябвало да се ползват поне до 6 месеца заради СВБС. После не знам. Аз се чудех да сложа ли откакто е на 6 месеца, но докато не видя цицини, сметнах, че е безсмислено още една вещ...

# 219
И моят е точно на 4 и половина. Същата история. Дори не броя буденията ами просто съм го взела при мен и ми дреме буквално на гърдата цяла нощ. Аз съответно спя макс по 2 часа сумарно. Дано скоро мине

Здравейте,
Синът ми е на 4м. и половина и нощем започна да спи ужасно... Непрекъснато се върти, обръща се, вдига краката високо и ги пуска да се сграмолясат на леглото, иска да спи по корем (аз не давам и съм категорична за това - той сам не може да се обърне по гръб), но дори и когато се обърне по корем не може да заспи така, започва да се надига, още повече да се върти, търка си лицето, ушите, очите... Да скоро не беше така, не може да се спи изобщо вече...  Какво се случва? Някой с такъв казус?

# 220
Моето бебе, на 3м и половина, започна да се обръща от гръб по корем преди седмица. От три вечери, сутрин го намирам заспало по корем. Не знам калко точно часа е спало така, но не виждам проблем.

# 221
Обиколници сложих точно след като започнаха да се мятат така. Особено на едната главата винаги и дрънчеше някъде в кошарата. Вчера ги махнах за малко, и двете веднага си заклещиха краката в решетките. Така че, ако се налага може да се сложат и по-рано.

# 222
Моето бебе утре става на 7 месеца. От двумесечен спи само и единствено по корем. Последния месец заспива на една страна и после пак по корем.
Според мен всеки спи както му е удобно.

Обиколникът може да се сложи, когато е необходимо, предпочитам обиколник вместо постоянно да си удря главата или краката му да висят извън леглото през решетките 😁

# 223
Моето момиче е почти на 1,9 и от както започна да се обръща по корем спи само така. Даже вечер като я местя в кошарата направо по корем я слагам. Детето си знае как му е най-добре, защо да го тормозя.

# 224
Бях чувала истории как бебетата си удрят главите или си заклещват ръце/крака между решетките. За това избрах сгъваема кошара. Освен това и заема по- малко място.

Общи условия

Активация на акаунт