За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 84

• 26 391
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А какъв слънцезащитен крем използвате? И само лятото ли или целогодишно?
Това лято използвахме Avene (30 и 50ти ф-р) и съм доволна. Виждам, че имат кремове за деца и бебета.
Целогодишно - не.

# 196
Аз я пазя от силно и директно слънце, на плаж не сме ходили, не съм я мазала до сега.Иначе за другото лято ще избера мустела.
Прочетох страниците от книгата и тук там за тоя метод Вземи, остави
Не ми допадна...

# 197
  • Германия
А какъв слънцезащитен крем използвате? И само лятото ли или целогодишно?

Аз използвам такъв с минерални филтри, но само лятото и само ако не може да се избегне излагането на слънце. Твоето бебче нали е още малко, бих взела слънцезащитен чак другото лято ч, а сега до края на лятото пазиш колкото можеш

На Коксаки вируса нали за това му викат “уста, ръце, крака”, там излизат пъпките. Ние не сме го карали, но ако правилно си спомням минава за около 2 седмици? Бързо да се оправя детенце!

# 198
Алетея, ако ака след всяко хранене не е разстройство. Средно около 8-9 наакани памперса за 24ч съм имала първите 3м. Иначе често кърмене трябва да помогне да мине по-леко вируса /ако е такова/ и да не се обезводни. Пробвай да включиш в твоята диета запичащи храни. Бих изчакала микробиологията да излезе и тогава да давам, ако се налага някакви прахчета/води. Няма ли вече подобрение, за след 3 дни сякаш трябва вече да започнат да се нормализират нещата.. Rolling Eyes

Аз взех на Юриаж ☀️ крем и мажа от време на време според часа на излизане /1г.1м./. По-нисък фактор от 50 не намерих. Но за 1м бебе по-добре да се избягва. По сянката се разхождайте. Моето бебе е лятно и първите месеци не съм мазала с нищо.
Благодаря сърдечно на всички отговорили ❤️ Включвам се с друг проблем... Бебка от няколко дни е с разстройство. Педиатърката каза да увеличим пробиотика, да давам прахче Ентерол и оризова вода, само че няма подобрение, много съм притеснена, най-вече да не се обезводни... Педиатърката каза да започна да давам Ентерола по 2 пъти на ден и да пуснем ако за микробиология. Само че аз продължавам да съм много притеснена, някоя имала ли е подобен проблем? Бебка е на 1 месец и е само на кърма 😓

# 199
  • Несебър
Аз да питам, мамчета, и моята е на месец и се храним по 11-12 пъти на ден. Силно казано храним, през деня ме ползва за залъгалка заради коликите. Вечер прави паузи по 2:30-3ч  Та, при вас кога горе долу се разредиха храненията? Изцяло на кърма е.

# 200
Нашият педиатър каза да започнем да мажем със слънцезащитен продукт, като стана на 2 месеца. Затова купих и съм мазала няколко пъти, че на двора все има някое слънчево място, като обикалям с количката.
Краси, разреди храненията, като мина 40 дена, мисля. Започна да хапва по 2 пъти на вечер, после намали на 1 път. Сега понякога също хапва по 2 пъти на вечер. Само на кърма е.

Малко е още детенцето, до 2-3 месец би трябвало да разреди храненията.
Алетея, аз разбрах, че още не ти е слязла кърмата. Flushed Наскоро направих мастит с Т 37.6-7 и се оправих с лецитин 3-4 пъти на ден, студени компреси след кърмене и често слагане на проблемната гърда. Дали мамолог, или гръден хирург няма разлика за добра диагностика. Единият просто реже, ако се налага.

# 201
Аз да питам, мамчета, и моята е на месец и се храним по 11-12 пъти на ден. Силно казано храним, през деня ме ползва за залъгалка заради коликите. Вечер прави паузи по 2:30-3ч  Та, при вас кога горе долу се разредиха храненията? Изцяло на кърма е.

Краси, потърпи още малко да минат коликите. Ще се разредят. Моето имаше колики до около 2 месеца, но след 6 седмица започнаха да отшумяват. Тогава вече спокойно можеше да я храня на 3 часа, че и по-рядко. Аз обаче й предлагам на не по-рядко от 2 и половина часа през деня. Хем защото са жеги, хем защото тя понякога хич не се сеща. Теорията ми е, че заради честите дневни хранения разреди и нощните. Но това е само моята си теория, хехе

В общи линии, потрай да минат коликите. И си давай позитивни мисли за храна на мозъка. Аз, например, си казвах, че поне имам кърменето като инструмент срещу коликите, че алтернативата е на ръце и рев.

# 202
  • Несебър
И аз си казвам, че леко ги караме. Grinning Благодаря ви, момичета. Hug

# 203
Аз я пазя от силно и директно слънце, на плаж не сме ходили, не съм я мазала до сега.Иначе за другото лято ще избера мустела.
Прочетох страниците от книгата и тук там за тоя метод Вземи, остави
Не ми допадна...
Не съм стигнала до там още,за съня много ми помогна на мен Много ми хареса и за емоциите частта.

# 204
Един въпрос, че малко не ми е ясно. Изтичат ми полагаемите 180 дни за болничен. Няма да ми стигнат 6-8 до пускането на майчинство. Какво да направя, за да удължат болничните, за да няма дупка? Ако пусна отпуск ще ми намалят майчинството. Не зная кой и къде да попитам и къде да ида.
Благодаря.

# 205
Може да се удължи болничния само след като се мине ТЕЛК. На мен след като ми свършиха 180 дни, бях 2 седмици в платена отпуска. Не съм сигурна, че това влияе на майчинството...

# 206
Миналата година ми се случи същото - 3 дена отпуск и въобще не повлия на майчинството.

# 207
Благодаря много. Просто така ми казаха, че ако се прекъсне ще се намали. А кой ме праща на ТЕЛК, гинеколожката ли?

# 208
Elisaveta, най-добре питайте в тази тема:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1244664

Там отговарят момичета, които се занимават точно с това.
И аз по спомен мисля, че отпуската намалява майчинството, но не го твърдя със сигурност.
Просто ако го намаля с 10-20лв, може и изобщо да не се забележе. Simple Smile

# 209
Благодаря много. Просто така ми казаха, че ако се прекъсне ще се намали. А кой ме праща на ТЕЛК, гинеколожката ли?

Ще повлияе ако отпуската е дълга, да речем 2 3 4 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт