За брандовете и тяхното произношение

• 28 234
  • 474
  •   1
Отговори
# 45
Аз се сещам и за Nike.
Ние му казваме Найк, в други държави му казват Найки. 🤷‍♀️

# 46
Не съм забелязала Sephora да го произнасят с дълго а. Но щом на   IKEA казват Айкиа, защо JYSK на да не му казваме Джиск, щом на английски J то си е джи, а Y-то (уай). Това юск не се чете никак на английски.

# 47
Е, Айкия е на английски, но компанията е шведска, така че не се произнася така на шведски.

# 48
Пък баба ми отишла в магазина за безалкохолно и казала"Един Дерой",де да знае ,че е Дерби.А салфетките Сиси си ги търси като Куку.
А колега на мъжа ми ,нарича колата му Алуди,телефона ми е Шаоми пък.

# 49
Бабите и чуждите езици са много забавни. Бяхме в чужбина, гледа на табела написано Lettuce Salad и ме пита "какво е това латуче?". Crocodile го чете "куркудайъл".
За шаоми, ксайоми, саьоми и т.н, толкова се бях притеснила, че не знам как да го чета тоя пуст телефон, та като влизах в магазини да търся протектор просто го давах на персонала да разгадават сами марката.
А Napapijri как се произнася Grinning Grinning много смешно ми звучи в главата.

# 50
  • София
Гледах клип как кореец произнасяше разни марки. Дори и наглед простото Samsung го произнасяше с две ударения и много носово. А я се опитайте да го прочетете на обратно Simple Smile

# 51
  • До морето
Ести Лаудер или ЕстЕ ЛодЕр?

# 52
И аз го чета Есте Лодер, ама не съм сигурна дали е така. Името е френско, компанията – американска...

https://bg.forvo.com/search/Est%C3%A9e%20Lauder/fr/

Ето тук е дадено как се произнася на английски и на френски.

# 53
Как случайно попадам на такава тема. Вчера, тъкмо се чудех как се произнася Xiaomi - ШаОми или Хаоми. Според информацията, която намерих, произношението на български би трябвало да е ШАоми - ударение на а.

# 54
Икеа е на шведски.
H&M на шведски ще е "Хо ог Ем". Може и "Хо о' Ем".
Napapijri трябва да си е "Напапийри".

# 55
  • Euskal Herria
Каролина Ерера или Каролина Херера?
Аз казвам по първия начин, изхождайки, че тя е венецуелка и произнасям както звучи на испански Carolina Herrera. В испанския Н/h се пише, но не се произнася.

# 56
  • Шотландия
Дали има някой, който да казва Айкия на ИКЕА?
Аз и всички българи, които живеем в Обединеното кралство отдавна Simple Smile Когато го чух за пръв път, в България нямаше още ИКЕА,  като влезе,  установих,  че има разлика в произношението и се зарових да видя шведите как го произнасят - ИКЕА си е, но тук ако кажа ИКЕА,  няма да зацепят за какво говоря, затова  го произнасям различно в двете държави. Също казвам Шаоми, Ейч енд Ем, Ести Лодер, затруднява ме Clarins (Кларан май го казват тук) и Miele - тук казват Миилаа с ударение на 2те срички, аз съм свикнала с МиЕле, ама не го обсъждам, та ми е все едно. Самсунг тук е самсънг с 2 ударения, а Хуауей (тук) го наричаме по смешния начин с приятелите ми българи - Хуйвей - нарочно, на шега. Зор ми е Найки, свикнала съм с Найк и със зор прибавям "и" отзад. Важно ми е да ме разбират, другото ми е суета.  Не чета на френски,  та оттам и с парфюмите е зор.

# 57
А Napapijri как се произнася Grinning Grinning много смешно ми звучи в главата.

А, те те този бранд винаги ме е озадачавал как се чете Wink

# 58
Каролина Ерера или Каролина Херера?
Аз казвам по първия начин, изхождайки, че тя е венецуелка и произнасям както звучи на испански Carolina Herrera. В испанския Н/h се пише, но не се произнася.

И за мен е Ерера .
Hermes - би трябвало да е ермес , а не Хермес , както се среща често .
За Louis Vuitton да не говорим колко различни варианти  съм чувала

# 59
Ох и на мен са ми много объркващи. Българка, живееща в Германия, която преди това е учила и работила в САЩ и Англия. Най- трудни за произношение са ми френските марки - Givenchy, Moët & Chandon, Le Creuset... Scream

DHL в България (и може би навсякъде по Света) е Ди Ейч Ел. В Германия- Де Ха Ел.
H&M - Ейч енд Ем. В Германия- Ха унд Ем.
Douglas - Дъглас. В Германия- Дуглас.
Zara - Зара. В Германия - Цара
Škoda- Шкода. В Германия - Скода.

Общи условия

Активация на акаунт